Gość: koliber Re: może by tak zrobić mały ranking browarków??? IP: 149.156.12.* 10.08.02, 10:42 1. Pilsner Urquell 2. Budziejowicki Budwar 3. Guiness 4. Staropramen 5. Żywiec Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: może by tak zrobić mały ranking browarków??? 10.08.02, 11:53 zywczyk i leszek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martica Re: może by tak zrobić mały ranking browarków??? IP: *.radom.pilickanet.pl 10.08.02, 14:42 niech zyje krolewskie mocne!!! potem warka strong potem dluuugo nic i ciemny zywiec... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gelson Re: może by tak zrobić mały ranking browarków??? IP: *.ne.client2.attbi.com 11.08.02, 00:41 1.Zywiec-butelkowy 2.Lech 3.Okocim (kazdy) 4.Pilsner Urquell 5.Tyskie PS.Kazdy kto probowal piw Amerykanskich (Miller,Budweiser) wie ze one smakuja jak siki zmieszane z woda ).Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: upierdek Re: może by tak zrobić mały ranking browarków??? IP: *.proxy.aol.com 11.08.02, 14:06 Gość portalu: gelson napisał(a): > PS.Kazdy kto probowal piw Amerykanskich (Miller,Budweiser) wie ze one smakuja > jak siki zmieszane z woda ).Pozdrawiam Naprawde wiesz jak smakuja siki zmieszane z woda ????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: może by tak zrobić mały ranking browarków??? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 12.08.02, 16:52 Określenie może średnio-trafne ale sensu stricte nie sposób się nie zgodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaspijski USA, to nie tylko Miller i Budweiser IP: 129.79.203.* 12.08.02, 22:39 bo chlopie nic nie wiesz o tym, co mozna pic w Stanach. > > PS.Kazdy kto probowal piw Amerykanskich (Miller,Budweiser) wie ze one smakuja > jak siki zmieszane z woda ).Pozdrawiam > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hotelautis Re: może by tak zrobić mały ranking browarków??? IP: 217.98.124.* 11.08.02, 01:27 Tyskie gronie pije je stale czasem eksperymentuje , lubie Debowe mocne - tez produkowane prez koncern tyski, z polskich niestety zadne wg nie nie umywa sie do tyskiego . Zywiec miał taki okres syfiatego piwa że do dzisiaj tylko sporadycznie kupuje, lech mnie nie odrzuca le nie powala,warka ok , Eb - tego najwięcej wypiła moja zona !! moze pół sklanki , inne tylko po jednym łyku :) nie wiem czy oni to jeszcze robia ale przestali by sie wygłupiac, wszelakie van pury, gresty,broki i nne kwaso sikacze powinny nosic nazwe piwopodobne i byłoby ok!Co do Okocimia nie mam zdania czasem kupowałem -chetnie poznam opinie znawcy tego piwa.Z zagranicznych nie mam faworyta ostatnio piłem (poza Polską) amstel - taniocha ale całkiem fajne- dla mnie lepsze niz mocny w smaku heineken, grolsh moze byc , carlsberg ok - faxe - do zlewu, złoty bazant - w słowacji piłem tego hektolitry super greckie Mythos czy ktos pił? ciekawy ma smak A tak w ogóle sobie mysle ze nieraz okolicznosci sprawiaja że dane piwo smakuje , ja np kiedyś miałem okazje pić piwo o nazwie strzelec (chyba z krakowa) nieznana marka - a w smaku w tym czasie miejscu i okolicznościach mi podeszło.Inna sprawa piwo z butelki czy z puszki, ja wole z butelki, puszkowe zawsze blachą trąci pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
muse Re: może by tak zrobić mały ranking browarków??? 11.08.02, 23:14 be to warka strong (właściwie to nie piwo tylko parodia jakaś...) i brok sambor (pachnie trawą i smakuje... moczem). najlepsze na świecie jest Tyskie Gronie!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osmond Re: może by tak zrobić mały ranking browarków??? IP: *.proxy.aol.com 11.08.02, 23:54 Naprawde wiesz jak smakuje mocz ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmiewca nie trzeba wyobrażni, wystarczy spróbować coś, IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 12.08.02, 00:02 co się nazywa "piwem" w Indiach. z pewnością pędzą go z moczu świętych krów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkammer Re: Co jest? IP: 153.19.135.* 12.08.02, 09:42 Przeczytałem wszystkie posty i widzę że ten cały ranking jest bez sensu. Naprawdę trudno tu o bezstronność w opisach. Wszyscy przywiązani są do swoich regionalnych marek. Poznaniak o warszawskim piwie nie powie nic innego niż siki i odwrotnie. I po cholerę to. Mam swoje ulubione piwo. Pewnego razu pod wpływem takich wypowiedzi w browarze zmienili technologie i zrobiło się niezdatne do picia, na szczęście zreflektowali się i przywrócili "tradycyjną technologię". I tak trzymać. PS. Jakoś cicho o Bosmanie - czyżby było nieznane? (nie jestem ze Szczecina). Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Co jest? 12.08.02, 13:15 Bez nerwów. O gustach podobno się nie dyskutuje. Taki ranking musi być subiektywny. A bosman jest OK (jak dla mnie oczywiście). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkammer Re: Co jest? IP: 153.19.135.* 12.08.02, 14:23 jhbsk napisała: > Bez nerwów. O gustach podobno się nie dyskutuje. Taki ranking musi być subiektywny. A bosman jest OK (jak dla mnie oczywiście). Obawiam sie tylko, ze jakis specjalista od marketingu w browarze wezmie sobie do serca te opinie (negatywne oczywiście) i spróbuje zmienić moje ulubione piwo. Zresztą już to wcześniej robili z miernym skutkiem. Niedawno byłem pod Hannowerem i tam na uboczu trafiłem na taki "piwny dyskont". Były tam prawie wszystkie piwa wymienione w postach. Część spróbowałem na miejscu czesc kupiłem i przywiozłem do Polski. Po degustacji z kumplami powstał taki ranking: 1. Krombacher 2. Diebels 3. DAB 4. Paulaner o tych kiepskich wolę nie pisac. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hotelautis Re: Co jest? IP: 217.98.124.* 17.08.02, 01:14 tak piłem krombachera na promie z Santorini- jest rewelacja , a tak w ogóle wróciłem ze Słowacji (tak mnie ten wątek zainspirował - że musiałem tam pojechac by zakosztowac ichszejszego piwka) i oto moje spostrzeżenia na gorąco : Złoty bażant sie zepsół :( lepszy jest Pilsner urquell, ale najlepszy jest velkopopovicki kozel!! ostrzegam przed piwkiem pt Saris(z dwoma daszkami nad s- niedojrzały syf wzmacniany spirtem!) teraz go reklamuja w Sk telewizji - reklama wypisz wymaluj plagiat reklamy EB lub lecha) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biniu Re: może by tak zrobić mały ranking browarków??? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 12.08.02, 10:18 Polecam tez STAROPRAMEN, jesli lubisz troche wiecej goryczki. Z gustami sie nie bede spieral, ale jesli piwosz nie docenia GUINNESSA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pluszak Re: może by tak zrobić mały ranking browarków??? IP: *.zachem.com.pl 12.08.02, 10:43 podzielę to na kategorie: piw mocnych i normalnych oraz zagraniczne Piwa mocne: 1/ żywiec eurospecjal - (nie wiem dlaczego przestali go produkować) - to król wśrod piw mocnych 2,3/ heweliusz kaper i piast mocny (bardzo przypomina żywca eurospecjala) 4/ leżajsk mocny 5,6/ specjal mocny i okocim mocny -antybohaterowie: 1/ lech mocny 2/ bractwo mocne - posmak ziemniaków piwa normalne: 1/żywiec a potem długo długo nic i potem 10.5 -antybohaterowi: lech, EB, wytwory browarów bydgoskich (dlaczego zalatują tak ziemniakami) Piwka "zagramaniczne" ;) staropopowicki kozel (mocny) ale słabsze steż sa niezłe, smadny mnich (piwko jest słabe ale zawsze mam po nim wyśkmienity humor) złoty bażant (ostatnimi czasy mocno sie zepsuł) -anty: heineken pilzner urquel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfg Re: może by tak zrobić mały ranking browarków??? IP: *.icm.edu.pl / *.bn.krakow.pl 12.08.02, 12:07 dfghfxdvd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luki Re: może by tak zrobić mały ranking browarków??? IP: 141.63.88.* 12.08.02, 12:14 Gość portalu: dfg napisał(a): > dfghfxdvd Tak, tez polecam to piwko. Dfghfxdvd ma interesujacy smak, lekko slodkie, piekny ciemny kolor, ze sztywna, dlugo utrzymujaca sie pianka, zawartosc alkoholu ok. 4.9% ABV... :-) Luki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mać Re: może by tak zrobić mały ranking browarków??? IP: 62.233.145.* 12.08.02, 12:55 dla ochłody : jasny okocim dla mocnej ochłody : warka srtong ALBO MOŻNA TEŻ ZNIESZAĆ W/W POZ,MAĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mać Re: może by tak zrobić mały ranking browarków??? IP: 62.233.145.* 12.08.02, 12:56 dla ochłody : jasny okocim dla mocnej ochłody : warka stRong ALBO MOŻNA TEŻ ZMIESZAĆ W/W POZ,MAĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mać Re: może by tak zrobić mały ranking browarków??? IP: 62.233.145.* 12.08.02, 12:57 dla ochłody : jasny okocim dla mocnej ochłody : warka srtong ALBO MOŻNA TEŻ ZNIESZAĆ W/W POZ,MAĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmiewca Profanacja!Gdzie prokurator?On miesza piffa!!! n/t IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 12.08.02, 14:29 Odpowiedz Link Zgłoś
chopin_m Re: Profanacja!Gdzie prokurator?On miesza piffa!! 12.08.02, 15:57 A propos mieszania. Dawniej bedac zapraszanym na kolacje w Chinach, na pytanie co bede pil, odpowiadalem, ze piwo. Po czym gospodarz zamawial po butelce kazdego piwa dostepnego w danym lokalu. Dotad wszystko ok, ale potem sie zaczynalo. Dobry gospodarz w Chinach uzupelnia napoj goscia w szklance po upiciu kazdego lyka, a oni uzupelniali ZA KAZDYM RAZEM Z INNEJ BUTELKI I INNY RODZAJ. W porywach miewalem w szklance i piec roznych zmieszanych piw - to dopiero byly pomyje. Od kilku lat nie ma juz tego problemu. PZDR PS. A najlepsze chinskie piwo to "Qingdao" (naprawde dobre). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: może by tak zrobić mały ranking browarków??? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 12.08.02, 16:47 Lubuję się w niemieckich weissbier Franziskaner, Kapuziner (przepraszam za ewentualne błędy w pisowni), szkoda tylko że są takie drogie. W Warszawie w "Somie" na Foksal mają mikrobrowar i produkują na własne potrzeby też tego typu piwko - szczerze polecam. Ponadto moje ulubione to: Królewskie, Warka (czerwona), Jurand (browary olsztyńskie), doskonały zawsze Pilsner Urquell. Zawsze, będąc "na wyjeździe" staram sie spróbować lokalnego browaru - czasami warto. Ciężko mi pisać o niedobrych piwkach (każde jest dobre - mniej lub bardziej) ale staram się unikać tych "najcieńszych" - produkowanych dla sieci dyskontowych oraz innych z zawartością ekstraktu poniżej 11%. Na końcu mojej listy spożycia znajdują się m.in.: EB i Lech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam może by tak zrobić mały ranking browarków??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.02, 11:32 najlepsze piwo: 1. Kelt 2. Pilsner Urqell 3. Staropramen 4. Budvar 5. Zlaty Bazant 6. Becks 7. Veltins 8. Zywiec najlepsze Weissbiery: 1. Franziskaner 2. Erdinger 3. Paulaner 4. Loewenbrau najgorszy syf: 1. Brax 2. Lomza 3. wiekszosc piw litewskich 4. chyba wszystkie piwa chorwackie kiedys dobre bylo rowniez piwo Piast Magnat, ale sie skiepscil jako patriota lokalny nie omieszkam tez wspomniec raciborskiego zamkowego, ktore przechrzcili na gornoslaskie i juz nie za bardzo nadaje sie do picia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Annia Re: może by tak zrobić mały ranking browarków??? IP: *.acnielsen.pl 14.08.02, 13:07 A czy nikt nie jest ( poza mną) wielbicielem Palma (szczególnie z beczki! Poza tym Kilkenny i Red Erik no i jeszcze z ciekawostek Corona. Co do piw chorwackich, zgadzam się jeśli chodzi o Ożujsko ale Karlovacko da się pić. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rene Re: może by tak zrobić mały ranking browarków??? IP: 195.94.193.* 14.08.02, 16:13 Gość portalu: Annia napisał(a): > A czy nikt nie jest ( poza mną) wielbicielem Palma (szczególnie z beczki! > Poza tym Kilkenny i Red Erik no i jeszcze z ciekawostek Corona. > > Co do piw chorwackich, zgadzam się jeśli chodzi o Ożujsko ale Karlovacko da się > > pić. > > Pozdrawiam, Jubię te same piwa, oprócz Kilkenny, ponieważ jeszcze go nie piłam. Czy jest do nabycia w Polsce? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wektor Re: może by tak zrobić mały ranking browarków??? IP: *.dip.t-dialin.net 16.08.02, 08:42 Ojej, trudne to zadanie - to tak jakby ktos mial zadecydowac czy Mozart lepszy od Chopina, Beatlesi od Stonesow, Led Zep czy Black Sabbath. Wymienie top 10 bez zadnej kolejnosci: Duvel, Belgia Orval, Belgia Plzen 12 stopniowy, Czechy Velkopopovicky Kozel 12, Czechy Franziskaner Hefe, Niemcy Guinness, Irlandia Samuel Smith's, UK Samel Adams, Boston, MA, USA Kelt, SK No i z polskich... duza duza przerwa moze Weizen ze Spizu bo Soma to... Odpowiedz Link Zgłoś
perlotiel Re: może by tak zrobić mały ranking browarków??? 16.08.02, 18:43 1. bezkonkurencyjnie guinnesse :) dalej kolejnosc dowolna: grolsh, pilsner, debowe mocne, carlsberg i heineken Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R@do Re: może by tak zrobić mały ranking browarków??? IP: 62.154.220.* 17.08.02, 11:09 Dobre piwo nigdy nie jest zle.Osobiscie lubie sie napic guinessa.Ostatnio odkrylem Weizeny i zasmakowalem w nich z plasterkiem cytryny sa wysmienite.Pozdrowienia dla wszystkich piwoszy i piwoszek :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rocco Re: może by tak zrobić mały ranking browarków??? IP: *.starnet.katowice.pl / *.radio-gazeta.pl 18.08.02, 08:44 jak mozna pic taki syf jak wszelkiego typu warki ,kasztelany,kuntersztyny,krolewskie? Nie chce wam sie po tym zygac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: może by tak zrobić mały ranking browarków??? IP: *.lancut.sdi.tpnet.pl 18.08.02, 15:11 Z lokalnych polecam "Łańcut 14", choć w sumie tylko koneserom :) Odpowiedz Link Zgłoś
bigbrada Re: może by tak zrobić mały ranking browarków??? 22.08.02, 20:52 Piwo na tak: Heineken Żywiec. Oba z butelki. Piwo na nie: Warka Strong Bosman Lech Odpowiedz Link Zgłoś