Dodaj do ulubionych

Cos dla Ola, choc nie tylko.

30.04.03, 14:20
Jak Ci smutno (na napojach, w ogole mam nadzieje, ze nie), to porzuc chwilowo
alkohole, bo czesto dzialaja depresyjnie, a dla poprawy nastroju mozesz
Ty,czy inni chetni przygotowac sobie napitek, po ktorym serotonina poplynie
przez spozywajacego wartkim strumieniem. Nalezy rozpuscic tabliczke gorzkiej
czekolady, dodac cukier, rozpuszczalna kawe, troche cynamonu, odrobine galki
muszkatolowej, ciut soli i mleko (najlepiej tluste). Trzeba uwazac tylko, by
sie skladniki nie zagotowaly. Jeszcze gorace ubic i podawac z bita smietana.
Tuczace, ale pycha!
Obserwuj wątek
    • Gość: knauk Re: Cos dla Ola, choc nie tylko. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 30.04.03, 15:45
      chyba moja diete Sinbad Zeglarz powiezie za horyzont :):)
      • miltonia Re: Cos dla Ola, choc nie tylko. 30.04.03, 15:53
        Kanuk, a moze ta Twoja dieta juz nieaktualna? Bo co jakis czas okazuje sie, ze
        to co mialo odchudzac to tuczy i na odwrot. A jesli chcesz cos lzejszego i
        bezalkocholowego, to prosze:

sok brzoskwiniowy,
        sok grapefruitowy,
        sok bananowy,
        troche grenadiny, chyba ze jest u Ciebie dostepny sok z granatow, ewentualnie
        pokusisz sie o wycisniecie go ze swiezych,
        tonik,
        lod.
        Wymieszac w shakerze.
        • Gość: kanuk Re: Cos dla Ola, choc nie tylko. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 30.04.03, 15:54
          moja dieta ? - " nie zryj tyle "
          • miltonia Re: Cos dla Ola, choc nie tylko. 30.04.03, 15:58
            To kazdego. Ale pic w tej diecie mozna przeciaz.
        • Gość: kanuk Re: Cos dla Ola, choc nie tylko. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 30.04.03, 16:02
          Sok bananowy ? Miltonia , to musi byc straszne. Ja jem banany organiczne.
          Wyciskac je i mieszac z lodem ? e-e.
          • miltonia Re: Cos dla Ola, choc nie tylko. 30.04.03, 16:04
            Sa do kupienia, przynajmniej w Polsce nektary bananowe. Bardzo dobre.
            Brzoskwiniowy tez moze byc nektar.
            • Gość: kanuk Re: Cos dla Ola, choc nie tylko. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 30.04.03, 16:11
              nektar? a cukru tam nie ma na liscie skladnikow ? no to trzeba dodac ze 6 lyzek.
              • miltonia Re: Cos dla Ola, choc nie tylko. 30.04.03, 16:18
                Pewnie roznie, zalezy od firmy. I zadnego cukru sie nie dodaje.
                • Gość: kanuk Re: Cos dla Ola, choc nie tylko. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 30.04.03, 16:36
                  Zimnego Belwedera wlewamy do kieliszka Martini i skrapiamy woda sodowa. I
                  muzyczka jakas do tego. Ewa Wanat albo Urszula Papaya Dudziak.
                  • miltonia Re: Cos dla Ola, choc nie tylko. 30.04.03, 16:53
                    Jako tradycjonalistka wolalaby klasyczny drink Martini (tylko nie jestem pewna
                    czy z wytrawnym czy slodkim wermutem) pod np. Nirvane czy Sex Pistolsow.
                    • Gość: kanuk Re: Cos dla Ola, choc nie tylko. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 30.04.03, 17:28
                      jade.
                      • miltonia Re: Cos dla Ola, choc nie tylko. 30.04.03, 17:41
                        Dokad?
                        • Gość: kanuk Re: Cos dla Ola, choc nie tylko. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 30.04.03, 17:51
                          stacja Sopot -Wyscigi..... na konikach tesc pogrywal , ja chodzilem do Non-
                          Stopu w spodniach w kwiatki. Piwo to byl rarytas, mlode piple tego nie
                          zrozumieja, za dobrze im widac.
                          • miltonia Re: Cos dla Ola, choc nie tylko. 30.04.03, 17:56
                            Z tesciem jedziesz?
    • goonia Re: Cos dla Ola, choc nie tylko. 30.04.03, 17:59
      miltonia napisała:

> Jak Ci smutno (na napojach, w ogole mam nadzieje, ze nie), to porzuc chwilowo
      > alkohole, bo czesto dzialaja depresyjnie, a dla poprawy nastroju mozesz
      > Ty,czy inni chetni przygotowac sobie napitek, po ktorym serotonina poplynie
      > przez spozywajacego wartkim strumieniem. Nalezy rozpuscic tabliczke gorzkiej
      > czekolady, dodac cukier, rozpuszczalna kawe, troche cynamonu, odrobine galki
      > muszkatolowej, ciut soli i mleko (najlepiej tluste). Trzeba uwazac tylko, by
      > sie skladniki nie zagotowaly. Jeszcze gorace ubic i podawac z bita smietana.
      > Tuczace, ale pycha!

Moja ciotka dodawala do tego spirytusu albo czystej wodki i cala rodzinka nie
      mogla sie doczekac jej imienin, gdyz to byla jedyna okazjia kiedy w/w napoj byl
      podawany.
      Depresyjnie na nikogo nie wplywal, jako ze duzo tego sie podobno nie da wypic.
      Pozdrawiam,
      • miltonia Re: Cos dla Ola, choc nie tylko. 30.04.03, 18:09
        A to musze wyprobowac ze spirytusem, chociaz nie przepadam za alkoholem na
        slodko. Alkohol dziala depresyjnie, jesli zalewamy robaka. Natomiast jesli
        pijemy dla zabawy, to nawet kac nie jest w stanie wpedzic nas w zly humor.
    • goonia Re: Cos dla Ola, choc nie tylko. 30.04.03, 18:19
      Na robaka to najlepsza jest ksiazka, wesola. Kaca sie nie ma i przeczytac mozna
      kilka razy. A alkohol to sie zaraz konczy i jescze po nim glowa boli, same
      straty. O kasie nie wspomne.

Pozdrawiam
      • miltonia Re: Cos dla Ola, choc nie tylko. 30.04.03, 18:30
        Albo dlugi spacer, najlepiej z psem lub kims kto za duzo nie gada.
    • Gość: olo Re: Cos dla Ola, choc nie tylko.(do miltoni) IP: 216.43.144.* 03.05.03, 00:02
      Spoznione dziekuje.Zacnie brzmi ten przepis.Zabieram sie za to w niedziele-ale
      dodam malutkie conieco bo od tego mamy niedziele :)) olo
      • miltonia Re: Cos dla Ola, choc nie tylko.(do miltoni) 03.05.03, 10:48
        Tzn polecisz przepisem ciotki Gooni? Daj znac, jak wchodzilo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka