Gość: emi IP: 212.244.180.* 11.06.03, 13:51 Z czego jest najlepszy koktajl truskawkowy?Z maślanki, kefiru, czy jogurtu naturalnego?I czy dokłada się do tego coś ekstra(cukier, cukier-puder itp)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miltonia Re: koktajl 11.06.03, 14:46 Ja natomiast z kefiru lub jogurtu z mala iloscia cukru. Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: koktajl 11.06.03, 15:08 trskawki z tesco sa za kwasne an male ilosci cukru. chyba ze masz z wlasnego ogrodka, slodzone sloncem :) Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: koktajl 11.06.03, 15:19 najlepszy koktail truskawkowy sklada sie z truskawek (cukier i kefir zostawiamy na pozniej lub oddajemy sasiadom) Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: koktajl 11.06.03, 15:26 e-e zaprzeczam jakoby. nic tak sie swietnie nie komponuje z truskawkami jak slodzone produkty mleczne (no moze poza szampanem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulek Re: koktajl IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.03, 15:28 najlepszy jest z kefiru, troche mleka 5 łyżek (do herbaty) cukru troche śmietany i truskawki z ryneczka Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: koktajl 11.06.03, 15:33 czy te 5 lyzek to jest wartosc stala, niezalezna od proporcji pozostalych sladnikow? ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: koktajl 11.06.03, 15:42 aniela_ napisała: > trskawki z tesco sa za kwasne an male ilosci cukru. chyba ze masz z wlasnego > ogrodka, slodzone sloncem :) Prawie, bo kupuje na bazarze, gdzie wybor duzy, swiezosc gwarantowana, a ceny niskie. Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: koktajl 11.06.03, 15:52 Najczesciej nieopodal Hali Marymonckiej, tylko ten troche oddalony, a nie ten pod hala. Przyjezdzaja nan rolnicy wraz ze swymi plonami. Mozna tez czasami dostac prawdziwe jajka. Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: koktajl 11.06.03, 15:54 aha wypieram sie jakobym to ja powiedziala to co powyzej, tfu! Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: koktajl 11.06.03, 15:56 achach zmieniajac temat, ten bazar jawi sie calkiem znajomo :) Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: koktajl 11.06.03, 16:03 moglo sie wydawac, ze udaje, gdyz wiem lecz nie wiedzialam, ze wiem, wiec nie udawalam, choc moglo sie tak wydawac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: koktajl IP: *.consolidated.net 12.06.03, 04:07 Zsiadle mleko 3,5 % tluszczu odsaczone z powstalej maslanki ,cukier gruby (krysztal) truskawki male,czerwone az czarne,upal na zewnatrz --jedyny chlod w lodowce lub sercu i do przodu ,tzn do koktajlu ---bez miksera w reku --z najwiekszym widelcem z zastawy stolowej po dziadkach.I zadnych ustepstw --ze to 21 wiek i takich tam...pozdr olo (ortodoksyjny do bolu) w sprawie truskaweczek ;) oczywiscie... Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: koktajl 12.06.03, 14:05 Olo, no nie moge! To naprawde Ty? I Ty sie postponujesz napojami bezalkoholowymi, jak inni mleko czy kefironauci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: koktajl IP: *.consolidated.net 12.06.03, 23:56 Jam Ci to.Powiem skromnie lubie napoje wszystkie,te mleczne rowniez a moze nawet najbardziej..Koziego mleka tylko nie przyswajam --ten zapach zjedzonej miotly i szmaty do podlogi wyczuje odnatychmiast.Pozdr.olo;) Odpowiedz Link Zgłoś