Dodaj do ulubionych

kleszcze!!!!!!!!!!!!!!!!!

18.06.04, 13:23
Mój pies co chwilę łapie kleszcze,nawet jak wyjdzie na 5 minutowy spacer!Co z
tym zrobić?????
Obserwuj wątek
    • nickola1 Re: kleszcze!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.06.04, 13:33
      zastosuj Stronghold, dostępny w klinikach wet. Nie pamiętam czy przypadkiem
      EXPOT też nie jest na takie rzeczy; zapytaj weta.
    • lakasha POLECAM!!!!! 18.06.04, 15:53
      mój psiak też czasem łapie kleszcza , ale jest przyzwyczajony że przeszukuje mu
      sierść:) POLECAM!!!!!- FRONTLINE(fipronil) firma- Merial.
      jest to opakowanie 4,02 ml. , ale jest jednorazowe(stosuje sie raz na okres jak
      pojawiaja się klezscze i spokój) wmasowywuje się to między łopatki na
      grzbiecie, potem zakaz głaskania przez 2 h. i kompania , jest drogie około 30
      zł. ale bardzo skuteczne.
      zadbaj o to ponieważ kleszcz dla psa jak i dla człowieka może się skończyć nie
      wesoło.
      Pozdrawiam Ciebie i oczywiście PSIAKA!
      • nickola1 Re: POLECAM!!!!! 18.06.04, 16:16
        Opakowania Frontline mają różną objętość nie koniecznie musi to być 4,02 ml. To
        zależy od wielkości pieska; im mniejszy piesek tym mniej ml.
      • giks Re: POLECAM!!!!! 18.06.04, 18:04
        a ja jeszcze tylko dodam, że frontline nie wystarczy raz bo chroni tylko przez
        miesiąc przed kleszczami a przed pchłami 3 mies. bynajmniej tak twierdzi masz
        weterynarz. Jest dobry też go używamy jednak mimo to trzeba patrzeć bo kleszcze
        mimo wszystko czasem się wgryzają tyle tylko, że nie są niebezpieczne bo się
        zatruwają. Można jeszcze kupić też taki sam preparat firmy BAYER (ten od
        Aspiryny) tylko nie pamiętam nazwy jest trochę tańszy bo troche ponad 20 zł.
        Wszystko jeszcze zależy od wielkości psa.
        Pozdrawiam Aga
      • bosman1 Re: POLECAM!!!!! 13.07.04, 21:35
        Mojego spaniela Frontlina(i na grzbiet i w spraju) nie zabezpiecza wcale i tak
        łapał kleszcze.Stosuje inne środki,ostatnio Bayera i działa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka