25.10.12, 20:14
Co skutecznie mnie wspomoże w walce z tym okropieństwem?? Potrzebuje rady co do jakiegoś dobrego środka na pchły?
Obserwuj wątek
    • venus22 Re: pchły! 26.10.12, 01:14
      a kto ma ??

Minnie
    • jasiuu21 Re: pchły! 27.10.12, 18:41
      wiesz co, kiedys mialem podobny problem z moim kundelkiem i pamietam ze wtedy użyłem kropelek fiprodog beaphara. I co najwazniejsze pomogło ;] wiec moze sprobuj tego preparatu
    • dar61 Pchły? 27.10.12, 23:44
      A które?
      Piwniczne - gdzieś w bloku w gościnnym Bytomiu - chyba kocie, mi latem łydki oblazły, ale sprawdziły DNA i zlazły. Szkód zero.
      Psie - takoż.

Kogo wspomagać mamy - człeka, czy zwierza?
      • annniul Re: Pchły? 28.10.12, 20:14
        no tak:)
        A to istotnie wszakże:)Pies! kundelek, ale mieszkający w bloku
        • giggsy21 Re: Pchły? 28.10.12, 20:38
          jak kundelek to fiprodog jak najbardziej!
          • annniul Re: Pchły? 30.10.12, 08:29
            I myslicie że jak to kupię to wystarczy?? cos mi sie wydaję że czymś trzeba wspomóc, obroże już mamy - ale była i wcześniej, więc coś innego trzeba pomyśleć
            • giggsy21 Re: Pchły? 30.10.12, 18:44
              wydaje mi się że te krople i obroza powinny wystarczyc. przede wszystkim uwazaj tez gdzie puszczasz zwierzaka, zeby nie biegal po jakich smietnikach czy krzakach gdzie moze latwo zlapac pchly albo inne paskudztwo
              • annniul Re: Pchły? 02.11.12, 19:27
                no bez przesady, takich miejsc nie odwiedza. Ale różnie to bywa
                • aqua48 Re: Pchły? 03.11.12, 18:34
                  Pchły lubią siedzieć w opadłych liściach w których z zamiłowaniem buszują psy, tarzają się w nich i łapią te paskudztwa, a właścicielom wydają się one zupełnie bezpieczne (liście-oczywiście). Krople na kark, bo tam najczęściej przywarte są do sierści jaja pcheł. I po dwóch tygodniach - powtórka kuracji, bo wylęgają się nowe.
                  • albert.flasz1 I jeszcze jedna rada... 03.11.12, 22:50
                    Jeśli chcesz czegoś się dowiedzieć, nie pytaj internetowych forumowiczów, bo rady takie, jak choćby w tym wątku mogą przynieść więcej szkody jak pożytku.
                  • gang_ren Re: Pchły? 18.11.12, 12:42
                    to co juz z psem do parku nie można bezpiecznie wyjść! potwarz!
                    • stara-a-naiwna Re: Pchły? 18.11.12, 13:38
                      nie wiem czy nie można bezpiecznie
                      ale faktycznie pchły lęgną się (mają całe gniazda) w zeschłych liściach....

i samo psikanie psa moze nie wystarczyć
                      zobacz tutaj jeszcze
                      forum.gazeta.pl/forum/w,25085,139515333,139515333,male_koty_i_pchly.html
                      • farmonka Re: Pchły? 18.11.12, 17:30
                        zgadzam się z jasiuu21, ja zawsze na pchły używam produktów beaphar, wspomniałam już o tym przy innym temacie, polecam też na pchły szampon brzozowo - dziegciowy
                      • dar61 Pchły w listowiu? 18.11.12, 20:14
                        Taaak... Czego to się człek nie dowie, czytując fora...

{Akwę48} i {Starą-a-naiwną} prosimy o źródła informujące o „stosach liści" jako źródle zapchlenia.
                        Naukowe.

Psy zwykle uwielbiają się tarzać w ... czymś innym ;-)
                        • aqua48 Re: Pchły w listowiu? 19.11.12, 21:49
                          dar61 napisał:

> Taaak... Czego to się człek nie dowie, czytując fora...
                          >
                          > {Akwę48} i {Starą-a-naiwną} prosimy o źródła informujące o „stosach liści
                          > " jako źródle zapchlenia.
                          > Naukowe.

Mam źródło absolutnie nienaukowe w postaci mojego psa, którego po paru takich seansach tarzania się w liściach (wydało mi się to bezpieczna zabawą) oblazły pchły tak, że o mało go całego nie zjadły. Wieść gminna szybko mi doniosła, że jeszcze i inne psy nabyły tą samą drogą pcheł. Być może w tych liściach schronienie mają również jeże, których w mojej miejskiej okolicy jest dość sporo, a jak wiadomo jeże słyną z zapchlenia. A pchły traktują sterty liści jak stacje przesiadkowe.

> Psy zwykle uwielbiają się tarzać w ... czymś innym ;-)
                          To też, mój na przykład preferuje zdechłe dżdżownice nie wiedzieć czemu..
    • marian_malek Re: pchły! 03.12.12, 01:03
      plyn do mycia naczyn ludwik , nalezy zwierzaka wykapac w nim
    • marian_malek Re: pchły! 03.12.12, 01:05
      forum.gazeta.pl/forum/w,525,139885609,140876029,100_.html
      • miriam.7 Re: pchły! 22.06.13, 18:16
        wypróbuj fiprx, nie dość, że chroni psiaka przed pchłami to w pakiecie masz jeszcze ochronę przed kleszczami, środek w sklepie zoologicznym kosztuje między 20 a 25 zł, a jest naprawdę skuteczny, pamiętaj tylko aby dobrać odpowiednia dawkę dopasowaną do masy ciała psa.
        • dar61 wszawica reklamowa 22.06.13, 22:42
          Duże stężenie:

forum.gazeta.pl/forumSearch.do?pageNumber=1&query=*&author=miriam.7&title=*&forum=*
          KOSZ.
    • ankaanioolek Re: pchły! 04.11.22, 23:01
      u nas bardzo fajnie sprawdza sie preparat fiprex duo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka