annniul 25.10.12, 20:14 Co skutecznie mnie wspomoże w walce z tym okropieństwem?? Potrzebuje rady co do jakiegoś dobrego środka na pchły? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jasiuu21 Re: pchły! 27.10.12, 18:41 wiesz co, kiedys mialem podobny problem z moim kundelkiem i pamietam ze wtedy użyłem kropelek fiprodog beaphara. I co najwazniejsze pomogło ;] wiec moze sprobuj tego preparatu Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 Pchły? 27.10.12, 23:44 A które? Piwniczne - gdzieś w bloku w gościnnym Bytomiu - chyba kocie, mi latem łydki oblazły, ale sprawdziły DNA i zlazły. Szkód zero. Psie - takoż. Kogo wspomagać mamy - człeka, czy zwierza? Odpowiedz Link Zgłoś
annniul Re: Pchły? 28.10.12, 20:14 no tak:) A to istotnie wszakże:)Pies! kundelek, ale mieszkający w bloku Odpowiedz Link Zgłoś
annniul Re: Pchły? 30.10.12, 08:29 I myslicie że jak to kupię to wystarczy?? cos mi sie wydaję że czymś trzeba wspomóc, obroże już mamy - ale była i wcześniej, więc coś innego trzeba pomyśleć Odpowiedz Link Zgłoś
giggsy21 Re: Pchły? 30.10.12, 18:44 wydaje mi się że te krople i obroza powinny wystarczyc. przede wszystkim uwazaj tez gdzie puszczasz zwierzaka, zeby nie biegal po jakich smietnikach czy krzakach gdzie moze latwo zlapac pchly albo inne paskudztwo Odpowiedz Link Zgłoś
annniul Re: Pchły? 02.11.12, 19:27 no bez przesady, takich miejsc nie odwiedza. Ale różnie to bywa Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Pchły? 03.11.12, 18:34 Pchły lubią siedzieć w opadłych liściach w których z zamiłowaniem buszują psy, tarzają się w nich i łapią te paskudztwa, a właścicielom wydają się one zupełnie bezpieczne (liście-oczywiście). Krople na kark, bo tam najczęściej przywarte są do sierści jaja pcheł. I po dwóch tygodniach - powtórka kuracji, bo wylęgają się nowe. Odpowiedz Link Zgłoś
albert.flasz1 I jeszcze jedna rada... 03.11.12, 22:50 Jeśli chcesz czegoś się dowiedzieć, nie pytaj internetowych forumowiczów, bo rady takie, jak choćby w tym wątku mogą przynieść więcej szkody jak pożytku. Odpowiedz Link Zgłoś
gang_ren Re: Pchły? 18.11.12, 12:42 to co juz z psem do parku nie można bezpiecznie wyjść! potwarz! Odpowiedz Link Zgłoś
stara-a-naiwna Re: Pchły? 18.11.12, 13:38 nie wiem czy nie można bezpiecznie ale faktycznie pchły lęgną się (mają całe gniazda) w zeschłych liściach.... i samo psikanie psa moze nie wystarczyć zobacz tutaj jeszcze forum.gazeta.pl/forum/w,25085,139515333,139515333,male_koty_i_pchly.html Odpowiedz Link Zgłoś
farmonka Re: Pchły? 18.11.12, 17:30 zgadzam się z jasiuu21, ja zawsze na pchły używam produktów beaphar, wspomniałam już o tym przy innym temacie, polecam też na pchły szampon brzozowo - dziegciowy Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 Pchły w listowiu? 18.11.12, 20:14 Taaak... Czego to się człek nie dowie, czytując fora... {Akwę48} i {Starą-a-naiwną} prosimy o źródła informujące o „stosach liści" jako źródle zapchlenia. Naukowe. Psy zwykle uwielbiają się tarzać w ... czymś innym ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Pchły w listowiu? 19.11.12, 21:49 dar61 napisał: > Taaak... Czego to się człek nie dowie, czytując fora... > > {Akwę48} i {Starą-a-naiwną} prosimy o źródła informujące o „stosach liści > " jako źródle zapchlenia. > Naukowe. Mam źródło absolutnie nienaukowe w postaci mojego psa, którego po paru takich seansach tarzania się w liściach (wydało mi się to bezpieczna zabawą) oblazły pchły tak, że o mało go całego nie zjadły. Wieść gminna szybko mi doniosła, że jeszcze i inne psy nabyły tą samą drogą pcheł. Być może w tych liściach schronienie mają również jeże, których w mojej miejskiej okolicy jest dość sporo, a jak wiadomo jeże słyną z zapchlenia. A pchły traktują sterty liści jak stacje przesiadkowe. > Psy zwykle uwielbiają się tarzać w ... czymś innym ;-) To też, mój na przykład preferuje zdechłe dżdżownice nie wiedzieć czemu.. Odpowiedz Link Zgłoś
marian_malek Re: pchły! 03.12.12, 01:03 plyn do mycia naczyn ludwik , nalezy zwierzaka wykapac w nim Odpowiedz Link Zgłoś
marian_malek Re: pchły! 03.12.12, 01:05 forum.gazeta.pl/forum/w,525,139885609,140876029,100_.html Odpowiedz Link Zgłoś
miriam.7 Re: pchły! 22.06.13, 18:16 wypróbuj fiprx, nie dość, że chroni psiaka przed pchłami to w pakiecie masz jeszcze ochronę przed kleszczami, środek w sklepie zoologicznym kosztuje między 20 a 25 zł, a jest naprawdę skuteczny, pamiętaj tylko aby dobrać odpowiednia dawkę dopasowaną do masy ciała psa. Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 wszawica reklamowa 22.06.13, 22:42 Duże stężenie: forum.gazeta.pl/forumSearch.do?pageNumber=1&query=*&author=miriam.7&title=*&forum=* KOSZ. Odpowiedz Link Zgłoś
ankaanioolek Re: pchły! 04.11.22, 23:01 u nas bardzo fajnie sprawdza sie preparat fiprex duo Odpowiedz Link Zgłoś