Dodaj do ulubionych

padaczka u Westa

17.06.15, 08:47
Witam, wiem, ze było już kilka wątków na ten temat, jednak postanowiłam opisać naszą historię. Mój West pierwszy atak miał w 10 miesiącu swojego życia. Doraźnie dostał leki i czekaliśmy czy się objawy powtórzą. Pojawiły się po około roku. Znowu leki i znów czekanie. Przerwa trwała dłużej. Dziś pies ma 5 lat i od stycznia ma ataki mniej więcej co dwa tygodnie. Zawsze występują w nocy, trwają krótko (przynajmniej tak mi się wydaję, bo może zanim się obudzę i zauważę co się dzieje to chwila też minie). Pies w trakcie ataku oddaje mocz, potem chodzi splątany, pobudzony, nie poznaje mnie i mam wrażenie, jakby nie wiedział gdzie jest. Obecnie dostaje Luminal 15 mg 3 tabletki dziennie - 1 rano i 2 na noc. Dodatkowo od dwóch tygodni pół tabletki na noc Topomax. Może ten lek zmniejszy częstotliwość ataków. O tym, ze sam atak wygląda okropnie i o uczuciach jakie mną targają w tym momencie pewnie pisać nie muszę. Może ktoś jest w stanie coś doradzić, jakiś może inny "cudowny lek", który nam pomoże. Pies jest młody i chciałabym aby był z nami jak najdłużej. Czekam na wszelkie sugestie.
Obserwuj wątek
    • ekspert_klinika.arka Re: padaczka u Westa 17.06.15, 20:49
      Nie można korespondencyjnie leczyć choroby epileptycznej. W przypadku braku skuteczności leczenia lekarz powinien modyfikować leki, ale ponieważ większość ze stosowanych leków wymagają dopasowania do konkretnego pacjenta i wypisania recepty - musi być pacjent pod bezpośrednią opieką lekarza.

Celem leczenia epilepsji jest osłabienie siły ataków i zmniejszenie częstości ich występowania.
      • ozana_1 Re: padaczka u Westa 17.06.15, 22:28
        Pies jest pod opieką lekarza. Lekarz wypisuje recepty na Luminal i ze wspolczuciem kręci głową. Na ostatniej wizycie włączył Topamax. Właśnie takich leków potrzebuję dla mojego psa. Takich, które osłabią ataki i zmniejszą częstotliwość ich występowania.
      • sp9tcu Re: padaczka u Westa 09.07.15, 01:16
        Zgadza się z ekspertem

Czarek miał padaczkę no powiedzmy w skali 1 najmniejsza 10 najwieksza na 3

trafił do mojego wetka
        na poczantku zbadano mu krew
        zrobiousg jamy brzusznej

Potem czarek dostał lek
        i po roku objawy ustąpiły
        na poczantku leczenia objawy były trochę większe

Teraz czarek nie ma już padaczki
        pije 1 lek
        i śmieje się z waszych niektórych postów

• ozana_1 Re: padaczka u Westa 09.07.15, 08:25
          Jaki jeden lek pije Cza
          • ozana_1 Re: padaczka u Westa 09.07.15, 08:27