Dodaj do ulubionych

Postawa u psa

28.07.15, 13:06
Witam! I proszę o poradę, mój 5 miesięczny pies (nowofundland) stawia krzywo łapki, same.łapy są proste badanie ortopedyczne itp.miał zrobione, pies dostaje canosan ale.martwi mnie to.iż przy ustawianiu psa musze rozstawać jego przedbie łapki szeroko...co zrobić alby pies roztawial łapy szerzej? Jakieś szelki bądź może jest jakiś inny sposób? Proszę o poradę i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ekspert_klinika.arka Re: Postawa u psa 28.07.15, 16:02
      Z opisu wynika, że została wykluczona chorobowa przyczyna nieprawidłowego poruszania się. Pies w tym wieku i tej rasy rozwija się bardzo dynamicznie i to co opisywane jest jako aktualne - dość szybko przestaje być aktualne. Łatwiej zachować równowagę szczeniakowi rasy olbrzymiej gdy stawia kończyny zbieżnie ale jeśli to się utrwala albo pogarsza - radzę skorzystać z drugiej opinii innego specjalisty.
      • madzia123mz Re: Postawa u psa 29.07.15, 00:48
        Dziękuję za odpowiedź, tak.chorobowe przyczyny zostały wykluczone, weterynarz twierdzi iz jest to wada postawy psa, zalecił aby zakupić szelki bądź cos innego ale dość szerokiego co sprawi żeby pies chodził.szerzej i nauczył się prawidłowej postawy, przyczyną mogła być tez nadwaga psa w pewnym.momencie i piesek siadł mi na łapkach cokolwiek to znaczy ;-)
        weterynarz polecił aby zwinąć ręcznik i podłożyć psu pod pachy, czy to.coś da?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka