Dodaj do ulubionych

chory chomik

09.02.05, 21:11
Mam chomika z zapaleniem pluc, od ponad 10 dni dostaje antybiotyk. Ale nic sie
nie poprawia, czy męczyć zwierzaka dalej i na sile wyciagac z domku i dawac
lek, czy raczej juz nie ma szans na poprawe i mu nie przeszkadzać? Niestety
wcale mu sei nie podoba, a wręcz gorzej oddycha jak go tak z domku wyciągamy.
sam już raczej nie wychodzi :(
Obserwuj wątek
    • rezurekcja Re: chory chomik 10.02.05, 14:53
      patrysha1 napisała:

> Ale nic sie nie poprawia, czy męczyć zwierzaka dalej i na sile wyciagac z
      domku i dawac
      > lek, czy raczej juz nie ma szans na poprawe i mu nie przeszkadzać?

1. dopoki oddycha jest nadzieja. chcesz zostawic domownika bez pomocy?
      2. SKad jestes?
      3. Bylas u specjalisty od gryzoni czy u ogolnego weterynarza?

tu masz roboczy wykaz lekarzy od chomikow. Nie jest kompletny.
      ochomikach.w.interia.pl/chorob2ch.htm
    • avasawaszkiewicz Re: chory chomik 10.02.05, 18:25
      Po pierwsze BARDZO proszę dajcie chomiczkowi szansę. Nie napisałaś w jakim
      chomik jest wieku. Ale każdemu przecież można pomóc. Piszesz, że przy każdej
      wizycie (wyjsciu) jest gorzej pewnie nie dość, że jest bardzo zimno i mam
      nadzieję, że bierzesz to pod uwagę i przygoowujesz starannie jego transport to
      jest to dla niego NAPRAWDE BARDZO STRESUJĄCE szczeólnie tak częste wizyty i
      dość nieprzyjemne i bolesne. To niestety też wpływa na jego stan. Martwi mnie,
      że nie ma poprawy mimo już stosownego czasu podawania antybiotyków. Być może
      jednak należałoby go zmienić??? Poza tym czy jak już pytała "rezurekcja" byłaś
      u specjalisty czy poprostu u lek. wet w najliżeszej przychodni. Nikt nie jest
      doskonały w tym też celu mamy specjalistów!!!! Lekarze nie są a raczej powinnam
      wpoeidzieć NIE POWIINI być od wszystkiego. Także jeśłi nie byłaś u kogoś kto
      chomikami zajmuje się na codzień (leczeniem) proszę wejdź na tę stronę podaną
      przez rezurekcję i wyszukaj takiego.
      poza tym być moze problemy z oddychaniem nie sa tylko wynikiem zaplenia płuc???
      stąd brak poprawy.
      Napewno NIE REZYGNUJ!!!! WYbierz się do innego lekarza, lub zapytaj lekarza o
      jakiś silnieszy antyiotyk lub tez byc może o inna przyczynę problemów.
      3-mam kciuki za malca - ava
      • aka10 Re: chory chomik 10.02.05, 20:22
        Ja bym poszla do specjalisty od gryzoni i to od razu.Zadzwon najpierw i
        powiedz,co chomikowi jest i co podawalas za leki.Niech go zbadaja,moze jakis
        inny lek jest potrzebny.Nie zostawialabym chomika bez lekow,siedzacego w
        swoim "domku",bo to tylko czekanie na smierc.Moze go cos boli i sie meczy?Idz
        do specjalisty,na pewno cos sie da jeszcze zrobic.A,i probuj mu choc po kropli
        wody podawac,zeby sie nie odwodnil i z tego powodu nie zdechl.Pozdrawiam.
      • rezurekcja dodam jeszcze 11.02.05, 09:41
        na moj gust to nie byl specjalista od gryzoni, bo taki nie wybralby tabletki
        lecz lekarstwo w plynie i podalby zarowno dawkowanie (moje szczury dostawaly
        8-9 kropli, chomik powinien duzo mniej) jak i sposob podawania(moim
        wstrzykiwalam lekarstwo do pyszczka malenka strzykawka oczywiscie bez igly), w
        razie gdyby zwierze nie chcialo zjesc dobrowolnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka