Dodaj do ulubionych

robaki u psa ratunku!!!!!!!!!!

07.05.05, 18:36
Od kilku dni prześladuja nas w domu robaki, roznosi je pies- są to dosć duże,
napęczniałe czarno-brunatne robaki, są wielkości tabletki, okrągłe,
początkowo myśleliśmy ze to kleszcze, ale od kilku dni znaleźlismy ich ok 10,
jesteśmy przerazeni, nie możemy zauważyć z której częsci psa wychodzą, musimy
jechać do weterynarza ale jest weekend. Czy ktoś spotkał się z czymś
podobnym??? Proszę o pomoc. Pies był niedawno odrobaczany...
Obserwuj wątek
    • mysiam1 Re: robaki u psa ratunku!!!!!!!!!! 07.05.05, 18:37
      NO a skąd wiecie, że to nie kleszcze? Pies, jak się "postara", to może mieć ich
      i z 10...
      • kobietaiburza Re: robaki u psa ratunku!!!!!!!!!! 07.05.05, 18:45
        To napewno nie są kleszcze- one zupełnie inaczej wyglądają a poza tym kleszcz
        nie ma możliwosći urosnąć do takich rozmiarów :-(((. Oglądałam mojego psa i nie
        znalazłam żadnego kleszcza, a ciagle je znajdujemy na podłodze... To musi byc
        coś innego...
        • mysiam1 Re: robaki u psa ratunku!!!!!!!!!! 07.05.05, 18:56
          A jakich one są rozmiarów? Kleszcz, który sam odpadnie jest całkiem spory.
          • kobietaiburza Re: robaki u psa ratunku!!!!!!!!!! 07.05.05, 18:59
            nie wiem.. wielkosci ziarnka fasoli, mniej więcej 0,8 cm
            • mysiam1 Re: robaki u psa ratunku!!!!!!!!!! 07.05.05, 19:03
              O, to mogą spokojnie być kleszcze! Weź jednego do łazienki, włóż do umywalki i
              rozduś czymś ostrym - jeśli wyleci "przetrawiona" krew, to na pewno jest to
              kleszcz.Wszystkie "robale" unieszkodliwiaj w ten sposób i dokładnie się
              rozglądaj, czy ich nie ma gdzieś po kątach, bo gdy przetrawią całą krew, zrobią
              się znów malutkie i "zapolują" - albo na psa, albo na Was. Niestety sezon już
              się zaczął, a kleszcze są niebezpieczne. Idź też do weta po Frontline -
              nakrapia się to psu na kark i przez parę tygodni jest spokój.
              • kobietaiburza Re: robaki u psa ratunku!!!!!!!!!! 07.05.05, 19:28
                Uff no to może naprawdę kleszcze- po rozpruciu jednego trysneła krew, ale nadal
                jestem w cieżkim szoku że kleszcze mogą byc tak gigantyczne!!! Dziękuje za radę.
                • mysiam1 Re: robaki u psa ratunku!!!!!!!!!! 07.05.05, 21:26
                  kobietaiburza napisała:

> Uff no to może naprawdę kleszcze- po rozpruciu jednego trysneła krew, ale
                  nadal
                  >
                  > jestem w cieżkim szoku że kleszcze mogą byc tak gigantyczne!!! Dziękuje za
                  radę
                  > .

One są takie wielkie, gdy opiją się do tego stopnia, że same odpadają.
                  Koniecznie coś musicie na to zaradzić, bo to bardzo niebezpieczne dla psa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka