kloko 14.04.06, 11:38 Jak już mowiłam marze by zostac weterynarzem i robie co moge w tym kierunku wiem jak wygladaja studia ale wiem tylko złe strony studiow i pracy chcialabym wiedziec tez o dobrych stronach jezeli są:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anna.jozwik Re: Weterynaria 14.04.06, 13:21 Logicznie rzecz biorąc: jeśli sądzisz, że nie ma dobrych stron bycia weterynarzem, to czemu marzysz o tym zawodzie? Oczywiście że są dobre strony. Moim zdaniem to wspaniale jesli życiową pasję mozna połączyć z wykonywanym zawodem - wówczas praca daje nie tylko możliwosć przeżycia i utrzymania się, ale to co najważniejsze czyli SATYSFAKCJĘ, że człowiek robi to co lubi. Satysfakcja jest z kazdego wyleczonego zwierzęcia, z każdej prawidłowo postawionej diagnozy, z dobrej współpracy z ludźmi - właścicielami zwierząt i innymi zaangazowanymi w sprawę lekarzami. Dobre strony zawodu, który ma sie zamiar wybrać, trzeba umieć dostrzec samemu. Człowiekiem zazwyczaj kierują konkretne przesłanki, silne motywacje, dla których wybiera się taki a nie inny kierunek studiów. Ludzie nazywają to POWOŁANIEM. Jesłi nie ma się odpowiednio silnej motywacji, trudno będzie przetrwać prawie 6 lat ciężkich studiów. Odpowiedz Link Zgłoś