Dodaj do ulubionych

Sucha Purina One

06.02.07, 12:35
Czy moge bez szkody dla zdrowia karmic moja wykastrowana kotke tylko sucha
karma?
Maz sprzeciwia sie puszkom.
Z gory dziekuje za porade.
Obserwuj wątek
    • avasawaszkiewicz Re: Sucha Purina One 06.02.07, 12:53
      Są zwolennicy i przeciwnicy suchych karm. Każdy więc bedzie miał inne zdanie.
      Karmy suche choć wygodne i dobrze zbilansowane jakby nie patrzeć sa
      wytwarzane "chemicznie", wiele razy przetwarzane i utwardzane. Karmy domowej
      roboty sprawiają problemy z ich przygotowaniem i nie zawsze są dobrze
      zbilansowane i przystosowane do potrzeb zwierzaka choć pewnie są zdrowesz :).
      Takich plusów i minusów można by było wymysleć więcej wsyztsko zalezy wieć od
      wyboru właściciela. Karmy dobrych firm są jednak dobrze zbilansowane i
      przystosowane do potrzeb zwierzaka tak aby można było podawać tylko je. Ja
      uważam jednak, że dobrze jest raz na jakiś czas urozmaicać kotu dietę jedzeniem
      przygotowywanym w domu. Ale nie jest to konieczne. Jeśli wiec Twój kociak
      chętnie je tę suchą karmę to nie widzę przeciwwskazań. Możesz też mieszać karmy
      różnych firm takich jak Royal, Hills, Eukanuba aby urozmaicać kotu jedzenie.
      Pozdrawiam - ava
    • nessie-jp Re: Sucha Purina One 06.02.07, 17:27
      Ally, karm męża suchą karmą przez miesiąc, skoro sprzeciwia się puszkom :)))

Oczywiście żartuję. Moim zdaniem puszki dla kotów to raczej nic dobrego - mają
      wszystkie wady suchej karmy (wysokoprzetworzone, konserwowane, itepe), a żadnych
      jej zalet. Moje koty są karmione suchą karmą Acana + Hill's t/d, a do tego
      dostają raz na jakiś czas świeże jedzenie w charakterze nagrody
      • zazaz3 Re: Sucha Purina One 06.02.07, 20:01
        Nessie ,a jak ci jedzą Acanę??Lubią?Bo moje bardzo plują ,wolą R.C Light!
        • nessie-jp Re: Sucha Purina One 06.02.07, 20:42
          Moje bardzo lubią Acanę! RC też lubiły, ale Kittena - dorosłego już nie - a poza
          tym miały jakieś sensacje żołądkowe po RC, więc bez żalu przestawiły się na tę
          Acanę. Jestem bardzo zadowolona z tej karmy i koty chyba też :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka