Dodaj do ulubionych

szczepienia

10.02.07, 12:42
Mam ponad rocznego kota ktory nigdy nie byl szczepiony.Czy szczepienie
pierwsze ktore mialby dostac jako kociak bedzie teraz dzialalo?Jak czesto
szczepicie swoje kotki?
Obserwuj wątek
    • raszynstraszyn Re: szczepienia 10.02.07, 14:50
      będzie działalo-idż jak najszybciej do weta a on zaproponuje ci cały system szczepień. Pewnie będzie go
      szczepić wg harmonogramu dla kociaków(tak bylo z moim)-ale może coś już się zmieniło w tej kwesti. W
      każdym bądż razie -idź
    • sherman-doberman Re: szczepienia 10.02.07, 15:00
      Dostałam kiedś., wraz z domem, zostawioną w nim 10letnią kotkę, która - jak się okazało po
      obdzwonieniu wszystkich wetów w okolicy - nigdy na nic nie była szczepiona. Zaaplikowałam jej
      wszystkie możliwe szczepienia, łącznie ze wściekizną, która tu akurat ne jest obowiązująca, ale ja
      jedżdżę i wożę kota ze ze sobą.
      Szczepienia z pewnością nie zaszkodzą. Z pewnością też uchronią kota od wielu przykrych
      przypadłości, bo np. taki koci katar- choroba wirusowa. I tak złapie w kontakcie z innymi kotami, ale
      nie będzie to już sprawa życia i śmierci, tylko paru dni przemywania oczu i e. podawania łagodnego
      lekarstwa. No i zapobiegną śmiertlenym niebezpieczeństwom typu tyfus. Ponoć jest tendencja do
      rzadszego szczepienia. Nic o tym nie wiem. Mój wet co roku przysyła mi upomnienie, aby dokonać w
      terminie wszystkich szczepień, co robię.
      Nie jest to tanie, ale tańsze niż kosztowne leczenie w przypadku poniechania szczepień i pecha, że kot
      złapie akurat zarazę, na któą nie jest zaszczepiony.
      • mist3 Re: szczepienia 10.02.07, 21:14
        www.vetserwis.pl/szczepienia_kot.html
      • albert.flasz1 Re: szczepienia 12.02.07, 19:00
        Twój wet lubi pieniąchy, więc postępuje według najlepszych, sprawdzonych,
        amerykańskich wzorców; a gdyby Ciebie zainteresowało jaki w pływ na zdrowy
        organizm mogą mieć szczepienia bez umiaru, to zrób doświadczenie: szczep się 10
        razy do roku, przez 10 lat na wszystkie możliwe, zdarzające się oraz
        przypuszczalne choroby a potem przekaż Ogółowi Twe wrażenia. Może być w formie
        pracy doktorskiej.
        • ontarian Re: szczepienia 12.02.07, 19:15
          albert.flasz1 napisał:

> Twój wet lubi pieniąchy, więc postępuje według najlepszych, sprawdzonych,
          a kto nie lubi? i jak widac naiwnych nigdy nie zabraknie
          dla mnie kiedys wet (jakies 6 lat temu) chcial jakis zel na zeby wcisnac
          bo to niby cos tam zabki kotu trzeba czyscic, ze kamien, ze dziasla nie takie
          powiedzialem, zeby sie w glowe puknal i poszedlem
          (buteleczka jakies niecale 100ml za $40)
          kot do tej pory nie ma problemow z zebami
        • beali Re: szczepienia 12.02.07, 19:17
          Trzeba zdawać sobie sprawę,że szczególnie szczepienia przeciwko
          wściekliźnie i białaczce niosą z sobą ryzyko nowotworów
          poszczepiennych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka