cpt1 21.05.07, 09:53 Czy Purina Dog Chow Puppy /Jagniecina z ryzem jest dobra karma? Chce ja zaczac podawac 5 - miesiecznemu sznaucerowi miniaturce. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ganski1 Re: Purina 21.05.07, 12:02 Jak każdy produkt firmy Nestle.Jedno wielkie oszustwo marketingowe.Proszę sobie porównać Purinę i Friskies ale bardzo dokładnie.Nawet fabryki te samie.Rózne tylko i wyłącznie opakowanie.Oba nadają się do wszystkiego poza karmieniem psów Odpowiedz Link Zgłoś
cpt1 Re: Purina 21.05.07, 15:23 To jaka karme wybrac dla szczeniaka ze sklonnoscia do alergii skornej (poza Royalem)? Odpowiedz Link Zgłoś
annb Re: Purina 21.05.07, 18:03 tutaj masz dyskusje dot karmienia psow z alergią www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=4236 Odpowiedz Link Zgłoś
twojahanus Re: Purina 02.06.07, 16:28 Kazdy pies ma swoje smaki. MOja nie cierpi żadnej Puriny. Woli Eukanubę. Kup małe opakowanie i wypróbuj. Ze smakami jak z gustami Odpowiedz Link Zgłoś
bosman1 Re: Purina 02.06.07, 20:50 Karmie swojego psa Puriną (z drobiem lub jagnięciną) od 5lat i nie narzekam.Psu smakuje .Poczatkowo dawałem eukanube(kilka miesięcy),ale przeszedłem na purine różnicy w składzie żadnej a w cenie duża a i mojemu spanielowi smakuje bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
zemfira_ Re: Purina 02.06.07, 21:52 Roznica jest chyba glownie w tym czy bialko jest pochodzenia zwierzecego czy roslinnego. Tansze karmy maja zazwyczaj gorzej przyswajalne bialko pochodzenia roslinnego - soja (ktora podobno czesto uczula). Odpowiedz Link Zgłoś
ganski1 Re: Purina 09.06.07, 16:30 I już niedługo ostra niewydolność nerek jak w banku.Wątroba już pewnie też w nienajlepszym stanie.Proszę sobie sprawdzić Odpowiedz Link Zgłoś
mamonka01 Re: Purina 09.06.07, 19:17 Z młodym psem to jak z inwestycją. To co zainwestujesz w niego teraz zaprocentuje w wieku dojrzałym. Warto więc teraz wydać więcej pieniążków na dobrej klasy karmę, po to aby nie mieć późniejszych problemów ze zdrowiem pupila. Purina ma się tak do Royala jak Fiat 126p do Toyoty . Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka90 Re: Purina 10.06.07, 18:53 Ja też karmię psa puriną dog chow large breed od 5miesięcy bodajże ;] pies je . smakuje mu i rozwija się prawidłowo :) ale używam tylko jako dodatku do gotowanego więc dostaje miskę ,dwie dziennie tylko Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia0074 Re: Purina 11.06.07, 12:56 Mam psa i kota i uważam że co Purina to Purina. Oba moje zwierzaki od ponad roku jedzą Purinę (oczywiście jeden kocią a drugi psią) są zdrowe, energiczne i nie zamierzam tego zmieniać podając im coś innego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Purina 12.06.07, 16:11 A za pare latek oba zwierzaki beda najpewniej mialy ciezkie problemy zdrowotne... Purina to jest taki sam smiec jak pedigree i podobne.. W sumie wiekszsoc europejskich karm to sa smieci bo sa produkowane wg zasad ustalonych przez unie (norma 1774). A w Uni zwierzeta domowe i zyjace w zoo nie podlegaja ochronie i mozna im dac absolutnie wszysko bez wzgledu na wplyw na ich zdrowie. Do tego dochodzi fakt, ze w przeciwienstwie do USA producent nie podlega karze w razie udowodnionego szkodliwego dzialania.. mozna wprawdzie skierowac sprawe do sadu ale okaze sie, ze to wlasciciel zawinil bo to ON karmil zwierzaka... Odpowiedz Link Zgłoś