Dodaj do ulubionych

chory pies

29.06.07, 00:26
Witam,czy ktos z Was leczyl psa u ktorego stwierdzono gronkowca i
paciorkowca /moj pies ma wrzody na lapach,mial pobierany material do badania
i stwierdzobo te wlasnie bakterie.Interesuje mnie jak dlugo trwalo leczenie
i jakie leki pies dostawal.
Obserwuj wątek
    • misia007 Re: chory pies 29.06.07, 08:48
      Spytaj na Weterynarii, cos tam niedawno bylo o gronkowcu.
      • green-aria Re: chory pies 30.06.07, 18:49
        Niestety leczenie gronkowca trwa długo.Leczy się antybiotykami(zastrzyki lub
        tabletki i maści).Jeśli pies miał robiony wymaz na podstawie którego
        stwierdzono gronkowca to z pewnością wykonano także antybiogram według którego
        weterynarz przepisze odpowiednie leki.
        • bozenar1 Re: chory pies 02.07.07, 13:08
          Dzieki za zainteresowanie tematem,zdaje sobie sprawe,ze czeka nas dlugie
          leczenia naszego psa,mam nadzieje ,ze zakonczy sie powodzeniem,pozdrawiam!!!!!
          • kowaliska Re: chory pies 02.07.07, 18:01
            Moja córcia miała gronkowca złocistego w gardle.
            Piszę o tym, ponieważ choroby i leczenie przebiegają zwykle podobnie u ludzi i
            zwierząt.
            Jedyne leczenie zaordynowane przez pediatrę polegało na przepisywaniu w razie
            infekcji (a chorowała bez przerwy) antybiotyków wskazanych w antybiogramie.
            Organizm był coraz słabszy, więc łatwiej dochodziło do angin i różnych zapaleń i
            koło się zamykało.
            Po dwóch latach trafiłam na innego pediatrę, który powiedział, że gronkowca
            leczy się.... złotem! Trzy tygodnie pryskania gardła roztworem na receptę i było
            po sprawie.
            Myślę, że warto wiedzieć.
            • zoofka Re: chory pies 05.07.07, 16:12
              Warto, bo ja mam gronkowca... na skórze i wrzody na twarzy. Podaj mi prosze
              nazwę tego specyfiku...na maila: zoofka@gazeta.pl
              z góry dziękuję, autorce wątku życzę powodzenia w walce z chorobą pieska. Wiem
              jak on cierpi :(
              • kowaliska Re: chory pies 05.07.07, 16:33
                Zoofka, niestety nie mogę Ci podać nazwy. Preparat był robiony na receptę, mam
                butelkę, ale etykietka apteczna jest prawie nieczytelna: "2% S.l Prot....sli".
                Dlatego odpowiadam Ci tutaj, bo szkoda nawet maila wysyłać z tak nieprzydatną
                informacją.
                • kowaliska Re: chory pies 05.07.07, 18:23
                  A jednak (odczytali mi to w aptece) nie chodzi o złoto tylko o srebro. To było
                  trzy lata temu więc mogło mi sie pokręcić.
                  2% Sol. Protargoli, czyli dwuprocentowy roztwór soli białkowej srebra.
                  Zadziałało błyskawicznie i na trwałe.
                  • kowaliska P.S. 05.07.07, 18:26
                    Wyczytałam własnie na googlach, że na paciorkowce też działa!
                    • bozenar1 Re: P.S. 11.07.07, 11:01
                      Moj piesek ma sie coraz lepiej,leczony jest antybiotykiem o nazwie
                      Keflex/doustnie/oraz antybiotykiem w sprayu CTC/specjalnym dla psow i
                      kotow/.Mam nadzieje ze po tej kuracji choroba nie powroci,pozdrawiam !!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka