Dodaj do ulubionych

wymioty i biegunka u psa

19.03.08, 11:12
Pies mojej mamy ma powracajace biegunki i torsje. Weterynarz dał zastrzyk i niby bylo dobrze przez kilka dni a potem objawy wrócily. Zastanawialam sie czy pies przypadkiem nie jest "zakłaczony". Wychodzi z domu i biega po dworze, ale moze nie przychodzi mu do glowy jedzenie trawy? Tylko nie wiem czy mozna byloby dac psu masc słodową. Mam ja dla mojego kota, ale czy pies mogłby jej uzyc?
Obserwuj wątek
    • skarb111 Re: wymioty i biegunka u psa 19.03.08, 11:19
      Zapomnialam dodac ze piesek jest odrobaczany
    • avasawaszkiewicz Re: wymioty i biegunka u psa 19.03.08, 11:40
      Zaraz zaraz to nie taka prosta sprawa. Co do "zakłaczenia" to u psów rzadko się
      to zdarza. Ich język w przeciwieństwie do języka kotów jest gładki także jeśli
      nawet się myją a do tego ich włos jest grubszy niż koci, na ogół bryluje się w
      jamie ustnej i jakoś wypada. Inaczej jest u kotów, które myją się zdecydowanie
      częściej i co całe, do tego mają na języku brodawki uniemożliwiające im usuwanie
      wylizanych kłaków i najczęściej trafiają one właśnie do przewodu pokarmowego.
      Ponadto wówczas przy takim zakłaczeniu inaczej się to objawia także ja
      szukałabym innej przyczyny i na pewno przy problemach z przewodem pokarmowym
      NIE DAWAŁABYM żadnych maści słodowych.
      Powiedz jednak jak wygląda owa biegunka, kiedy się zdarza i od jak dawna meczy
      Twojego psiaka?
      Co masz na myśli mówiąc o torsjach???
      W jakim pies jest wieku i co to za rasa?
      Piszesz pies jest odrobaczony - kiedy i czym? Czy wykonywane były jakieś
      dodatkowe badania??? (krew, kał?)
      Pozdrawiam - Ava
      • skarb111 Re: wymioty i biegunka u psa 19.03.08, 13:19
        Zrobilam wywiad u mamy i mniej wiecej sie dowiedzialam co i jak. Kolejna wizyta u weta skonczyla sie wnioskiem ze to nieprawidlowe odzywianie, bo piesek dostaje sucha karme dla doroslych psow malych ras a poza tym je z domownikami.
        Torsje wygladaja jak skurcze żołądka - jakby zaczal kaszlec. Zdarzaja sie kilka godzin po posiłku. Wczoraj nic nie jadl caly dzien a kiedy sie lepiej poczul byl juz tak glodny ze zjadl chyba za duzo. No i nad ranem byly problemy. A w tresci pojawily sie kłaczki.
        Piesek to mały mieszaniec - wyglada jak skundlony ratlerek (jest mniej wiecej w tym rozmiarze), ale trudno powiedziec ile w nim ras.
        Nie, nie bylo zadnych badan.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka