poziomeczkazbysia 24.07.08, 09:30 Brzuszek jest twardy, słychać głośne bulgotania. Wyraźną ulgę przynosi delikatny masaż; czy coś jeszcze mogę zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
salma75 Re: wzdęcie u pieska 24.07.08, 15:21 A co jest przyczyną wzdęcia?? Co pies jada? Myślę, że można psu Esputicon lub Espumisan podać - ile, nie wiem, trzeba weta zapytać. Ulgę przyniosłaby mu pewnie rozkurczowa No-spa, ale to też skonsultuj z weterynarzem, zadzwoń do niego. Odpowiedz Link Zgłoś
blue.berry Re: wzdęcie u pieska 24.07.08, 16:58 nie powinno sie podawac ludzkich lekow zwierzetom bez konsultacji z weterynarzem. moze warto by bylo ustalic od czego jest to wzdecie i czy to aby napewno wzdecie. twardy nabrzmialy brzuch u psa moze byc tez z paru innych powodow. Odpowiedz Link Zgłoś
anna.jozwik Re: wzdęcie u pieska 25.07.08, 00:03 Myślę, że trzeba psa pokazać weterynarzowi. Może to wcale nie jest wzdęcie, tylko całkiem co innego, np. skręt żołądka? Przynajmniej zadzwoń do najbliższej lecznicy i opisz dokładnie objawy, bo jeśli pies ma wyraźną bolesność brzucha, to trzeba mu pomóc farmakologicznie i to jak najszybciej. Odpowiedz Link Zgłoś