xmalinkax 07.09.08, 18:10 Niedługo będę szczęśliwą posiadaczką angielskiej cocker spanielki więc szukam inspiracji ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rianka Re: Jak mają na imię Wasze psiaki??? 07.09.08, 18:18 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=128&w=2477184&a=2477184 Moja sunia to Astra ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tenshii Re: Jak mają na imię Wasze psiaki??? 07.09.08, 18:21 Daisy. Na szkolenie chodziła z nami czarna labradorka Spinka. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
martuskownik Re: Jak mają na imię Wasze psiaki??? 07.09.08, 18:56 Ja mam Baje (Goldziak), Zore (ON bez rodowodu przejęta pod opiekę u ludzi którym się szybko znudziła i miała iść do schroniska) i dorywczo pod Opieką Aresa (Berneńczyk) i Buźkę (Amstaff) oraz Juti (Niufek). A na szkoleniu był Labo Pasztet:P Za to znajomi mają sunie Doga Niemieckiego o wdzięcznym nie sugerującym rozmiarów imieniu...Kropka;) Więc jak widać do wyboru i koloru ale niekoniecznie do rozmiaru. Polecam przestudiować różne psie imienniki dostępne w internecie:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
klon-ex2 Re: Jak mają na imię Wasze psiaki??? 07.09.08, 19:23 Mój pies wabi się SPAYK jest sznaucerem miniaturką do niego pasuje :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mmaupa Re: Jak mają na imię Wasze psiaki??? 08.09.08, 13:26 > Mój pies wabi się SPAYK jest sznaucerem miniaturką do niego > pasuje :-) Czyzby to byla wysterylizowana suczka? Znajome suczki to: Tora (wyzel niem), Aza (amstaff), Gryza - to od Gryzeldy, rzecz jasna (munsterlander), Poppy (labrador), Kreska (jamnik). Wybor jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
blue.berry Re: Jak mają na imię Wasze psiaki??? 08.09.08, 10:39 myślę ze inspiracji warto szukac albo w tym co nas otacza, co lubimy, czym sie interesujemy. albo po prostu przejrzec listy psich imion - jest ich calkiem sporo w internecie. warto pamietac ze imie powinno byc w miare praktyczne, w koncu codziennie bedziemy sie nim poslugiwac i nawolywac naszego pupila. z doswiadczenia wiem ze dlugie skomplikowane imiona i tak z biegiem czasu maja tendencje do zmieniania sie w krotkie zdrobnienia. moj pies ma na imie Grendel od potwora z opowiesci o Beowulfie:) Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: Jak mają na imię Wasze psiaki??? 08.09.08, 10:50 Hmmm....A jakie imię suczka ma w rodowodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
xmalinkax Re: Jak mają na imię Wasze psiaki??? 08.09.08, 11:29 Grazja Wrzeciono Czasu Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: Jak mają na imię Wasze psiaki??? 08.09.08, 11:33 No to już ją Gracja wołać po domowemu. Piękne imię, po co coś wymyślać :) Odpowiedz Link Zgłoś
ksenia23 Re: Jak mają na imię Wasze psiaki??? 11.09.08, 09:41 Mój to Misiosław-Glutek. Misiek bo wyglada jak niedziedz, a Glutek bo sie czesto o mnie wyciera i zostawia na spodniach co zostawia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mary4 Re: Jak mają na imię Wasze psiaki??? 12.09.08, 14:28 mój pół jamnik wabi się Moris, w tym roku skończył 14 lat ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
hanka12345 Re: Jak mają na imię Wasze psiaki??? 22.12.08, 17:28 Moja kudłata staruszka zabrana ze Schroniska 11,5 lat temu nazywa się India. Jest piękną czarbno-białą suczką z ogromną białą kryzą na szyi Odpowiedz Link Zgłoś
mojsukces1 Re: Jak mają na imię Wasze psiaki??? 21.09.08, 20:53 Moja sunia, sznaucerka średnia nazywa się Grzanka:-) Odpowiedz Link Zgłoś
lara_000 Re: Jak mają na imię Wasze psiaki??? 22.09.08, 14:36 Nasza kaukazka nazywa się "Lola", kundelek - "Bercik", a kiedyś miałam skundloną wyżlicę, która wabiła się "Lara". Koleżanka natomiast miała doga który nosił dumne imię "Mały" :) Chyba warto poobserwować charakter - czasem imię samo się pojawia :) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia67_online Re: Jak mają na imię Wasze psiaki??? 22.09.08, 18:13 Mój yorczek ma na imię Franio, Franek, Franuś, Frzanczesko Odpowiedz Link Zgłoś
agni-76 Re: Jak mają na imię Wasze psiaki??? 24.09.08, 16:14 Mój obecny piesek kundelek to Drako (przed adopcją: Gutek). Lata temu miałam tez kundelka Norda i bokserkę Jukę ( Juka bo zżerała łodygę od juki) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewelkaszy Re: Jak mają na imię Wasze psiaki??? 25.09.08, 21:58 ja mam cane corso o wdzięcznym imieniu Doda ;) a jej mama nazywa się Dżaga:) Odpowiedz Link Zgłoś
login_niedostepny Re: Jak mają na imię Wasze psiaki??? 26.09.08, 11:36 Moja goldenka to Koma. Kolezanki to m.in. Fila, Kleo, Daisy, Samba, Mika, Emi, Raisa, Zara :) Odpowiedz Link Zgłoś
jerrykot1 Re: Jak mają na imię Wasze psiaki??? 26.09.08, 12:55 od dawna nie mam psów, ale kiedyś mialam: Maksa, Bartka, Markiza, Jokera, Petrę, Robina, Lalka,... Odpowiedz Link Zgłoś
olinka20 Re: Jak mają na imię Wasze psiaki??? 26.09.08, 15:05 Mój srebrny pudliszon- Supeł:) Odpowiedz Link Zgłoś
la.vita.e.molto.di.piu Re: Jak mają na imię Wasze psiaki??? 27.09.08, 00:46 Ja mam sporą gromadkę: 2 bullmastiffy: Roro i Kiki 2 kundelki: Mały i Duży 1 lab: Mocchu 1 najmłodszy kundelek: Nowy Nowy nie był nasz, wzięliśmy go, żeby pomóc bliskim, ale po tym jak zaprzyjaźnił się z Roro i Kiki... zabraliśmy go naszego domu. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja34 Re: Jak mają na imię Wasze psiaki??? 08.11.08, 16:19 nasza śp.Kima okresowo nazywana była Bestią z racji potężnego uzębienia i podłego wzrostu.każdy kot,który się przewinął przez nasz dom był Maćkiem-tu mąż był nieugięty.swego czasu mieliśmy sporego mieszańca,który zwał się Eduardo.Teraz jesteśmy dumnymi posiadaczami małego psiego trolla o imieniu Morela Odpowiedz Link Zgłoś
iwa_ja Re: Jak mają na imię Wasze psiaki??? 08.11.08, 21:04 Moja sunia ma na imię (w książeczce) Stefania, bo mój kumpel mnie przekonywał, ze powinnam mieć nowego piesia po śmierci Rudolfa, a kumpel jest Stefan. Zdrobniale: Funio. Więc i ona jest Funia. Po przeszło roku, kiedy jestem z nią, jestem pewna, że imię doskonale do niej pasuje. Pieska jest bardzo rezolutna, samodzielna i niezależna, nie da sobie niczego narzucić. Wejdzie w każdy kąt, narzuca się z uczuciami każdemu napotkanemu psu. Wszyscy na osiedlu ją znają i natychmiast zapamiętują, jak się wabi. Rudolf vel Rudi został tak nazwany, bo cały miot na Kaszubach dostał imiona zaczynające się na "R". Również miał, jak Fuńka, swój charakter i niezależność. Był stuprocentowym facetem, a Funia jest dziewczynką o dużym uroku osobistym. Przyznaję, że nie lubię, jak psom nadaje się imię Cezar lub inna Mercedes.To nie oddaje ich charakteru. Odpowiedz Link Zgłoś
anneczka78 Re: Jak mają na imię Wasze psiaki??? 09.11.08, 20:18 Cezar, poprzedni pies Aksel Koledzy i koleżanki moich psów: Kastor, Zingar, Nuka, Mika, Panel, Kora, Wedel Odpowiedz Link Zgłoś
fk90 Re: Jak mają na imię Wasze psiaki??? 09.11.08, 21:13 Roxy Rodriges sznaucer ;) Odpowiedz Link Zgłoś
talareczka Re: Jak mają na imię Wasze psiaki??? 10.11.08, 20:17 bajka - bajcia ( bajadera), cleośka - cleo (BAKISTA), LUŚKA - LUNIA ( BANDERA), a i tak wołamy wszystkie hurtem DZIEWCZYNY, MYSZKI, ZOŁZE i wszystkie reagują. Odpowiedz Link Zgłoś
olotka Re: Jak mają na imię Wasze psiaki??? 10.11.08, 21:24 Diego, zdrobniale wołany Dieguś, Diegulo, Paszczak bokserek Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafa27 Re: Jak mają na imię Wasze psiaki??? 15.11.08, 10:16 Lamia - moja hovawartka. Odpowiedz Link Zgłoś
dzenifer Re: Jak mają na imię Wasze psiaki??? 16.11.08, 19:55 moja ukochana bambina jest 6-letnia rottweilerka i wciaz zachowuje sie jak szczeniak... Odpowiedz Link Zgłoś
atrams5 Re: Jak mają na imię Wasze psiaki??? 30.11.08, 13:19 Moja sunia ma na imię Zuzia Odpowiedz Link Zgłoś
weisefrau Re: Jak mają na imię Wasze psiaki??? 02.12.08, 21:32 Pierwsza suka nazywała się Pestka (bo wyglądała jak pestka z arbuza, taka czarno-brązowa). Teraz mamy Kretkę zwaną również Burusiem Odpowiedz Link Zgłoś
roksanaa22 Re: Jak mają na imię Wasze psiaki??? 02.12.08, 21:50 Nasz-niestety "chwilowy"- piesior miał na imię Boston. Koleżanka ma dwa laby :Sajgon i Wicher:) Doskonale dobrane imiona do temperamentu;P Odpowiedz Link Zgłoś
roksanaa22 Re: Jak mają na imię Wasze psiaki??? 03.12.08, 09:31 Sajgon miało być:) Odpowiedz Link Zgłoś
kalin_a Re: Jak mają na imię Wasze psiaki??? 08.12.08, 13:56 owczarek niemiecki - Azer, mały ratlerek - Figa Odpowiedz Link Zgłoś
fergie18 Re: Jak mają na imię Wasze psiaki??? 23.12.08, 14:19 Mój mix rottweiler/manchester terier nazywał się jakże oryginalnie Reksio :) nie pytajcie mnie jak jego rodzice go spłodzili :D Odpowiedz Link Zgłoś
balaganiara0 Re: Jak mają na imię Wasze psiaki??? 28.12.08, 14:12 Jako dziecko miałam sunię - Puszkę( nazwa od puszystości zwierzaka),póżniej kupiliśmy na giełdzie mieszańca, który miał być ratlerkiem nazwaliśmy go Peppino,następnie była ratlerka- Pchełka i jej córka Cinka,w dorosłym życiu miałam już kundelkę Kamę, kundelka Maksa,jamniczkę-Fraszkę,a obecnie mam przepiękną Gordon Seterkę- Odę:)Mam też trzy koty- dachowce, ale niestety bezimienne- wołam na nie kici kici:))) Odpowiedz Link Zgłoś
bacha67 Re: Jak mają na imię Wasze psiaki??? 29.12.08, 14:33 Mój kochany piesek rasy beagle nazywa si Puciak. Basia Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Ina 29.12.08, 16:10 Ina - suka ogar polski, pełne imię i przydomek: Ina-Harfa z Rydzyńkiego Lasu :-). Odpowiedz Link Zgłoś
adja29 Re: Jak mają na imię Wasze psiaki??? 13.01.09, 13:28 Mój owczarek niemiecki ma na imię Zeus, ale i tak wszyscy mówimy na niego Ziziuś...tak wiem, że to głupie:) Odpowiedz Link Zgłoś
jenny1654 Re: Jak mają na imię Wasze psiaki??? 14.01.09, 16:13 moje miały na imię demar, rika a teraz daisy (dejzi) Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: Jak mają na imię Wasze psiaki??? 20.01.09, 16:44 najpierw byl deni(tak mial w rodowodzie,tak zostalo) potem byla dunia, teraz jest dasza:) tak jakos mamy,ze wszystkie nazywamy na 'd' :) za to znajomych psy i koty mialy calkiem tworcze imiona, byl 'ojej' byl 'ratunku' byl 'zaraz' i jeszcze chyba kilka innych:) Odpowiedz Link Zgłoś