agusja 25.10.08, 11:17 Czy boczne pazury/kciukow;) nalezy takze obcinac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
salma75 Re: kocie pazury 26.10.08, 14:24 klaudynas napisała: > A pazurki od tylnych łapek również? > Oczywiście. A dlaczego nie? Odpowiedz Link Zgłoś
po.prostu.ona Re: kocie pazury 26.10.08, 16:51 Ja zauważyłam, że u tylnych łapek koty moje mają pazurki krótsze i mniej haczykowate niż u przednich. I rzeczywiście, tych tylnych raczej nie przycinam. Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: kocie pazury 26.10.08, 17:10 Ja też przycinam je rzadziej, ale w ogóle to przycinam. Odpowiedz Link Zgłoś
mist3 Re: kocie pazury 26.10.08, 21:15 rzadko przycinam tylne bo kotka je sobie sama 'ściąga' ale czasem mi się zdarzy jak kicia mocno śpi :) Odpowiedz Link Zgłoś
kkk Re: kocie pazury 27.10.08, 10:02 Jak waszękoty znoszą "operację pazur'?? jakie macie sposoby? Z moją wygląda to jak walka n aśmierś i życie! nie znosi obcinania choć robię to delikatnie i nigdy jej się nic nie stało. Muszą być przy tym co najmniej 2 osoby bo inaczej nie daje rady tej awanturnicy... Krzyczy i wyrywa się tak jakby jej łapy amputaowano! Szkoda mi jej strasznie i czasem daje za wygraną, obcinam ze 3 pazury i robie przerwe. Przy okazji obcinam po prostu u weta. Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: kocie pazury 27.10.08, 12:13 Siadam na kanapie, kladae sobie kota na tzw podolku (kot siedzi na pupie jak czlowike), obejmuje go lewa reka, ktora tez lape za lapke i wysuwam pazur, a prawa reka ciach, ciach :) Moje znowsza to ze stoickim spokojem i tylko sie na mnie dziwnie patrza :) Oczywiscie, mowie do nich caly czas i po udanej operacji jest nagroda w postaci kawalka sera :) Moze Twoja sie tak rzuca bo wlasnie jest Was dwoje i czuje sie osaczona? Odpowiedz Link Zgłoś
kkk Re: kocie pazury 27.10.08, 13:42 Ale ona od poczatku się tak zachowywała, wpadała w szał. Pierwszy raz sama jej próbowałam obciąć ale jest to niewykonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
salimis Re: kocie pazury 27.10.08, 14:14 No to może ja się pochwalę jak to u nas wygląda. Manicure,pedicure i pełen relaks www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/78ca8c73df0e4500.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ebe8b7c33414dbbb.html Odpowiedz Link Zgłoś
kkk Re: kocie pazury 27.10.08, 14:59 O jej! jak ślicznie :) Moją musiałabym narkotyzowac chyba, żeby przyjeła taką pozycję i miała taki uśmiech przy obcinaniu pazurków D: D ;) Odpowiedz Link Zgłoś
po.prostu.ona Re: kocie pazury 29.10.08, 17:06 Przepiękna kicia! Ja obcinam moim "na spaniu". Kiedy przychodzą na mizianko, to głaszczę, tulę, czule przemawiam cichym głosem, a potem, jak już przysypiają, to pomalutku wysuwam delikatnie pazurki - i ciach, ciach. Odpowiedz Link Zgłoś
mist3 Re: kocie pazury 30.10.08, 21:59 ja też przy głębokim śnie - zazwyczaj 1 pazurek dziennie (3 to było moje maksimum przy posiedzeniu - kicia była bardzo zaspana i nie od razu zorientowała się o co chodzi). Odpowiedz Link Zgłoś
salimis Re: kocie pazury 31.10.08, 05:04 Jeśli chodzi o moją koteczkę Miśkę to naprawdę bardzo ale to bardzo rzadko zdarza się jej że marudzi przy obcinaniu pazurków.Z reguły bez żadnych przygotowań biorę ją do obcinania.Jeśli akurat zdarzy się że jest w trakcie kocich pieszczot i mnie nagle olśni ze trzeba by zrobić porządek z pazurkami to czasami sobie mruczy podczas zabiegu,ale tak relaksacyjnie : ) Z resztą widać jej zadowolenie na zdjęciu ktore wcześniej zamieściłam,szkoda tylko że nie słychać mruczenia ; P Odpowiedz Link Zgłoś
salimis Re: kocie pazury 31.10.08, 05:07 Aha zapomniałam dodać ze na zdjeciu jest dlatego tak usmiechnięta ponieważ manicure wykonuje jej ukochany pan w którym jest wręcz zakochana. Odpowiedz Link Zgłoś