nefretetka 31.12.03, 12:22 Słyszałam,ze dobrze jest nacierać czymś poduszki i piesków zwlaszcza zima,gdy chodniki sypane są solą i piaskiem,ale czego wtedy urzyć??Można stosować np. zwykłą oliwkę Johnson'a?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qciowski Re: oliwka a psie łapki 31.12.03, 15:27 Dla mojego psa stosuję wazelinę kosmetyczną.Stosowanie wazeliny polecił mi weterynarz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
moboj Re: oliwka a psie łapki 01.01.04, 22:00 do smarowania psich łapek uzywam zwykłego oleju kuchennego. przynajmniej wiem, że jak sobie sunia te łapki wyliże to nic jej się nie stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
magazyn1 Re: oliwka a psie łapki 09.01.04, 19:21 Smarowac mozna i owszem ale jezeli jest to oliwka czy wazelina czy olej kuchenny zaraz zostaje zlizany.Bombel nie zrobi 1o-ciu krokow tylko kladzie sie i przystepuje do pracy. Ja wychodzac na spacer z reguly nie krotszy niz 6o minut zabieram do siateczki oprocz reklamowki na zebranie Qpy,wilgotna szmatke i co jakis czas wycieram poduszeczki i wyciagam ewentualne grudki lodu z pomiedzy palcow. Kupilismy buciki ale "sukisynek" nie chce w nich chodzic.Kladzie sie i kropka. A podnoszenie bezwladnego 4o-tokilogramowego to wysilek nie lada. Po mieszkaniu natomiast chodzi. Po kazdym spacerze myje w letniej wodzie stopki i wcieram gliceryne czy oliwke siedze kilka minut wedle Bombla i nie pozwalam mu na zlizanie. W zeszlym roku zaniedbalem i podczs mrozu(bylo ponad -2OC)pekla mu poduszeczka i dwa tygodnie zylem w strachu aby kolezanka malzonka tego nie zauwazyla. Dzieki Manitou Bombel nie kulal! Bombel uwielbia snieg i mroz.To Golden Retriver jest. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
adam.pietron Re: oliwka a psie łapki 12.01.04, 18:00 Natłuszczanie pomaga - a zarówno wazelina i olej są bezpiecznymi środkami ( wazelina też moje drogie panie same zjadacie jej trochę w szminkach), pomaga też wcieranie linomagu , a ostatnio w sklepach dal zwierząt pojawiły się specjalne spraye na tę okazję - polecam. I pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś