Dodaj do ulubionych

Cukier drogi jak nigdy wcześniej. Ile w tym pan...

• kumple.best Cukier drogi jak nigdy wcześniej. Ile w tym pan... 15.03.11, 11:20
      Ludzie w jakim kraju debili ja żyje????

Dług publiyczny szybuje pod niebiosa, nie ma żadnego spójnego planu na przyszłość, emerytury będą głodowe, stada świętych krów typu rolnicy, górnicy, mundurowi doją z nas miliardy, kościół także, VAT idzie do góry itp., itd...

Co robi społeczństwo? Żąda działań, dyskutuje o problemach, koncepcjach?

Ależ skąd!

Barany sterowane telewizją podniecają się katastrofą smoleńską, dopalaczami, automatami do gry i bawieniem się w spekulanta kupując 100 kg cukru ( do słodzenia na najbliższe 10 lat).

A na wybory barany pójdą i zmęczone wojną polsko- polską zagłosują na SLD, potem PO i PiS a wieśniaki na PSL.
      I znowu zacznie się grabież i łupinie baranów przy głośniej wrzawie tematów zastępczych.
    • princealbert zryjcie ten cukier grubasy 15.03.11, 11:21
      nabawicie sie prochnicy i cukrzycy.

Po co wam tyle cukru? W Polsce panuje mentalnosc jak w Bangladeszu - najwazniejsze sa chleb, cukier i ziemniaki.
    • Gość: er 1410 - oto co zrobić z cukrem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.11, 11:25
      :)
    • miszczu83 Cukier drogi jak nigdy wcześniej. Ile w tym pan... 15.03.11, 11:29
      Cukier jest niezdrowy!
    • Gość: leszek Wiadomo co z cukrem sie robi :) IP: *.premiumtechnology.pl 15.03.11, 11:31
      Ida ciężkie czasy, ludzie będą bimber pędzić. Tak to skończyła "zielona wyspa" Tuska.
    • loban1980 Spekulacja rządu aby sp Polski Cukier lepiej stała 15.03.11, 11:38
      Rząd upadł bardzo nisko. Ktoś ma w tym dobry interes. Szkoda, że przez to Polacy muszą płacić za cukier najdrożej w Europie. Rządzącej ekipie ten cukier odbije się dużą czkawką, tylko oni są za durni albo za chciwi aby to przewidzieć. Takie jaja dzieją się najczęściej w Polsce. Winni są ludzie, którzy sprawują władze niezależnie od partii. Musi przeminąć kilka pokoleń aby przyzwyczajenia z socjalizmu typu "kto nie kombinuje i nie kradnie to żyje kiepsko" zostały wykorzenione.
    • podkowianka Czy ludzie żrą kilogramami ten cukier? 15.03.11, 11:39
      3 dni temu widziałam w supermarkecie jak całe rodziny kupowały po 20-30 kg cukru, całe kosze, aż się wywalało. Był po 4 i pół złotego. Zastanawiam się, ile cukru można zjeść. Nam 1 kg wystarcza na 2-3 tygodnie.
    • Gość: barrakuda Cukier drogi jak nigdy wcześniej. Ile w tym pan... IP: *.play-internet.pl 15.03.11, 11:40
      Doprawdy, nie trzeba mieć doktoratu z ekonomii, żeby wiedzieć, że popyt napędza cenę. I jak byłam w stanie zrozumieć chęć zrobienia zapasów 25 lat temu, gdy coś 'rzucili' ( bo na co dzień w sklepach były tylko gołe półki i personel ), tak teraz wydaje mi się to zachowaniem zgoła kretyńskim. Tak samo było przed wejściem Polski do UE - taka sama panika, a jak się skończyło, to chyba każdy pamięta. Trochę opamiętania nie zaszkodzi.
      • Gość: OLO Re: Cukier drogi jak nigdy wcześniej. Ile w tym p IP: 151.59.17.* 15.03.11, 12:07
        Gość portalu: barrakuda napisał(a):

> Doprawdy, nie trzeba mieć doktoratu z ekonomii, żeby wiedzieć, że popyt napędza
        > cenę. I jak byłam w stanie zrozumieć chęć zrobienia zapasów 25 lat temu, gdy c
        > oś 'rzucili' ( bo na co dzień w sklepach były tylko gołe półki i personel ), ta
        > k teraz wydaje mi się to zachowaniem zgoła kretyńskim. Tak samo było przed wejś
        > ciem Polski do UE - taka sama panika, a jak się skończyło, to chyba każdy pamię
        > ta. Trochę opamiętania nie zaszkodzi.

I tak było za komuny!!! gdyby ludziska nie wykupowali setek rolek papieru na zapas (NIEKTÓRZY DO DZIŚ ZNAJDUJĄ TE ROLKI W PIWNICACH) i wszystkiego innego półki by były zawsze pełne.
        Tym bardziej ze (TYLKO OFICJALNE) spojrzycie było większe jak dziś, obecnie Polak na jedzenie przeznacza 200zł miesięcznie 50 euro /Eu dziennie, gdzie ceny jedzenia już przegoniły zachód.
        Cukier podrożał tylko 60% HE HE i stanieje, zobaczcie na ceny ziemniaków mąki, owoców warzyw tu jest 100% rocznie - i nie stanieje

A tak wygląda 50% polskiego społeczeństwa , O CZYM SIĘ OCZYWIŚCIE NIE PISZE.
        finanse.wp.pl/kat,104124,title,Daje-ludziom-chleb-na-kredyt,wid,13213085,wiadomosc.html?ticaid=1bf35
        Daję ludziom chleb na kredyt - mówi Zbigniew Król (56 l.), właściciel wiejskiego sklepiku pod Kielcami. Drożyzna jest już tak wielka, że mieszkańcom wsi nie starcza na jedzenie, kupują "na zeszyt" chleb i mleko. Cukier po 5 złotych stał się rarytasem, tak jak kasze, nie mówiąc o mięsie czy wędlinach.
        • Gość: olo Re: Cukier drogi jak nigdy wcześniej. Ile w tym p IP: 151.59.17.* 15.03.11, 12:11
          >200zł miesięcznie 50 euro /Eu dziennie,

Miało być 1,5 Eu dziennie (JAK W AFRYCE TYLE ZE TAM TANIEJ)
          240ZŁ to jest (średnio miesięcznie, popyt ilościowo spada 15% rocznie) a jak z średnią jest to chyba wszyscy wiedzą.
    • szoferek1 Cukier drogi dla przygłupów !!! 15.03.11, 11:51
      Taka panika ,to najlepszy sposób na wyczyszczenie magazynów.Nie pomagały obniżki i promocje na wyzbycie się starych zapasów,pomogła plotka o braku cukru na świecie.A Polacy łapią każdą plotkę jak bocian żabę i mamy efekt. Wariacja w sklepach,pełne szafy cukru w domach i interes się kręci.Za parę dni jak się skończy ta zbiorowa wariacja,cukier stanieje o połowę i wrócimy do normalności.Tylko co niektórzy będą jedli stare zapasy po 5 zł. przez następne pół roku.Bo jak wytłymaczyć tak wysokie ceny w Polsce skoro w Czechach i Niemczech cukier kosztuje ok.3zł???
    • Gość: klm Cukier drogi jak nigdy wcześniej. Ile w tym pan... IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.11, 11:52
      a mnie to wisi - już dawno przestałem słodzić...
    • Gość: meeee To przez druk pustych dolarów i spekulację IP: *.jjs-isp.pl 15.03.11, 12:03
      No i nakręcanie paniki. Większość obywateli naszego kraju słodzi i soli bez umiaru, niszcząc zęby, zdrowie i teraz finanse - sól ciągle tania ale jak długo jeszcze?
    • black_halo Re: Cukier drogi jak nigdy wcześniej. Ile w tym p 15.03.11, 12:09
      W belgii cukier po 79 centow za kilogram. Stoi i nikt na kilogram nie wydziela.
    • sumozopa Mam w domu 0,5 kg cukru... 15.03.11, 12:19
      Czy to oznacza, że przegrałem życie? Pomóżcie!
    • Gość: kłopot Cukier drogi jak nigdy wcześniej. Ile w tym pan... IP: *.ip.netia.com.pl 15.03.11, 12:25
      Najgorsze to jest to, że potrzebuję cukru do biura i do domu, ale nie chce wyjść na debila, który za kilkadziesiąt groszy oszczędności leci do marketu. Chyba kupię te 2 kilo w jakimś nocnym, żeby wstydu nie było ;)
    • Gość: Bimbom A pozniej z nadmiaru trzeba bedzie pedzic bimber IP: *.dyn.iinet.net.au 15.03.11, 12:28
    • Gość: ann i bardzo dobrze... IP: *.mie5.1000lecie.pl 15.03.11, 14:02
      przestaliśmy słodzić, teraz jest zdrowo i tanio ;D
    • Gość: Miłosz Cukier drogi jak nigdy wcześniej. Ile w tym pan... IP: *.superkabel.de 15.03.11, 20:35
      Sprzedam każdą ilość za 4 zl.Pisać.
    • Gość: wlodwoz Cukier drogi jak nigdy wcześniej. Ile w tym pan... IP: *.unknown.vectranet.pl 15.03.11, 21:45
      Dwa, chyba, lata temu, kupiłem 1 kilogram cukru. Okazało się, że moi znajomi też nie słodzą. Słodycze, od lat, omijam z daleka. Świetnie bez tego się żyje.
      • Gość: hanys Re: Cukier drogi jak nigdy wcześniej. Ile w tym p IP: *.pools.arcor-ip.net 25.03.11, 08:06
        Cukier w polsce powinien kosztowac 10 zl za kg, to moja osobista prosba
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka