Gość: gosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 15:50 Proszę o opinie o tym developerze. Chcę od nich kupić mieszkanie w Krakowie. Czy są solidni? Mieszkańcy osiedla 4 pory roku i innych wybudowanych przez nich obiektów, jakie macie odczucia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jorg_z_bielitz Re: developer Murapol 25.03.06, 16:21 To oni budują coś w Krakowie????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: developer Murapol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 22:47 ano, budują zobacz na www.murapol.pl Odpowiedz Link Zgłoś
malloppo Re: developer Murapol 26.03.06, 22:51 4 pory w Kamienicy wyglądają ladnie. Wujek dostarczał tam beton, więc muszą być solidne:):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: developer Murapol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 16:58 nikt z mieszkancow osiedla 4 poory roku tu nie zaglada? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek_i_placek_ducks_news Re: developer Murapol 29.03.06, 17:01 Gość portalu: gosc napisał(a): > nikt z mieszkancow osiedla 4 poory roku tu nie zaglada? Moźe tam nie ma telefonów i internetu :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: developer Murapol IP: *.dip.t-dialin.net 01.04.06, 16:05 jestem mieszkancem osiedla 4 pory roku. Powiem tylko tyle, ze momencie wplacenia calej kwoty i podpisania umowy kupna w/w firma ma klienta "w nosie", nie mozna sie doprosic o usuniecie usterek , ktorych jest sporo. Jestem b. rozczarowany, tym bardziej ,ze mieszkania na tym osiedlu nie naleza do tanich. A wszystko zaczelo sie tak sympatycznie , wiarygodnie i kulturalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: developer Murapol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 09:38 na forum krakowskim ktos napisal: "mieszkam na osiedlu "cztery pory roku" w bielsku i kompletnie nie zgadzam się z pozytywną opinią agnieszki. te mieszkania to największy bubel budowlany w bielsku. w mieszkaniach odpadają tynki, niewłaściwe podłączenie do pionów wentylacyjnych i spalinowych (mieszkanie wyposażone w kominek podłączone jest do.. pionu wentylacyjnego (!) innego mieszkania) brak izolacji poziomej fundamentów spowodował zawilgacanie ścian parteru i po dwóch latach użytkowania pojawił się potęrzny grzyb. balkony są całkowiciezabudowane, ale niestety zapomniano o ich odwodnieniu, a więc po opadach deszczu nie można otworzyć drzwi balkonowych, żeby zgromadzona na balkonie woda nie wlała się do mieszkania. okna połaciowe są tak zamontowane, że podczas deszczu woda z nich leci ciurkiem do mieszkania. ponieważ osiedle było budowane w ekspresowym tempie (fundamenty wylewane zimą przy - 15 stopniach) przy minimalnych kosztach, efekt jest widoczny latem, bo w niektórych mieszkaniach pękają ściany konstrukcyjne. jak się okazało prawie wszystkie materiały budowlane to II i III gatunek. w pierwszym gatunku są tylko materiały, które widać na pierwszy rzut oka i które robią wrażenie solidności (kute poręcze, porządna dachówka itd.) pod tą ładną fasadą ukrywa się najgorsza jakość materiałów. chodzi o to, aby wywrzeć wrażenie na potencjalnym kliencie. jeśli ktoś ma wątpliwości co do solidności firmy murapol to proponuję kontakt ze wspólnotą mieszkaniową "osiedla cztery pory roku". warto podkreślić, że na wezwania wspólnoty co do usunięcia usterek, prezez dziuba kompletnie nie reaguje. co więcej z ironicznym uśmiechem mówi, że możemy (jako wspólnota) iść do sądu. zdecydowanie odradzam jakikolwiek kontak z firmą murapol." Czy Pan potwierdza,ze wszystko,czego nie widac na pierwszy rzut oka jest zrobione byle jak? Z jakimi usterkami spotkal sie Pan w swoim mieszkaniu? W procesie kupowania mieszkania w Krakowie tez wszystko jest "sympatyczne,wiarygodne i kulturalne".Martwia mnie opinie o zlym wykonaniu budynkow,bo podpisalam ju umowe przedwstepna,zaplacilam pierwsza rate i bardzo zalezy mi na mieszkaniu w tym wlasnie miejscu,gdzie Murapol obecnie buduje. Moze mialby Pan jakies rady jak uniknac "partaczenia" orboty, moze mozna monitorowac budowe,sprawdzac na bierzaco,co tam robia? Bede wdzeczna za wszelkie uwagi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowszy Re: developer Murapol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 11:17 Trudna sprawa z tą kontrolą. Po pierwsze trzeba by sie na tym znać, po drugie trzeba by tam bywać odpowiednio często. Są roboty zanikające czyli takie, ktorych w miare postepu budowy juz sie nie zobaczy. "Poczuje się" natomiast te roboty w trakcie uzytkowania. Jeżeli inwestor kombinuje, to nie dopuści na budowę wynajętego przez ciebie fachowca. Wiem na pewno, że przy budowie pierwszych czterech pór roku w Bielsku - Białej (drugie są w trakcie budowy) zamieniano zaprojektowane materiały na inne. Czy lepsze? Odpowiedź należy do ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: developer Murapol IP: *.dip.t-dialin.net 02.04.06, 11:28 Tak, to co Pani pisze to niestety b.smutna prawda. W jednym z budynkow np. rozsypal sie komin, a w innym jest "spartaczona" kanalizacja, wiec zalane jest pomieszczenie piwniczne, w ktorym stoi,o zgrozo, piec i nie musze chyba dodawac ,co tam plywa.!!!!!!!!!!!!!! Poza tym, to co proponowane jest za tak ogromna cene w "standarcie" jest po prostu zalosne. Za kazde dodatkowe gniazdko, np. w kuchni przewidziane sa, jezeli sie nie myle, tylko 2 gniazdka, placimy oczywiscie "ponadstandard". Inne "drobnostki", jak np. kat prosty to niestety wg wykonawcow nie 90st. Najgorsze w tym wszystkim jest to, ze na mieszkanie i budynek przysluguje paroletnia gwarancja, ale co z tego, jak i tak nic nie da sie od Murapolu wyegzekwowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc a inne osiedla? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 09:34 a czy an innych osiedlach Murapolu sytuacja wyglada podobnie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: a inne osiedla? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.06, 14:30 na wszystkich osiedlach u wszystkich deweloperow wyglada to tak samo... po prostu jest boom na mieszkania wiec klienta ma sie w d... jedynym wyjatkiem sa budynki w ktorych wlasna kase inwestuja ludzie z zarzadu danego dewelopera... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ten murapol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.06, 14:18 firma jak każde chce oszczędzać na czym się da a że najprościej robić to kosztem klientów, no cóż, to już problem tych co decydują się kupić mieszkanie u dewelopera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: delfin Re: developer Murapol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 21:19 a czemu wspolnota mieszkaniowa nie pozwie Murapolu do sądu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowszy Do sądu ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 22:00 Delfinie czy wiesz ile wynosi sam tylko opłata od wniesienie pozwu i wartości roszczenia? Czy wiesz ile trwa rozpatrywanie sprawy? Czy wiesz jak wygląda egzekucja prawomocnego ewentualnie korzystnego wyroku? Nie wspomne juz o kosztach adwokackich. Bez adwokata ani rusz. Takie czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podpalacz_stodol Re: developer Murapol IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.04.06, 00:50 taki off-topic: jeżeli ktoś twierdzi, że nie da się wylać porządnie betonu w temp. -15 C (taki był wydźwięk jednego ze stwierdzeń powyższej wiadomości) to jest na bakier z pewnymi sprawami. Da się wylać zarówno w -25 C, jak i w +40 C (kwestia odpowiedniej mieszanki, itp) beton, który będzie wolny od jakichkolwiek wad. na moich oczach przy ponad -20 C rósł tej zimy blok, który (jezeli inwestor nie oszczedzal pieniedzy) wytrzyma tyle, ile miał wytrzymać. nie wiem, jaki patent zastosowany przy balkonach, ale nie jest to element, który średnio rozgarniętemu budowlańcowi nastręczałby jakiś problemów - być może błąd na etapie projektu... nie oceniam firmy, inwestycji, etc., bo nie mam o tym zielonego pojęcia. co do źle podłączonego kominka to ciekaw jestem, który kominiarz podpisał odbiór takiego rozwiązania... co do kwestii egzekucji pewnych rzeczy od developera to radziłbym być ostrożny - w większości dużych miejscowości (a do takich Kraków należy) na rynku mieszkaniowym popyt kilkukrotnie przekracza podaż, tak więc developerzy raczej nie martwią się brakiem klientów, a już napewno nie ich ew. narzekaniami. sąd zostawiłbym w spokoju, bo jako szczęsliwy mieszkaniec wspólnoty mającej (chyba) nienajgorszych prawników z lubością obserwuje przepychanki prawne z developerem, które trwają już bodajże drugi rok... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Re: developer Murapol IP: 62.29.136.* 23.05.06, 10:43 problem przy wylewaniu fundamentów przy temperaturze - 15 C, nie polega na tym, że nie można uzyskać odpowiednich parametrów betonu, bo to oczywiście nie jest problemem, przy odpowiednim zastosowaniu plastyfikatorów i domieszek. Problem polega na tym, że przy stosunkowo dużych obiektach, przy takiej temperaturze niestety nieudaje się w sposób jednorodny zagęścić gruntu, który w okresie letnim osiada w sposób nierównomierny i w konsekwencji może doprowadzić do pękania ścian. Dziwie się, że Pan tego nie wiedział.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naciągacze - cwani Re: developer Murapol IP: *.play-internet.pl 16.10.15, 20:50 Kupiłem mieszkanie w Murapol, inwestycje mieli zakończyć w czerwcu a oddają w listopadzie (może), ponad pół roku opóźnienia. To jest niepoważna firma. Byłem na budowie o okazało się że na budowie od początku wymienili kilku kierowników budowy!! Domyślacie się jakości tego budynku :) Umówiłem fachowców terminy, jakbym wiedziała że tak to będzie wyglądało to bym nigdy nie kupił od tych cwaniaków. Ostrzegam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi Re: developer Murapol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 09:53 Próbowałem kupić od nich mieszkanie, ale oni byli tak niekompetentni lub próbuja z kupującego zrobić durnia że do kupna nie doszło. Zachowywali się tak jakby nie wiedzieli co sprzedają. Była to pewnie zasłona przed odpowiedzialnością. Tak naprawdę trzeba patrzyc na ręce. Nie podpisywać nic bez zabezpieczenia (ksiega wieczysta, weksel. itp.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bojana Re: developer Murapol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 11:58 ja także chciałem kupić mieszkanie. Otrzymałem formalną ofertę, potwierdziłem jej przyjęcie, umówiłem się aby oglądnąć mieszkanie na 4PRII - i nazajutrz okazało się że mieszkanie zostało sprzedane. Rozmowa z dyrektorem/prezesem MURAPOLU jedynie przekonała mnie że to ludzie za nic mający prawo i klienta. Teraz gdy trafiłem na tą stronę nawet myślę że dobrze się stało że mnie tak wykiwali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buba Re: developer Murapol IP: *.bielsko.dialog.net.pl 25.04.06, 07:58 Hmm myślę, że przesadzacie ja kupiłam w Bielsku jestem bardzo zadowolona usterki są ale jak się zgłosi to dosyć szybko zostają usunięte (chyba, że ktoś z pyskiem wylatuje to się nie dziwię) Murapol jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz Re: developer Murapol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 16:39 coś mi się zdaje że ostatni wpis to jedna z pracownic tej szanownej firmy zajmująca się usterkami, słyszałem że ostatnio pozbyli się jednego z najdłużej pracujących w firmie chłopaka gdyż zdobył uprawnienia i zaczął "podskakiwać" prezesowi a że wielki Pan D. nie lubi zdania od innych to znalazł sobie nową pracę z mojego doświadczenia wszelkie ustalenia z prezesem muszą być na piśmie inaczej zachowuje się jakby miał zaniki pamięci i to dość poważne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: developer Murapol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 15:32 Ustalenia z prezesem i każdym pracownikiem firmy tylko pisemne. Wiele obiecują niewiele robią tak jak z ul. Grondysa, która do tej pory nie jest przez nich wykonana. Chcą obarczyć tymi kosztami Nas tj. wspólnotę i wielki przezes mówi że On tego nie wykona. Szkoda tylko, że w bielsku nic mu nie można zrobić bo wszystkich ma w kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifi Re: developer Murapol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 22:06 możecie poradzić,co robić w trakcie budowy,żeby wszystko było zrobione jak najbardziej po mysli przyszłych lokatorów? piszecie,żeby "wszystko ustalać na piśmie". "wszystko" tzn. co? Ja kupiłam od Murapolu mieszkanie w Krakowie, buduje sie powoli (juz mają miesiąc opóznienia,a zaczeli w marcu), ale sie buduje. Mieszkam niedaleko,wiec zagladam często. Czy można na nich wywrzeć jakąś presję,żeby nie robili zbyt dużych przekrętów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: developer Murapol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.06, 11:05 Oczywiście, że można. Pisanie i nękanie prezesa z którym podpisałaś umowę to jedyny sposób. Tego "geniusz" z Bielska to lepiej nie poznać. Kawał @#^$^%*&( tak więc nic nie stracisz jak go nie zobaczysz. Najlepiej mieć swojego zaprzyjażnionego inspektora, który będzie dbał o Twoje mieszkanie. Tylko żę jeżeli nie ma się kogoś w bliskiej rodzinie to jest to problem i to nie lada. Dla znających budownictwo sprawa jest szybko do wykrycia. Dla nieznających się rzecz niemożliwa. U Nas na nowej budowie: - nie stosują izolacji fundamentów, a potem cała woda znajdzie się w podziemnym garażu. - nie wykonali dorgi dojazdowej do osiedla pomimo tego, że mają to wpisane w pozwolenie na budowę, - śmietnik zlokalizowali 5 metrów od okien, - podnieśli budynki tak że przyziemie jest metr ponad terenem, - na części budynków dali zamiast dachówki blachę "bo taniej" - zlikwidowali miejsca dla samochodów robiąc Nam "piekne" fontanny z których ucieka woda Lista jest tak długa, że nie chce się nawet pisać. Na pierwszy rzut oka bardzo łądnie a wręcz pieknie, niestety z czasem jak zaczynają się problemy szybko umywają ręce i wszystko chcą załatwiać przez sądy. Chociaż chodzą plotki, żę niektórym jak przycisnąć do muru do dają niezłe "bonifikaty" tylko aby nie zepsuć sobie opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joda Re: developer Murapol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 14:25 Ciekawe kiedy wreszcie nadzór budowlany zabierze się za tą firmę i jej przekręty przecież ile można. Słyszałam że kosze na śmieci postawili 4 metry od okien mieszkańców bo taką mieli wizję. Wie ktoś może jak to się skończyło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: developer Murapol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 16:42 nadzór budowlany nakazał wspólnocie na koszt wszystkich mieszkańców przenieść śmietniki w inne miejsce, tak więc znowu ktoś na tym zaoszczędził. Podobnie rzecz się ma z niesprawnymi bramami, ciągle się psują, zacinają, a płacimy za to my wszyscy a nie ten kto wykonał. Powinniśmy się wreszcie wszyscy mieszkańcy zgrać i wymóc nawet sądownie na Murapolu usunięcie usterek jakie sobie zafundowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuna Re: developer Murapol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 17:41 "ktosiu" a ty tez miales problemy z usterkami w samym mieszkaniu typu odpadajacy tynk, grzyb na scianie, uszkodzone okna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: developer Murapol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 11:55 Mi przeszkadzały głownie jakieś wżery w szybach, których firma nie wymieniła. Moim błędem było podpisanie protokołu i nie sprawdzenie jak dokładnie te szyby wyglądają. przed podpisaniem czegokolwiek nalezy wszystko dokładnie sprawdzić i niech odbiór trwa nawet 3-4 godziny ale potem masz szansę wyciągnąć od Murapol konsekwencję tego co żle wykonali. Ja sobie szyby sam wymieniłem bo już mi się nie chciało użerać z nimi. Kosztowało mnie to 500 złotych ale wreszcie można normalnie oglądać szyby i nie denerwować się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajka Murapol deweloper IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 15:28 To chyba największy deweloper w Naszym mieście. Szkoda, że ma tak kiepską opinię wśród byłych klientów bo na pierwszy rzut oka budują całkiem przyjazne obiekty. Jednak głosy mieszkańców świadczą, żę to firma jak każda inna. Wziąć kasę i olać klienta, a szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3gość Re: Murapol deweloper IP: *.devs.futuro.pl 24.05.06, 13:38 Największy? Ciekawe... A ich budynki może i wyglądają ładnie na wizualizacjach i zdjęciach. Ale to o niczym nie świadczy. Nie mieszkam w budynkach "cztery pory roku" ale miałem okazję widzieć od środka... Rozwiązania architektoniczne często są w nich co najmniej nieergonomiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman Re: Murapol deweloper IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.06, 15:37 Dzisiaj byłem na III etapie osiedla zobaczyć postęp prac idzie to nieżle tylko zdziwił mnie brak izolacji fundamentów, Oni biorą i najnormalniej w świecie zasypują dziury bez ułożenia papy. Przecież przy pierwszych opadach cały garaż będzie miał pełno wody w środku. Jak spytałem jakiegoś kierownika budowy to im powiedział, żę w projekcie jest inaczej ale oni zmienili projekt, bo będzie taniej. Jak dla mnie to skandal jaich mało. Całe szczęście że na usługi budowlane rękojmia wynosi 3 lata to będą się bujać z tym problemem dość długo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Murapol deweloper IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 10:38 Ciekawe ile jeszcze będą oszczędzać na przyszłych mieszkańcach, oby się nie okazało, że nie zrobią wind bo słyszałem, że w umowach jest punkt mówiący iż w niektórych budynkach WINDY NIE BĘDZIE ale mam nadzieję, że to tylko jest plotka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jako Re: Murapol deweloper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 18:06 a jak masz zamiar wyegzekwowac od nich naprawe funadamentow, gdy budeynek bedzie juz dawno postawiony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman Re: Murapol deweloper IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 14:50 Jasne, że fundamenty można naprawiać tylko ile ich będą kosztować ponowne roboty ziemne wolę nie liczyć i nie wiedzieć. Skoro kierownik budowy bierze na siebie odpowiedzialność i buduje niezgodnie z projektem to jest jego problem. Można go oddać do sądu przy izbie budowlanej, która ma pewne mozliwości dyscyplinowania nierzetelnych. być moze jest to niezły pomysł aby zgłosić w izbie budowlanej fakt - KIEROWNIK BUDOWY zezwala na łamanie prawa budowlanego. Grozbą jest nawet odebranie uprawnień budowlanych czyli pozbawienie możliwości wykonywania zawodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jako Re: Murapol deweloper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 16:21 a widziales projekt budowlany? zeby oskarzyc kierownika budowy o to ze buduje niezgodnie z projektem trzeba wiedziec jaki jest projekt.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman Re: Murapol deweloper IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 09:57 A widziałeś projekt wykonawczy , bo ja tak, DRENAŻ na nim jest jak WÓŁ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman Re: Murapol deweloper IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 10:05 Rura drenarska, potem obsypanie tego kamykiem drenarskim. Widać, że chyba jesteś jakimś obrońcą firmy bo wystarczy przejechać się i zobaczyć jaka to jest chałtura aby mieć pewność, żę coś jest nie tak. Jedynie ostatni (podwójny budynek) robią jacyś fachowcy, zamiast desek szalunki, zaczęli pożniej o miesiąc a już dogonili inne firmy. Robota aż pali im się w rękach i szkoda że tylko jeden budynek wykonują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jako Re: Murapol deweloper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 21:13 nie jestem obronca firmy tylko ich klientem - kupuje od nich mieszkanie w Krakowie. martwia mnie wiadomosci na tym i na krakowskim forum i chcialbym cos zrobic,zeby moje mieszkanie bylo porzadnie i w terminie wykonane. gadanie nic nie pomoze, tylko trzeba dzialac. i tylko nie wiem czy straszyc Murapol sadami, probowac rozmawiac z nimi pokojowo, czy jeszcze cos innego wyyslic.. :( ty sie odgrazasz sadami,wiec chce sie dowiedziec co dokladnie masz zamiar zrobic i czy jestes pewien,ze to zadziala. z tego co pisza ludzie w innych postach, po oddaniu mieszkania trudno od tej firmy cokolwiek wyegzekwowac, np.naprawy usterek w mieszkaniach. wiec naprawianie fundamentow tym bardziej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jako Re: Murapol deweloper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 21:15 aha... a nie wiesz,co to za firma wykonuje tak solidnie tej jeden budynek? i dlaczego tylko jeden? jesli jestes klientem Murapolu to idz po prostu do ich biura i sie zapytaj - co jest grane,ze wszystko tak wolno, a ten jeden "pędzi". przeciez masz prawo byc poinformowany o postepie prac.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz Re: Murapol deweloper IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.06, 09:31 A na budowie wre. Pogoda sprzyja i "mury się pną do góry" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Murapol deweloper IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 10:21 MURY SIĘ PNĄ DO GÓRY, tylko fascynuje mnie z czego oni budują. Mieszkam w pobliżu i takich pustaków to jeszcze nigdy nie widziałem. Minią się koloorami niczym liście w jesieni, każdy jest inny. To chyba jakieś produkcyjne odpady bo przecież takiej czarnej ceramiki to ja nigdzie indziej nie widziałem. Przydałoby się dać to do jakiegoś labolatorium aby ocenilki czy to spełnia normy. Całe szczęście ja tam mieszkać nie będę. A MURY RUNĄ, RUNĄ, RUNĄ, ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Murapol deweloper IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 13:03 To się zgadza, mury wyglądają niczym szachownica. Tu czarne za chwilę białe. Problem mają przyszli mieszkańcy, to Oni bedą się borykać z pękającymi murami i odpadającymi tynkami z ścian. Łączenie silikatów z ceramiką też nie jest szczęśliwym pomysłem, bo sa to dwa odmiennie reagujące materiały i na ich styku muszą powstać pęknięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budown Re: developer Murapol IP: *.bielsko.dialog.net.pl 17.07.06, 21:18 a moze ktos ma dobre opinie o murapolu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: developer Murapol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 08:49 chyba nie, bo większość jedzie sobie po tej firmie jak po łysej kobyle pewnie gdyby obecni mieszkańcy byli zadowoleni to by coś napisali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: developer Murapol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 13:23 czyżby nie było pozytywnych opinii o tytm deweloperze ??? Odpowiedz Link Zgłoś
ejkumkejkum123 Re: developer Murapol 31.07.16, 14:00 Z doświadczenia rekomenduję by nie podpisywać z Murapolem ŻADNYCH umów/dokumentów bez uprzedniej ich konsultacji z prawnikiem, a biorąc tez pod uwagę internetowe opinie o jakości wykonania to skonsultować ja z doświadczonym budowlańcem i porozmawiać tez z osobami, które już wcześniej zakupiły mieszkania od Murapolu. Dodam tez ze sama umowa rezerwacyjna wymaga wplaty 5,000 złotych bezzwrotnego zadatku, który całkowicie przepada na wypadek wycofania się przez klienta z zakupu mieszkania na etapie rezerwacji. Dlatego tez zdecydowanie przestrzegam przed podpisaniem umowy rezerwacyjnej ZANIM nie skonsultuje się uprzednio wszystkich umów-rezerwacyjnej, deweloperskiej i sprzedaży z PRAWNIKIEM. Pozdrawiam i mam nadzieje ze ktoś skorzysta z mojego doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
aneczkac_z Re: developer Murapol 16.09.16, 13:51 nikomu nie polecam firmy Murapol. Przez opóźnienia w oddaniu mieszkania (kraków, ulica poznańska) straciłam 30 000 zł . Wykończenie pozostawia wiele do życzenia. Pierwszy raz spotykam dewelopera który nie kładzie tynku na sufitach, nie kładzie płytek na balkonach a grzejniki są bez głowic ( a mam doświadczenie z innymi deweloperami i pierwszy raz z czymś takim się spotkałam). Dyrektor sprzedaży z Bielska chowa głowę w piasek i nie odbiera telefonów. Na maile nikt nie odpowiada. Generalnie OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM firmę MURAPOL Odpowiedz Link Zgłoś
niezlecacko Re: developer Murapol 09.10.16, 16:04 Witam, Ja zapisałem się na mieszkanie, przy Poznanskiej 11 w Krakowie, miały być gotowe na koniec sierpnia, w tym momencie - czyli 2 miesiące później przed blokiem błoto, nie ma jak wejsc do klatki, scianyi tynki mokre, Potwierdzam słowa "aneczkac_z" , lanego betony z dziurami na suficie wcześniej nie widziałem, ale o tym sami mnie ostrzegli jak podpisywałem umowę, wiec nie kłócę sie. Ale w ciagu ostatnich 2 tygodni przed budynkiem prace praktycznie sie nie posunely.. #Murapol Poznanska 11 opinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majster z Re: developer Murapol IP: *.dynamic.chello.pl 25.10.16, 14:35 Też kupiłem mieszkanie w MURAPOLU przy ul.Poznańskiej 11 w Krakowie, faktycznie z tym sufitem to porażka ale da się wykończyć go na dwa razy , bandaże w szczeliny i jazda , co do głowic termostatycznych to też nie powinni tak oszczędzać ale jedna kosztuje w Castoramie np Danfossa 23 zł brutto to nie jest jakiś koszt znowu wielki, płytki na balkonie no cóż nie radziłbym ,patrząc na wylewki są odpowiednio zabezpieczone a zresztą inni deweloperzy nie są wcale lepsi w te klocki ! Najważniejsza jest lokalizacja , kupiłem mam i jakoś się wykończy ! pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz z Re: developer Murapol IP: *.dynamic.chello.pl 25.10.16, 14:38 Byłem dzisiaj na Poznańskiej 11, błoto znika już chodniki i kostka ułożone, rozwijali trawę , domofon działa, ogrodzenie kończą , myją klatki , ludzie -niektórzy wykańczają lokale i jakoś do przodu ... Odpowiedz Link Zgłoś