Dodaj do ulubionych

Boję się

14.09.10, 13:34
Bardzo boję się latać samolotem. Wydaje mi się, że każda taka podróż to coś w rodzaju rosyjskiej ruletki. Latałam już kilka razy, ale wciąż nie mogę pokonać tego lęku. Może ktoś ma podobny problem do mnie? Albo znacie jakiś sposób na to jak przezwyciężyć strach??
Pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • miskidomleka Re: Boję się 16.09.10, 15:19
      Jeśli działają na ciebie racjonalne argumenty, poczytaj tu:
      www.boeing.com/commercial/safety/howsafe.html
    • Gość: Rachela Re: Boję się IP: *.aster.pl 17.09.10, 23:51
      popatrz na mistrzów wolanta i podziwiaj:
      www.youtube.com/watch?v=5X_7Xt2ga-s&feature=related
      • miskidomleka Re: Boję się 18.09.10, 17:37
        Tak czasem (bardzo rzadko) wygląda lądowanie przy silnym boczmy wietrze. Dodajmy, że co najmniej dwa z pokazanych lądowań nie kończyły normalnego lotu, a były testami prowadzonymi by zbadać jak samolot ląduje przy wyjątkowo silnym bocznym wietrze.
        • crannmer Re: Boję się 18.09.10, 18:21
          A ostatni przypadek na filmie to nieudane podejscie Airbusa A320 w Hamburgu 01.03.2008 podczas grasujacego po calej Europie orkanu Emma. Przy bocznym wietrze, ktory w tym porywie osiagnal blisko 90 km/h.

W drugim podejsciu wyladowal bezpiecznie.
    • kara_10 Re: Boję się 25.01.11, 11:22
      Bywasz tu jeszcze? Wysłałam Ci maila.
    • jujuns Re: Boję się 25.01.11, 12:10
      Latania nie nalezy się obawiać ! Strach, przed lataniem mają prawie wszyscy, ale jest to najbezpieczniejszy sposób na podróżowanie ! Bezpieczniejszy nawet niz jazda na rowerze.

Sugeruje poczytać informacje samolotyilatanie.blogspot.com tam jest wiele cennych statystyk i informacji na temat bezpieczeństwa w lataniu !

Pozdrawiam,
      • kara_10 Re: Boję się 25.01.11, 14:28
        Nikt tego nie neguje, dowodzenie bez końca że to najbezpieczniejszy środek transportu jest bezcelowe. Nie masz pojęcia to co znaczy bać się do samolotu wsiąść, i dobrze. Jednak są tacy, którym Twoje statystyki nic nie powiedzą, bo dalej będą się bać i będą samoloty omijać.
        Za każdym razem kiedy pojawiają się wątki dotyczace strachu przed lataniem, każdy mądry przywołuje te bezsensowne statystyki w nadzieji, że co.....że przestaniemy się bać czy co?? Otóż, nie przestaniemy, tak łatwo....
        • Gość: balajanek Re: Boję się IP: 82.132.248.* 27.01.11, 22:06
          Na strach przed lataniem,taki jak w Twoim przypadku kiedy nie docierają racjonalne argumenty jedynym lekiem jest częste latanie.
          Aaaa..piwo jedno lub dwa też podobno pomaga ale nie stosowałem,bo uwielbiam latać.
    • Gość: gość Re: Boję się IP: 27.02.11, 18:45
      ja też
    • gazeta_mi_placi Re: Boję się 16.03.11, 23:05
      Strzel sobie kielicha.
    • best_pilotek Re: Boję się 06.09.11, 14:13
      Jeśli się boisz latać, zajrzyj na Lataj bez strachu

Pilot i stewa opowiadają o lataniu, samolotach, swojej pracy itp. a psycholog o lękach i sposobach ich pokonywania. To warsztat dla 15-20 osób, zakończony 30 min. rejsem samolotem. pomaga.
    • Gość: gość Re: Boję się IP: 178.73.49.* 18.10.11, 17:48
      www.pokochajlatanie.pl/
      Oni już to robili, Ci wyżej - dopiero mają zamiar
      • Gość: Ja Re: Boję się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.11, 11:38
        Film o tym : www.youtube.com/watch?v=U8Uci4z5ILo
        • Gość: karola Re: Boję się IP: 141.244.133.* 25.10.11, 14:36
          jest tu ktos jeszcze?? ja w piatek musze leciec samolotem, a juz od tygodnia umieram ze strachu. Lecialam juz kilka razy i bylo nawet w porzadku, ale nigdy nie tak dlugo (lot bedzie trwal 6 godzin)... To dziwne bo nigdy tak sie nie balam, nagle mnie cos wzielo, moze po tych wszystkich katastrofach, o ktorych slychac w mediach... Z dnia na dzien jest coraz gorzej, jestem przekonana, ze samolot sie rozbije, ze beda okropne turbulencje, podczas ktorych umre ze strachu...
          Dajcie mi jakies rady, wziac jakies tabletki usypiajace? jesli tak, to jakie (bez recepty)?? co robic zeby nie zwiariowac na pokladzie?
    • Gość: ka Re: Boję się IP: 213.162.68.* 27.10.11, 20:49
      Poszperalam troche w internecie, i znalazlam swietna strone, dzieki ktorej juz troszke mnie sie boje:) jesli ktos zna angielski to polecam:
      www.fearofflyinghelp.com/
      Moj lot juz jutro!!! mam nadzieje ze przezyje...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka