anuskasz 25.08.05, 22:46 Jak oceniacie prace stewek na rejsach LOTu a jak na Lufthansie. Glupie pytanie, ale dla mnie naprawde wazne !! Co sie Wam podoba a co nie !! dzieki !! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
clarka Re: LOT a Lufthansa 25.08.05, 22:51 Widze ze chcesz zasilic szeregi Lufthansy - na rofum Personel Pokladowy tez o nia wypytujesz. Pracy stewek lotowskich i stewek z Lufy (a takze innych) nie mozna jednoznacznie porownac. Ja pracuje w Eurolocie, tez jestem ciekawa opini o nas. Ale wiem ze jeden powie ze super a drugi powie ze beznadziejnie. Zalezy na kogo sie trafi. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anuskasz Re: LOT a Lufthansa 25.08.05, 22:58 Uwielbiam eurolot. To mila zaloga, bardzo polubilam pania Anie Chmielowska. Naprawde ELO jest spoko. W Locie przeszkadzaja mi troszke naburmuszone panie, ktore mysla, ze sa bogami. Odpowiedz Link Zgłoś
clarka Re: LOT a Lufthansa 25.08.05, 23:03 Ania jest super, lubie z nia latac :) Przekaze jej :) Odpowiedz Link Zgłoś
anuskasz Re: LOT a Lufthansa 25.08.05, 23:24 Koniecznie !! Serdeczne pozdrowienia i prosze przekazac, ze mam dla niej fotke:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STEWA Re: LOT a Lufthansa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.09.05, 22:36 To prawda. Ania jest poczciwa babka. Tez lubie z nia latac. _STEWA_ Odpowiedz Link Zgłoś
clarka Re: LOT a Lufthansa 25.08.05, 23:06 Co do stewek lotowskich nie mozna generalizowac bo nie wszystkie sa zle. Te naburmuszone robia zla opinie naprawde fajnym ludziom W kazdej lini znajda sie lepsi i gorsi, tyle ze "dziwnym" trafem zapamietuje sie to co zle a szkoda... Pozdrawiam i dziekuje ze cieple slowo o nas :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ttaaki jedden Re: LOT a Lufthansa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 23:31 a nie wydaje Wam sie,ze mit "bogin" z LO to bardziej mit niz prawda? ktozy nakrecaja bardziej inni,niz pracownicy LO? Owszem,nie latam codziennie z LO, ale zdarzalo mi sie obserwowac tych ludzi w samolocie,albo na lotnisku,i jakos nie zauwazylem ani razu zeby ktos z nich zachowywal sie "wyniosle".Pamietam jak przed terminalem krajowym jedna stewka z lotu,taka przed 50-tka palila fajke i podszedlo do niej paru ludzi i sie spytalo gdzie jest Etiuda.O dziwo,pani zostawila swoje walizki i zapuscila sie kilkanascie metrow dalej by pokazac gdzie to jest.Epizod-ale pozytywny...ale jednak na negatywne nie udalo mi sie trafic:) Odpowiedz Link Zgłoś
anuskasz Re: LOT a Lufthansa 25.08.05, 23:42 zalezy co sie komu trafi :P np. czasem nie moge wytrzymac stewek LH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ten sam:-) Re: LOT a Lufthansa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 23:46 no ja tez tak mysle wlasnie:-) Nie ma co wnerwiac sie na FA's jednej linii,bo odsetek ludzi swietnych,jak i roznego rodzaju "bostw" jes pewnie podobny w kazdej:-) Odpowiedz Link Zgłoś
clarka Re: LOT a Lufthansa 26.08.05, 10:00 Dokladnie o tym pisalam przeciez Wiadaomo ze wszedzie sa lepsi i gorsi ale taki co sie wypowie to przewaznie zapamieta to gorsze. Pozdrawiam wszystkich pozytywnych :) Odpowiedz Link Zgłoś
anuskasz Re: LOT a Lufthansa 25.08.05, 23:48 fajne lataja w AirFrance:) a teraz po Toronto personel pokazal jak dobrze jest wyszkolony i ze zawsze maja zimna krew :) Odpowiedz Link Zgłoś
brtlmj Re: LOT a Lufthansa 26.08.05, 14:33 LH - zawsze przyzwoity standard, ale nic rewelacyjnego. LOT - duzy rozrzut. Z LOT-em zaliczylem moj najprzyjemniejszy lot i moj najgorszy lot. Bartek Odpowiedz Link Zgłoś
anuskasz Re: LOT a Lufthansa 27.08.05, 21:23 a jaki byl ten najlepszy i najgorszy ??:) Odpowiedz Link Zgłoś
brtlmj Re: LOT a Lufthansa 28.08.05, 13:24 > a jaki byl ten najlepszy Poznan - Bruksela. Dwie mile dziewczyny, najwyrazniej lubiace swoja prace. > i najgorszy ??:) Kopenhaga - Warszawa. Moim kawalkiem samolotu "opiekowal sie" facet o wygladzie i manierach pasujacych pod budke z piwem. Bartek Odpowiedz Link Zgłoś
anuskasz Re: LOT a Lufthansa 28.08.05, 13:42 powiem Ci, ze ja mialam z Lotem raczej udane loty. Z lufthansa juz troszke mniej !!! Odpowiedz Link Zgłoś
brtlmj Re: LOT a Lufthansa 28.08.05, 18:50 Ja moze tylko dodam ze z LOT-em latalem tylko po Europie, a z Lufthansa glownie przez Atlantyk. B. Odpowiedz Link Zgłoś
anuskasz Re: LOT a Lufthansa 28.08.05, 23:53 Lufthansa ma czasem moze lepsze wnetrze samolocikow, ale obsluga ... to jeszcze za malo :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanja Re: LOT a Lufthansa IP: *.dip.t-dialin.net 29.11.05, 22:07 coz. latalalam i w LO i teraz latam w LH. I ciagle tesknie za LO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania Re: LOT a Lufthansa IP: *.idea.pl 03.09.05, 20:55 Lufthansa jest fajna, ale catering ma okropny. Odpowiedz Link Zgłoś
anuskasz Re: LOT a Lufthansa 07.09.05, 19:19 zalezy gdzie :D ale LH ma fajniutka flote :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz w jakiej klasie? na jaki trasach? IP: 69.37.78.* 08.09.05, 03:43 Jezeli w klasie business na lotach dlugo-dystansowych to LH bije LOT z rozkladanymi fotelami na plaskie lozka - wpradwdzie z 9 stopniowych odchyleniem - z serwisem bardzo dobrze rozbudowanym i to urozmaicanym co 2 miesiace, z karta win ze znanymi winami ze swiata (nie z trzecio-rzednymi winskami, o kotrych zaden somalier nie wie. Nie wspominajac juz o first class gdzie szampan i kawior jest podawany na przywitanie. Ale nie tylko liczy sie obsluga w samolocie, podczas lotu, ale n.p. rowniez obsluga naziemna, jak i odbior bagazu: pasazer ze statusem HON'a (lub lecacy w klasie pierwszej) na bagaz podawany nie malze od razu ... w LOT w kalsie business zregoly jest na koncu - nikt tego bagazu nie pilnuje. Wielka szkoda bo wydaje sie ze LOT mial nie jednokrotnie szanse stac sie swiatowa linia ... Lukasz Odpowiedz Link Zgłoś
anuskasz Re: w jakiej klasie? na jaki trasach? 09.09.05, 20:34 tylko porownajmy ceny Lufthansy a Lotu. Moim zdaniem, w Lotcie warunki nie sa najgorsze. Chociaz w 767 przydaloby sie odswiezenie klasy business. Czekamy na 787, chociaz 350 fajniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
jetlag1 Re: w jakiej klasie? na jaki trasach? 30.11.05, 02:00 Business klasa w locie beznadziejna. Siedzenia. Skad wiesz ze 350 fajniejsze od 787, oba jeszcze na w projekcie. Odpowiedz Link Zgłoś
lukaszn3 cena biletu za business 30.11.05, 02:29 sorry ze tak dlugo zabralo mi odpowiedziec Akurat ceny biletow sprzedawanych na USA w klasie business na terenie Polski pomiedzy LOT i LH so m.w. takie same okolo: 7,000 zl plus oplaty. W LOT-cie sa to taryty CSP lub DSP a w LH-sie taryfa "Z" P.S. W ostatnim czase SAS ma super promocje 4,400 zl z WAW do EWR w business! pzdr, L > tylko porownajmy ceny Lufthansy a Lotu. Moim zdaniem, w Lotcie warunki nie sa > najgorsze. Chociaz w 767 przydaloby sie odswiezenie klasy business. Czekamy na > 787, chociaz 350 fajniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
anuskasz Re: cena biletu za business 17.12.05, 19:49 Wow, to naprawde niezla oferta. Jakie sa warunki ?? SAS sie ostatnio bardzo stara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerry.x@gmx.net Re: cena biletu za business IP: *.dip.t-dialin.net 29.12.05, 10:46 LH i LOT - roznica jest ogromna. Mysle, ze wynika ona z polityki - LOT podobnie jak rzad polski KOCHA USA i kupuje wylacznie tam samoloty zamiast poczuc sie czlonkiem wspolnoty europejskiej i na prawde zainteresowac sie moim zdaniem wygodniejszymi airbus-ami. Smieszny wydawala mi sie alternatywa 787 lub 350 - dlaczego nie 340-600 ? Dlatego tez latam tez LH - cenie pewnosc, wygode, serwis i faktyczna (a nie fingowana) opieke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczypus77 Re: cena biletu za business IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 13:16 Nie widzę powodu dla którego w ramach czucia się członkami WSPÓLNOTY EUROPEJSKIEJ mielibyśmy qpić Airbusy. A350 to projekt zrobiony tak troszkę na kolanie.Zawiadowcy Airbusa nie wróżyli sukcesu 787 upierając się przy swojej wizji rozwoju lotnictwa w oparciu o wielkie HUBY i wielkie maszyny.Dopiero duże zamówienia na 787 kazały na szybko odchudzać nie pierwsej młodości A330 i nazwać go A350. A potem już tylko namawiać wszystkich dookoła by czuli się europejczykami. Na szczęście wybór 787 to jedna z niewielu rzeczy,które udały się przechodzacemu już do historii zarządowi LOTu. Odpowiedz Link Zgłoś