Dodaj do ulubionych

Najbardziej spektakularne ladowania

IP: *.dip.t-dialin.net 27.03.03, 10:25
Kiedys bylo to KaiTak w HKG. Siedzialo sie w 747 i mialo sie wrazenie,ze
samolot "zdejmie" skrzydlem pranie z balkonu wiezowca.
A dzisiaj? Np ladowanie na St.Maarten:
www.luftfahrt.net/galerie/showpix.php?id=880
Obserwuj wątek
    • Gość: carsten A propos Kai Tak IP: *.dip.t-dialin.net 27.03.03, 10:31
      Ponizsze fotki swiadcza jakie "numery2 sie tam zdarzaly:

www.geocities.com/teedeez/kaitak_photos_1.html
      Wydaje mi sie,ze ladowanie na tym lotnisku to niezly kick i zastrzyk adrenaliny
    • krzysztof.moczulski Re: Najbardziej spektakularne ladowania 27.03.03, 12:13
      Cała masa spektakularnych lądowań:

www.airliners.net/search/photo.search?specialsearch=order_views&static=yes
      ------------------------------
      "Nie wiem, czy bym skoczył na bungee, jakoś nie mam do tej gumy zaufania"

Adam Małysz
      • Gość: carsten Re: Najbardziej spektakularne ladowania IP: *.dip.t-dialin.net 27.03.03, 16:13
        O___O
        """

"""

Super fotki,mam nadzieje,ze osoby bojace sie latac nie beda ich ogladaly. Ja
        osobiscie nie cierpie ladowan podczas silnego wiatru,kiedys takie przezylem
        lecac z Hamburga do Gdanska i myslalem,ze walniemy skrzydlem w plyte pasa :-O

• Gość: Lukasz wakacje dla plane spotter'a IP: 204.60.124.* 27.03.03, 22:50
      to zdecydowanie St Maarten - lezysz sobie na plazy i wypoczywasz
      na HKG zdecydowanie odchodzily numery ... nie weim czy jest jeszcze na zeimi
      takie iine miejsce (a moze dobrze ze go juz nie ma ... raz lecialem - nie
      wspomen jaka linia kapitan robil dwa razy go-around i jak by cie za trzecim nie
      udalo to bysmy wodowali na do Makao nie starczyloby paliwa z powodu
      przeciwnych wiatrow NB: do pilotow - czy to prawda ze jak na podejsciu do HKG
      zadrugim razem sie nie udalo to dosylali cie to Makao na latwiejsze ladowanie???
      • Gość: mac mac IP: 63.103.130.* 31.03.03, 21:41
        na st. martin to tak byc musi bo sama wyspa jest bardzo mala, wiem bo plywam w
        tamtee rejony czesto. natomiast o co chodzi z tym lotniskiem w hong kongu?
        dlaczego samoloty tak upiornie tam tancuja? - swoja droga bardzo widowiskowe
        toto jest, przynaqjmniej z punktu widzenia obserwatora.
        aha slyszalem ze nie jest juz tak zle bo oddali teraz nowe lotnisko do uzytku.
        poz,mac
        • Gość: FS Re: mac IP: *.acn.waw.pl 01.04.03, 12:38
          Gość portalu: mac napisał(a):

> na st. martin to tak byc musi bo sama wyspa jest bardzo mala, wiem bo plywam
          w
          > tamtee rejony czesto. natomiast o co chodzi z tym lotniskiem w hong kongu?
          > dlaczego samoloty tak upiornie tam tancuja? - swoja droga bardzo widowiskowe
          > toto jest, przynaqjmniej z punktu widzenia obserwatora.
          > aha slyszalem ze nie jest juz tak zle bo oddali teraz nowe lotnisko do
          uzytku.
          > poz,mac

Tam trudne jest podejscie do ladowania, gory przeszkadzaja, i jeszcze jest
          czesto trudny wiatr. Na St. Martin owszem bardzo fajnie wyglada, ale poza tym
          warunki nie sa trudne dla pilotow.
          • Gość: birdy:> Re: mac IP: *.gazelle.dialup.pol.co.uk 04.04.03, 18:39
            Mac,

Dodam jeszcze ze podejscie czesciowo bylo na ILS pod katem ilustam stopni do
            pasa,a reszte trzeba bylo wykonac juz samemu.Nie sprzyjalo to stabilizacji w
            ostatniej fazie ladowania ciezkich maszyn,a wspomniany wiatr rowniez
            nastreczal dodatkowych trudnosci.Efekty mozna zobaczyc na zdjeciach:)
            Lotnisko jest juz zamkniete od kilku lat a pokazny ruch do i z Hong Kongu
            przejelo nowo wybudowane lotnisko Chek Lap Kok -oddalone od miasta i zbudowane
            na wyspie.Sa tam 2 pasy jeden do startow a drugi do ladowan,no i masa miejsca.

Pozdrawiam
            Birdy
            --------------------
            Aviation Photography by Birdy
            airliners.net/search/photo.search?photographersearch=Gregory%20Bajor
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka