IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.07, 15:39
Mam prośbę, nasz kolega z pracy bardzo interesuje się lotnictwem. Najbardziej
wojskowym. Chcielibysmy mu zrobić prezent w postaci gotowego modelu samolotu,
nie takiego do sklejania. Czy wiecie gdzie można taki model kupić?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: robak Re: F 16 IP: *.arc.nasa.gov 24.07.07, 22:04
      Ja wiem ze cos takiego zawsze dostaniesz w sprzedazy wysylkowej/katalogowej -
      pod warunkiem ze nie ograniczasz sie do terytorium Polski. Oczywiscie bedziesz
      musial zaplacic za przesylke. Sa modele tansze i drozsze - do wyboru, do koloru.

Tuaj naprzklad znalazlem - ktos sprzedaje model F-16 do postawienia na biurko za
      $19.
      cgi.ebay.com/F-16-Falcon-Fighter-Desk-Model-1-48-Scale_W0QQitemZ140140093329QQcmdZViewItem
      • Gość: lelum polelum Re: F 16 IP: *.aster.pl 28.07.07, 20:19
        Ta zabawka z linku z ebaya jest trochę taka słabiutka. Modelem tego nazwać nie
        można, zwykła zabawka.
        Jeśli Twój kolega interesuje się lotnictwem i chce mieć MODEL, nie zabawkę, to
        polecam opcję odwiedzenia jakiegoś sklepu modelarskiego i zapytanie się, czy
        mozna kupić model i prosić o jego wykonanie. Wiem, że w Warszawie bardzo
        chętnie takie rzeczy można wykonac w sklepie modelarskim Mirage Hobby na Bitwy
        Warszawskiej, ewentualnie w WCM, na Powsińskiej. Mają tam szeroki asortyment F-
        16 z Hasegawy w różnych skalach. Nie ma problemu by nabyć model w innym sklepie
        i zapłacić za samo wykonanie. Całkiem ciekawie przedstawia się nowa f-16-ka z
        Tamyia w 1/48.
        W Tora-tora można nabyć zestawy waloryzujące, które pomogą stworzyć polską f-16-
        kę (polską lub grecką, zawierającą zbiorniki konforemne, kalkomanie,itp.).
        Natomiast musze przyznać, że nie widziałem gotowych modeli f-16. Dragon robi
        czołgi i coś mi się o uszy obiło, że także samoloty, ale tej informacji
        potwioerdzić nie mogę.
        Tak czy inaczej, pomysł z prezentem bardzo fajny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka