loginka1 08.01.04, 15:43 Moje seicento piszczy, gdy na dworze jest zimno lub pada deszcz. Dzieje się tak na początku jazdy, potem przestaje. Prosze o diagnozę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcin.klonowski Re: piszczące seicento 08.01.04, 16:50 Moga to być na przykład hamulce. ale nie tylko. Niestety ktoś musi to obejrzeć Odpowiedz Link Zgłoś
polam5 Re: piszczące seicento 08.01.04, 20:58 Najpierw sprawdz naciag paskow klinowych. A jesli nie to moze byc "harmonic ballancer" - jest to miekkie polaczenie wbudownae w glowne kolo napedowe paskow. JEst to polaczenia pomiedzy glownym kolkiem napedowym paskow i walkiem silnika aby zniwelowac drgania. Poniewaz jest to chyba wklejona tulejka pomiedzu kolko a oske - czesto to palaczenia sie slizga i slychac go jakby stos swinie zarzynal...jak sie nagrzeje to zanika ale bedzie sie robic coraz gorzej.. Odpowiedz Link Zgłoś
marekglowacz Re: piszczące seicento 17.01.04, 17:31 u mnie w samochodzie mającym miesiąc zaczęło piszczeć. Na szczęście okazało się że pasek klinowy jest luźy i tyle. Obyło się bez poważniejszych interwencji chirurga:) Odpowiedz Link Zgłoś
ben_k Re: piszczące seicento 18.01.04, 11:46 jeśli hamulce to z przodu: rozebrać, przeczyścić i będzie spokój na pół roku Odpowiedz Link Zgłoś
mt71 Re: piszczące seicento 19.01.04, 09:01 Witaj! W sobotę byłem na przeglądzie technicznym mojego seicento (2001 r., 47000 km). Miałem ten sam problem, o którym Ty piszesz. Naprawa była prosta - wymieniono pasek zębaty napędzający m.in. alternator. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś