mlarka 09.11.09, 14:36 Jakie żarówki powinnam sobie kupić do Nissana?? Spaliła mi się jedna, a przecież sama sobie nie wymienię... muszę kupić i jechać do jakiegoś warsztatu tak?? Przepraszam za takie pytanie, po prostu to nie moja działka :P Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bmwracer Re: co zrobić ze spaloną żarówką? 09.11.09, 18:38 ot tak od razu sie poddajesz ze nie zmienisz sama? Jak nie wiesz jak wymienic to skad wiesz jaka kupic? No i nie masz sasiada? Jak nie to trzebajechac na stacje i tam pewnie maja wlasciewe zarowki i wymienia.. Odpowiedz Link Zgłoś
dewulot1 Re: co zrobić ze spaloną żarówką? 09.11.09, 19:45 Zarowkow jak mrowkow. Nalezy ta przepalona wyjac, zabrac ze soba do sklepu z czesciami, i kupic identyczne dwie nowe, jedna wozic w samochodzie na zapas a druga zalozyc w miejsce przepalonej. Jest to przydatna umiejetnosc i warto sie z nia zapoznac. W sumie dosc proste, chociaz bywaja samochody z idiotycznie trudnym dostepem do niektorych zarowek. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_beauty Re: co zrobić ze spaloną żarówką? 09.11.09, 19:49 jedz na stcje benzynowa. tam Ci dobiora zarowke. potem wystarczy jechac do jakiegos zakladu mechancznego i bedzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
jaguar1987 Re: co zrobić ze spaloną żarówką? 10.11.09, 05:38 to wielka sprawa masz parę wyjść. pierwsze sprzedać auto i kupić Jaguara po 1980 on będzie wyswietlał która żarówka jest przepalona, i każda osoba wymieni Tobie bo wszyscy znają się na Jaguarach.(w Polsce) drugie -nie przejmować się gdy policja zatrzyma udać Greka może oni zreperują . w najgorszym przypadku podjechać do warsztatu samochodowego i spytać się czy wiedzą jak wymienić spaloną żarówkę i czy trzeba zapłacić za taka przysługę.(oni powinni to potraktować jako naukę wymiany żarówek) i jeszcze Tobie zapłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
anjolka77 Re: co zrobić ze spaloną żarówką? 11.11.09, 12:45 Najlepiej to zrób tak jak ja... pojechałam na stację benzynową, troszkę pomachałam rzęsami i miły Pan z obsługi mi wymienił. Doradził mi wcześniej jakie powinnam kupić ( a wybrał mi Philipsa i pókki co jestem zadowolona) po czym w w chwilę załatwił sprawę :) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejmat Re: co zrobić ze spaloną żarówką? 13.11.09, 10:11 anjolka77 napisała: > Najlepiej to zrób tak jak ja... pojechałam na stację benzynową, troszkę > pomachałam rzęsami i miły Pan z obsługi mi wymienił. Doradził mi wcześniej jaki > e > powinnam kupić ( a wybrał mi Philipsa i pókki co jestem zadowolona) po czym w w > chwilę załatwił sprawę :) Oczywiście rozsądnie postapiłaś - ale generalnie to ani wymiany samodzielnej ani na stacji benzynowej nie mozna uznac za rozwiązanie zalecane PRZED zdobyciem (w jaki sposób - to inna kwestia) informacji, czy w danym typie samochodu jest to czynnośc banalna czy też - co sie zdarza - wymaga zangażowania ASO albo porządnego prawdziwego serwisu elektrotechniki samochodowej. Nawet w banalnie prostym przypadku - wymiany samodzielnej nie polecam zupełnym nowicjuszom oraz - z innych względów - angażowania do tej czynnośc kobiecych delikatnych rąk - bo to i rączki mozna pokaleczyc o złosliwe blaszki i zapinki - i żarówke jakimś składnikiem makijażu wymazac, co i rączkom i żarówce nie służy... Pzdr. A Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.w6 Re: co zrobić ze spaloną żarówką? 09.11.09, 20:55 Jedż na stacje benzynowa, jak kupisz dwie to powinni Ci wymienić. W wielu japońcach przy wymienie żarówki w lewym reflektyorze trzeba wyjmować akumulator. Poza tym wymieniając sama możesz włożyć żarówkę do góry nogami.. :) (jest taka możliwość). Odpowiedz Link Zgłoś
staszek585 Re: co zrobić ze spaloną żarówką? 10.11.09, 14:18 I nikt nie odpowiedział na pytanie! Co zrobić ze spaloną żarówką? Wyrzucić, pamiętając o ekologii. A w miejsce spalonej założyć sprawną. Albo samemu, albo z pomocą innych. Skąd ją wziąć? Ze sklepu, albo z pojemnika na zapasowe żarówki. PS: A jeszcze innym problemem jest to, że niektórzy producenci przekroczyli granice absurdu komplikując tak prostą czynność jaką powinna być wymiana żarówki. Ale można mieć nadzieję, ze akurat nie w tym samochodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
bolo737 kobito 12.11.09, 20:20 sprzedaj nissana, zainwestuj w gacha. raz to bym jeszcze zrozumiał: wątek o żarówce tutaj, ale drugi identycznie durny na "bezpieczeństwie" ? ja to po prostu spaloną żarówkę wymieniam - nie zawracam gitary dookoła. Odpowiedz Link Zgłoś
mlarka Re: co zrobić ze spaloną żarówką? 19.11.09, 20:47 Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Kupiłam już sobie nowe żarówki, zamontowanie nie było takie skomplikowane jak myślałam. Ogólnie to póki co (odpukać) z philipsów jestem zadowolona, oby tak dalej i oby jak najdłużej świeciły! Odpowiedz Link Zgłoś
bmwracer Re: co zrobić ze spaloną żarówką? 20.11.09, 01:02 Zeby sie dlugo trzymaly to trzeba ich nie uzywac. Np nie hamowac zeby sie te od stopu nioe splalily a swiatla zaswiecac dopiero jak juz na krok nic nie widac i wtedy przezyja samochod Odpowiedz Link Zgłoś