Dodaj do ulubionych

kluczyki do samochodu?

16.03.04, 22:35
mam pytanie kupiłam samochód w auto komisie i dostałam jeden kluczyk do
samochodu czy nie powinnam dostać dwóch jeden zapasowy? jak to jest?
Obserwuj wątek
    • vatseq Re: kluczyki do samochodu? 17.03.04, 11:09
      Jeden, to zdecydowanie za mało - mogą nawet być kłopoty z ubezpieczeniem. W
      zależności od marki powinien być jeszcze jeden kluczyk lub dwa + kluczyk matka
      do kopiowania lub specjalna karta z chipem lub magnetyczna (zamiast kluczyka matki).

Jeśli brak oryginału, zachodzi podejrzenie, że auto było kradzione. :-(

vatseq
      • mp23 Re: kluczyki do samochodu? 25.03.04, 13:35
        Przy kradzieży auta, towarzystwo ubezpieczeniowe prosi Cię na "dzien dobry" o
        komplet, czyli 2 (niektóre firmy dają jeszcze tzw. kluczyki matki). Jeśli nie
        dysponujesz dwoma kluczykami nie dostaniesz pieniędzy, mimo, że masz AC od
        kradzieży. Myślę, że najlepiej pójść do tego komisu i powiedzieć, że masz
        problem z ubezpieczeniem auta, ponieważ nie masz kompletu kluczyków. Poza tym w
        umowie sprzedaży powinno być napisane, ile kluczyków otrzymał nabywca. Możesz
        wymagać od komisu, aby dorobili kluczyk na ich koszt (koszt dorobienia kluczyka
        z immobiliserem to ok. 200-250zł).
        • mirjon Re: kluczyki do samochodu? 25.03.04, 14:12
          To nie tak do końca z tym AC. Wystarczy, ze na umowie zawrzesz klauzulę, iż
          posiadasz tylko jeden oryginalny klucz i wtedy jest w porządku. Bez paniki. A z
          tym dorobieniem to też nie takie proste, bo niektórych immoblizerów nie dorobią
          ci w zwyłym punkcie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka