pracuj 31.05.04, 19:38 No właśnie, jak sobie poradzić w sytuacji, gdy urwała się śruba podczas przykręcania głowicy? - Daewoo Lanos 1,4 LPG - 2001. Pomócie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcin.klonowski Re: Urwana śruba głowicy 01.06.04, 15:35 I co? Została w bloku? Fatalnie. Gdzie się utrwała? czy wystaje choć kawałek? Jeżlei tak to można przyspawać do niego jakiś klucz i próbowac odkręcić. Jeżeli zostało w środku to juz precyzyjna robota, najprawdopodobniej z wyciąganiem bloku Odpowiedz Link Zgłoś
pracuj Re: Urwana śruba głowicy 03.06.04, 18:35 Na szczęście serwis w jakiś sobie tylko znany sposób poradził. Skoro sami to urwali to w musieli to wyciągnąć. Bałem się, że będzie to trwało długo, ale na szczęście rano auto było już do odbioru. Za to dzisiaj miałem niezłą "jazdę". Wracałęm autostradą z Wrocławia do Katowic i próbie zmiany biegu z 4 na 5 lewarek zrobił się miękki i 4 została. W taki sposób dojechałęm aż do Bytomia (40km), ale tam próba ruszenia z 4 wprawdzie się powiodła, ale zapach sprzęgła zniechęcił mnie do daleszego katowania silnika. Później standard, telefon, kolega i linka holownicza i ASO Daewoo w Bytomiu. A tam błyskawiczna diagnoza (wypadł malutki pierścień z czopa). No i naprawa równie błyskawiczna. Naprawdę polecam ASO Daewoo (obok Hiunday) - w okolicach garaży. Odpowiedz Link Zgłoś