Dodaj do ulubionych

kierunkowskazy

12.11.15, 12:21
Nie działają przy włączonych światłach mijania. Żeby uruchomić kierunkowskaz musze na chwilę zmienić światła na pozycyjne i wtedy włączyć, zmieniam na mijania i od razu się wyłączają. O ile już się do tego przyzwyczaiłam w dzień, to jak jade o zmroku nie jest to zbyt bezpieczne gasić i zapalać światła, nie mówiąc już o sytuacji, gdy trzeba wykonać szybki manewr albo sygnalizuje się dłużej (niż moment od przełączenia z mijania na pozycyjne i za chwilę z powrotem) chęć skrętu. Jeden z mechaników od razu bez patrzenia uznał, że trzeba wymienić wszystkie przewody i będzie to kosztowało 600 zł (pewnie widząc babę stwierdził, że sobie zarobi a nie mam rzetelnego znajomego mechanika, który to sprawdzi naprawdę a nie na zasadzie, widząc we mnie babę będzie widział od razu zarobek. I od tamtego czasu jeżdżę, czasem zadziałają, czasem zadziała jeden. Jeszcze do niedawno było tak, że działał tylko raz po włączeniu świateł, wystarczyło więc na chwilę zmienić na pozycyjne, by potem z pozycji świateł mijania za chwilę te kierunkowskazy włączyć. Teraz już w ogóle nie działają.
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka