Dodaj do ulubionych

Spalanie Fiata Panda 1.1

23.10.04, 18:26
Czy ma ktoś doświadczenia, ile spala Panda 1.1 w mieście i poza miastem? Nie
katalogowe, ale prawdziwe.
Obserwuj wątek
    • lakris Re: Spalanie Fiata Panda 1.1 24.10.04, 14:05
      nie wiem ile w litrach ale jakies 2 tygodnie temu wypozyczylam sobie takie oto
      cudo i przez 48 godzin najezdzilam jakies 50-60 km mysle i zuzycie bylo ok 1/4
      baku paliwa. raczej sa one ekonomiczne ale tak jak dla mnie zauwazylam wiecej
      minusow jak plusow. oczywiscie zryw maja dobry ale prywatnie moj samochod ma
      silnik 1.6 i ze tak powiem na moim rusze z 2 biegu a ten juz gasl. no po jednym
      dniu nauczylam sie ruszac z 2 w pandzie ale jednak mimo to bylo mi nie wygodnie
      prowadzac. w moim ausie przy siedzeniach mam takie oparcia na lokcie co przy
      trzymaniu kierownicy b.pomaga, a w pandzie niestety tego nie bylo i bolaly mnie
      troche rece.

no ale ogolnie to panda nie jest zlym samochodem choc osobiscie wolala bym
      toyote yaris. jakas taka fajniejsza i wogole..

pozdrawiam!!
    • hippolin Re: Spalanie Fiata Panda 1.1 25.10.04, 22:31
      autokacik.pl
      fajne auto :-) nawet jeśli porównamy z Yarisem - super zawieszenie
      • etom Re: Spalanie Fiata Panda 1.1 26.10.04, 02:51
        Porownywac mozna wszystko z wszystkim. :-))
    • marcin.klonowski Re: Spalanie Fiata Panda 1.1 26.10.04, 09:55
      Wszystko zależy od tego jak się jeździ, bo uzywając mocno pedału gazu mozna w
      mieście zrobic wynik ponad 9, ale generalnie nam w testach wychodziło średnio
      7,6 jeżeli jeździł ktoś z cięższą nogą i 6,8 l/100 km w przypadku lżejszego
      traktowania. Dane do silnika 1.2
    • pklark Re: Spalanie Fiata Panda 1.1 26.10.04, 15:26
      Mój spala na trasie 5.5- 6 l/100 km( 110-120 km/h) , a w mieście na krótkich
      trasach ok.7 -7.5 przy normalnym w miare spokojnym trybie jazdy.
    • tomzn Re: Spalanie Fiata Panda 1.1 27.10.04, 18:17
      Średnie spalanie z 35 miesięcy wynosi 6,42l dla silnika 1.2 8V w Punto. Zużycie
      zależy od wielu czynników: lato-zima, styl jazdy, w jakim mieście jeździmy, ile
      kilometrów robimy w tzw. trasie... Generalnie silniki Fiata są oszczędne, ale
      za to dość luźno pasowane i mogą pojawiać się wycieki oleju.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka