goelagw 23.10.04, 18:26 Czy ma ktoś doświadczenia, ile spala Panda 1.1 w mieście i poza miastem? Nie katalogowe, ale prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lakris Re: Spalanie Fiata Panda 1.1 24.10.04, 14:05 nie wiem ile w litrach ale jakies 2 tygodnie temu wypozyczylam sobie takie oto cudo i przez 48 godzin najezdzilam jakies 50-60 km mysle i zuzycie bylo ok 1/4 baku paliwa. raczej sa one ekonomiczne ale tak jak dla mnie zauwazylam wiecej minusow jak plusow. oczywiscie zryw maja dobry ale prywatnie moj samochod ma silnik 1.6 i ze tak powiem na moim rusze z 2 biegu a ten juz gasl. no po jednym dniu nauczylam sie ruszac z 2 w pandzie ale jednak mimo to bylo mi nie wygodnie prowadzac. w moim ausie przy siedzeniach mam takie oparcia na lokcie co przy trzymaniu kierownicy b.pomaga, a w pandzie niestety tego nie bylo i bolaly mnie troche rece. no ale ogolnie to panda nie jest zlym samochodem choc osobiscie wolala bym toyote yaris. jakas taka fajniejsza i wogole.. pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
hippolin Re: Spalanie Fiata Panda 1.1 25.10.04, 22:31 autokacik.pl fajne auto :-) nawet jeśli porównamy z Yarisem - super zawieszenie Odpowiedz Link Zgłoś
etom Re: Spalanie Fiata Panda 1.1 26.10.04, 02:51 Porownywac mozna wszystko z wszystkim. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.klonowski Re: Spalanie Fiata Panda 1.1 26.10.04, 09:55 Wszystko zależy od tego jak się jeździ, bo uzywając mocno pedału gazu mozna w mieście zrobic wynik ponad 9, ale generalnie nam w testach wychodziło średnio 7,6 jeżeli jeździł ktoś z cięższą nogą i 6,8 l/100 km w przypadku lżejszego traktowania. Dane do silnika 1.2 Odpowiedz Link Zgłoś
pklark Re: Spalanie Fiata Panda 1.1 26.10.04, 15:26 Mój spala na trasie 5.5- 6 l/100 km( 110-120 km/h) , a w mieście na krótkich trasach ok.7 -7.5 przy normalnym w miare spokojnym trybie jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
tomzn Re: Spalanie Fiata Panda 1.1 27.10.04, 18:17 Średnie spalanie z 35 miesięcy wynosi 6,42l dla silnika 1.2 8V w Punto. Zużycie zależy od wielu czynników: lato-zima, styl jazdy, w jakim mieście jeździmy, ile kilometrów robimy w tzw. trasie... Generalnie silniki Fiata są oszczędne, ale za to dość luźno pasowane i mogą pojawiać się wycieki oleju. Odpowiedz Link Zgłoś