dariusz33 14.01.05, 15:49 WITAM SERDECZNIE. MAM KOLEJNY PROBLEM Z MOIM PEUGEOTEM 106 . SILNIK 1,4 NA 1-PUNKTOWYM WTRYSKU. ANALIZA KOMPUTERA NIE WYKAZAŁA BŁEDU,ALE AUTO PALI 14 LITRÓW. PROSZĘ O RADĘ, I Z GÓRY DZIĘKUJE POZDROWIONKA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
macwall Re: czy monowtrysk nawala ? 19.01.05, 15:16 Jak w Twoim powyzszym poscie napisalem - NIE KRZYCZ, NIE DA SIE TEGO CZYTAC! To sa zasady netykiety wiec sie lepiej zastosuj... Odpowiedz Link Zgłoś
takietam1 Re: czy monowtrysk nawala ? 19.01.05, 20:50 To jest niemozliwe. Komputer wyraznie podaje parametry pracy ukladu z czasami otwarcia wtrysku, poziomem temperatury itp. To trzeba sprawdzic! Podlaczyc analizator do tego! Same kody nie wystarczaja. Moze sie komputer resetuje? Jezeli silnik leje paliwem, a komputer mowi, ze jest OK - to winny jest raczej czujnik temp. albo wtryskiwacz. Jednak lanie paliwem i odpowiedz komputera, ze jest dobrze, oznacza, ze praca jest w open loop i komputer nie testuje poziomu napiecia sondy lambda. Czyli, uwazam, ze uszkodzony raczej czujnik temperatury sterujacy modulem wtrysku albo modul sterujacy. Odpowiedz Link Zgłoś
dariusz33 Re: czy monowtrysk nawala ? 20.01.05, 13:22 Dziękuje za pomoc,napewno to sprawdzę. Wczoraj wymontowałem cały układ wtryskowy i zobaczyłem ze uszczelka między kolektorem a obudową wtrysku jest przerwana na odcinku ok 2 cm. Komora przepustnicy pod "zerwaną uszczelką"była połączona z komora {podciśnienia}tak mi sie wydaje bo wchodzą tam 2 przewody. Wyciełem nową uszczelkę która oddzieliła te 2 komory i auto chodzi bardz rómno .Po przejechaniu zniknęła dziura w gazie i autem już nie szarpie. Zatankuje i sprawdzę czy dalej tyle pali. Czy "teoretycznie" mógłby to być mój problem że tyle palił? Serdecznie dziękuje za pomoc i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dariusz33 Naprawa 02.02.05, 13:08 Dziekuje serdecznie za pomoc. Moje umiejętności były zbyt mizerne aby usunąć usterkę która mnie trapiła. Oddałem auto na komputer do serwisu boscha; rozregulowana przepustnica,opózniony zapłon,zawory wyregulowane. Auto zachowuje się w końcu normalnie. Dziękuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
takietam1 Re: Naprawa 02.02.05, 18:43 No prosze. To bardzo milo. Szerokiej drogi. Odpowiedz Link Zgłoś