leo65 26.03.05, 08:46 czy to normalne, że po 100 tys nie jest najlepsza czystość spalin w uno z LPG? czy można jakoś przedłużyć żywotność katalizatora? czy są na rynku tańsze katalizatory niż po około 2 tys zł? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niwela.zj Re: katalizator w uno LPG 26.03.05, 14:07 leo65 napisał: > czy to normalne, że po 100 tys nie jest najlepsza czystość spalin w uno z > LPG? czy można jakoś przedłużyć żywotność katalizatora? > czy są na rynku tańsze katalizatory niż po około 2 tys zł? Katalizatory są obliczone na ok.100tyś.km przebiegu, a o przedłuzeniu żywotno- ści nie słyszałem. Jesli do Uno ma kosztować 2tyś.zł to ile by kosztował do drogich aut? Odpowiedz Link Zgłoś
macwall Re: katalizator w uno LPG 11.04.05, 00:00 Katalizator do "drogich aut" rowniez kosztuje ok. 2 tys (mowimy o oryginale). Katalizator "dziala" do momentu kiedy jest a) sprawny b) cały (czyli nie pokruszony w srodku ani przerdzewialy na wskroś). U mnie katalizator wytrzymal 230 tys km przebiegu i gdyby sie wewnatrz nie rozsypal dzialalby dalej. Wymienilem na zamiennik u tlumikarzy za co zaplacilem 600 zl za model o nazwie "zamiennik" (za 400 zl mieli jak to okreslili - "uniwersalne"). Zywotnosc obecnego mnie nie interesuje gdyz szybciej auto sprzedam albo sie rozleci ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.klonowski Re: katalizator w uno LPG 12.04.05, 11:02 Oczywiście. Kat un iwersalny kosztuje jakieś małe kilkaset złotych. Z tego co wiem to w Polsce produkuje je chyba Lindo-Gobex Odpowiedz Link Zgłoś