angelo70 06.05.05, 15:22 Witam, czy jest jakis sprawdzony sposob usuniecia smoly z karoserii, nieuszkadzajac lakieru? Slyszalem o;1) benzyna estrakcyjna 2)benzyna tzw. lakowa 3)ropa a moze jeszcze cos jest lepszego, z gory dziekuje za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek671 Re: czym zmyc smołę z karoserii? 06.05.05, 17:09 najlepszy i niezastąpiony jest WD 40 , bez obawy o lakier . Odpowiedz Link Zgłoś
etom Re: czym zmyc smołę z karoserii? 06.05.05, 23:08 Wielokrotnie to trenowalem ,zawsze margaryna albo maslem. Schodzi bez problemow w kilka chwil i nie ma ryzyka ze cos sie stanie z lakierem. Odpowiedz Link Zgłoś
niwela.zj Re: czym zmyc smołę z karoserii? 07.05.05, 19:30 etom napisał: > Wielokrotnie to trenowalem ,zawsze margaryna albo maslem W dawnych czasach kiedy nie było innych srodków to zmywałem masłem. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.klonowski Re: czym zmyc smołę z karoserii? 09.05.05, 12:31 Oczywiście że jest czym. Sam w Norauto kupiłem kiedyś taki środek czyszczący produkcji Castrola, firmowany logiem Norauto, który służył właśnie do usuwania śladów smoły z karoserii. Zadziałał. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
vatseq Re: czym zmyc smołę z karoserii? 09.05.05, 13:00 Generalnie zasada z węglowodorami jest taka, że rzadszym można zmyć (rozpuścić) gęstszy. Smołę można zmyć np. masłem lub margaryną, potem zwykłym szamponem. Podobnie z dłońmi popapranymi smarem podczas robót: rzadki olej jako pierwszy czynnik czyszczący (albo masło właśnie), potem mydło. vatseq Odpowiedz Link Zgłoś
misiek308 Re: czym zmyc smołę z karoserii? 09.05.05, 13:34 Witam w zależności w jakiej ilości jest ta smoła.Jest taki produkt firmy 3M.Prosze o kontakt.gg.2659853 Odpowiedz Link Zgłoś
valhalla43 Re: czym zmyc smołę z karoserii? 21.05.05, 21:51 witam miałem podobny problem, drobne kawałeczki smoły na karoserii, po jeździe po złej jakości asfalcie. Otóż najlepszy moim zdaniem środek to DEKABIT (w sprayu). Po umyciu aytka spryskujesz miejsca gdzie jest smoła, następnie kilka minut trzeba odczekać i przetrzeć szmatką. Pozostaje tylko płukać po ciśnieniem i śladu nie ma. Polecam, przerabiałem to kilkakrotnie. Cena środka-około 9 złotych. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
elektryk_warszawa Re: czym zmyc smołę z karoserii? 09.09.13, 20:57 ejjj ,,, WD40 ... Odpowiedz Link Zgłoś
7pit_er Re: czym zmyc smołę z karoserii? 16.09.13, 14:59 benzyna ekstrakcyjna, tylko nie pomyl z rozcieńczalnikiem ekstrakcyjnym bo wtedy w najlepszym wypadku będziesz miał matowy lakier Odpowiedz Link Zgłoś
sambias Re: czym zmyc smołę z karoserii? 02.10.13, 19:31 A skąd jesteś? Bo moze zamiast sam próbować i zniszczyć lakier udaj się do jakiegoś profesjonalnego salonu gdzie Ci to wyczyszczą . Polecam detailking.pl/ mają kilka oddziałów w kraju, może któryś masz pod nosem Odpowiedz Link Zgłoś
kameleon1111 Usuń smołę z karoserii 09.02.15, 13:44 Ja bym żadnej benzyny ekstrakcyjnej nie używał. Są specjalistyczne środki do takich prac. Sprawdź np ten : Tekst linka Bez problemu zrobi robotę - usuniesz smołę z karoserii Odpowiedz Link Zgłoś
kameleon1111 Re: Usuń smołę z karoserii 09.02.15, 14:05 Coś dziwnie mi się ten link wkleił : www.dercar.pl/valetpro-citrus-tar-and-glue-remover-500ml-p-24.html kameleon1111 napisał: > Ja bym żadnej benzyny ekstrakcyjnej nie używał. Są specjalistyczne środki do ta > kich prac. Sprawdź np ten : Tekst linka Bez problemu zrobi robotę - usuni > esz smołę z karoserii Odpowiedz Link Zgłoś
newrambo Re: czym zmyc smołę z karoserii? 17.02.15, 18:52 smołę zmyjesz specjalnym płynem do tego typu rzeczy zakupionym w sklepie monopolowym lub z częściami samochodowymi, bądź też na naszej stronie której po niżej wyświetlam brzmienie Odpowiedz Link Zgłoś
0krakus Re: czym zmyc smołę z karoserii? 23.02.15, 10:07 Sprawdź K2 Turbo do odnawianie lakieru karoserii. Powinno dać radę. Usuwa plamy olejowe i asfalt. Odpowiedz Link Zgłoś
bolo-myjnia Re: czym zmyc smołę z karoserii? 23.02.15, 10:40 tu zmyjesz asfalf i smołę z karoserii www.bolo-myjnia.cba.pl Odpowiedz Link Zgłoś
magix3 Re: czym zmyc smołę z karoserii? 02.06.15, 11:48 Proponuje GooGone Automotive dobrze zmywa asfalt i smołę z lakieru nie niszcząc czy przebarwiając go. do znalezienia na www.googone.pl Odpowiedz Link Zgłoś