Dodaj do ulubionych

Świece do SC

24.10.05, 08:28
Jakie są najlepsze świece do SC 900? - jakiej firmy?
Co się dzieje z autem jeżeli nie pali na wszystkie świece podczas jazdy?
czy odczuwalne szarpanie podczas dodawania gazu jest winą świeć?.

Krystyna.

Obserwuj wątek
    • 1adarek Re: Świece do SC 24.10.05, 13:11
      Osobiscie polecilbym Ci swiece ND V-grove ale ich chyba nie ma w Polsce, b.dobre tez sa NGK, ale kazde swiece powinny byc wymieniane nie rzadziej niz co 30 tys. km przy aucie z wtryskiem, a z gaznikiem co 10 tys. km. Problem o ktorym piszesz moze byc spowodowany przez zuzyte/wadliwe swiece ale rownie dobrze przez wiele innych czynnikow
    • jacek671 Re: Świece do SC 24.10.05, 17:57
      pierwsze 30 tyś jeżdziłem na zapodanych w fabryce, bodaj miały po prostu
      nazwe ,,fiat" i nie miałem do nich zadnych zastrzeżeń , kolejne 30 tyś jako że
      auto było na gwarancji to szczerze powiem że nie mam pojęcia na jakich jezdziło
      i tez było ok. a następnie po gwarancji zapodałem NGK. po przejechaniu 21
      tyś. nie mam jakichkolwiek zastrzeżeń i nie odczuwam żadnej różnicy.
      Co do 2 cześci pytania to przyczyn może byc sporo np. pompka paliwa , kable
      WN , silniczek krokowy i tym podobne . Tu można sie zdać na ,,nos" dobrego
      mechesa najlepiej.
      • krystyna97 Re: Świece do SC 25.10.05, 07:26
        Wielkie dzięki za pomoc:) jak byście jeszcze mi powiedzieli czy te świece NGK
        mają mieć jakieś konkretne parametry? co mam powiedzieć w sklepie przy zakupie?
        żeby nie wyjść na idiotke:)acha i co to są jakieś elektrody w świecy?i co
        myślicie o jakiś świecach BRISK PREMIUM?
        Nie kumam oco biega czy czym więcej ich to odpala bez problemów w minusowych
        temperaturach.Chodzi oto chłopaki żebym nie została gdzieś w zime na mrozie jak
        to kobietka bez radna,u mnie jest tak że co jeden elektryk to lepszy aby kase
        skasować od naiwniaczki.
        Pozdrawiam.
    • jacek671 Re: Świece do SC 25.10.05, 13:29
      jeśli w twojej okolicy jest sklep motoryzacyjny , wejdż , powiedz ; dzień
      dobry: i poproś o świece np. NGK do SC 900 , jeśli nie bedą ich akurat mieli
      na sklepie to na następny dzień będą na 100 % do odbioru .I nic w tym głupiego
      nie bedzie , każdy nawet fachowiec kupując świece zawsze mówi do jakiego auta i
      modelu potrzebuje owe swiece. Koszt w/w świec około 11 zł za szt. Wymiane
      polecam zrobić w warsztacie , ASO , chodzi o to aby swieć nie dokręcić za mocno
      lub za słabo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka