darek9999 29.12.05, 20:02 koledze padł lanos 1,4.winna była pompa paliwa.wymieniłem ją i...auto pali lecz zaraz gaśnie,strzela w kolektor,świece są wręcz czarne.co jest nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
waskes29 Re: problemy z lanosem 29.12.05, 20:27 A taka sama pompa? Wyglada na to jakby dostawal zbyt duzo paliwa i sie zalewal .Moze pompa daja zbyt wysokie cisnienie chociaz nie wiem czy przy wtrysku to ma jakies wieksze znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
waskes29 Re: problemy z lanosem 29.12.05, 20:28 A jeszcze jedno nie pomyliliscie przewodow paliwowych? Zawsze ida dwa w tym jeden do powrotu . Odpowiedz Link Zgłoś
darek9999 Re: problemy z lanosem 29.12.05, 21:12 kolega kupił nową pompę.wszystkie lanosy mają jednakowe pompy,a króćce na pompie mają różne średnice,więc nie mogłem pomylic przewodów.przyszło mi do głowy,że kolega dzień wcześniej ciągał z ojcem na holu samochód,może przeskoczył pasek rozrządu.czy może ktoś sie z tym spotkał i jakie mogę być tego efekty? Odpowiedz Link Zgłoś
waskes29 Re: problemy z lanosem 29.12.05, 22:02 A to moze zmieniac stan rzeczy ,byc moze rozrzad sie przestawil a tez mozliwe ze szukajac przyczyny cos sami zmajstrowali i sie nie przyznali. Odpowiedz Link Zgłoś
darek9999 Re: problemy z lanosem 30.12.05, 17:41 dzieki za zainteresowanie moja sprawą,ale juz się wszystko wyjaśniło.pompa,choć nowa to jakas podróba tandetnie wykonana.otworek do zasysania benzyny był zatkany.powstała delikatna plastikowa błonka i to wystarczyło,aby auto nie pracowało.po przebiciu wszystko jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
gogggo Re: problemy z lanosem 30.12.05, 20:18 Awaria pompy to jedno a"czarne świece" to drugie.Powodem może być np;awaria sondy lambda lub błąd wskazań temp.silnika ,temp. zew. Zachęcam do wizyty w ASO. Odpowiedz Link Zgłoś
darek9999 Re: problemy z lanosem 31.12.05, 11:09 wcześniej wykręcałem świece i bylo wszystko ok.miały lekko brązowy kolor.dopiero po wymianie pompy,gdy je wykręciłem to były czarne.po twojej sugesti zadzwonilem do kumpla i doradziłem doraźne sprawdzenie świec teraz, gdy jest dobrze(świece wcześniej oczyściliśmy)dzieki za radę i życzę wszystkiego najlepszego w nowym roku. Odpowiedz Link Zgłoś