Gość: grajas IP: 3E1FE* / *.blueyonder.co.uk 30.11.02, 19:32 Mam Problem ze spadkiem mocy- jakie moga byc przyczyny. Prosze o porade. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adam.grabalowski Re: opel astra 1.7 TD 30.11.02, 19:35 Co prawda mechanika to nie "działka" tego forum ale jeśli napisze Pan coś bliżej o objawach to spróbujemy "pogdybać". Bez fachowej diagnostyki, niemożliwej przecież na odległość, da się zrobić tylko tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
grajas Re: opel astra 1.7 TD 30.11.02, 19:54 Podczas jazdy pod gorke na autostradzie samochod zwalnia do 100km/h. Takze zmieniajac bieg z jedynki na dwojke odczuwam male przyspieszenie dopiero po paru sekundach po nabraniu obrotow samochod gwaltownie przyspiesza. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.grabalowski Re: opel astra 1.7 TD 01.12.02, 20:15 Zaraz, zaraz nie nerwowo. Na liście mądrości różnych sepców od diesli (a to poważna sprawa) znajduje się jeszcze kilka innych przyczyn braku odpowiedniej mocy silnika w przypadku jeśli jego ogólny stan techniczny jest OK. Są to: - zużycie zespołów pompy wtryskowej; - rozregulowanie pompy wtryskowej; - niewłaściwy kąt wyprzedzenia wtrysku; - zużycie lub uszkodzenie wtrysku; - nadmiarny spadek ciśnienia otwarcia wtryskiwaczy; - zatkanie filtru paliwa, niedostateczny wydatek pompy zasilającej; - zapowietrzenie układu podającego paliwo. No, i teraz chyba byłby względny komplet. Odpowiedz Link Zgłoś
greenblack Re: opel astra 1.7 TD 30.11.02, 20:22 Może chodzi o awarię turbosprężarki, a to jużpoważne koszta. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grajas Re: opel astra 1.7 TD IP: 3E1FE* / *.blueyonder.co.uk 30.11.02, 20:51 Dzieki, to mnie podbudowalo. Odpowiedz Link Zgłoś
greenblack Re: opel astra 1.7 TD 01.12.02, 12:08 Gość portalu: grajas napisał(a): > Dzieki, to mnie podbudowalo. Nie ma za co;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś