Dodaj do ulubionych

Spryskiwacze w astrze

03.04.06, 13:00
Witam! nie wiem dlacego ale ostatni przestaly mi dzialac spryskiwacze,
sprawdzale plyn jest i niby nie mam zatkanego wlotu plynu. jak sprawdzic co
to moze byc? czy mozna cos takiego samemu usunac czy lepiej jechac do
mechaniak??
Obserwuj wątek
    • pol4334 Re: Spryskiwacze w astrze 03.04.06, 19:47
      po pierwsze trzeba sprawdzic wszystkie mozliwe do sprawdzenia kanaliki i dysze
    • zubek73 Re: Spryskiwacze w astrze 03.04.06, 20:22
      posłuchaj też czy chodzi pompka - powinna być przy zbiorniczku płynu
    • jane14 Re: Spryskiwacze w astrze 03.04.06, 22:42
      Drozność przewodów to jedno. Ale najczęsciej w grę wchodzi albo uszkodzenie
      pompki (np jeśli próbowałeś uruchomić przy zamarżnietym płynie w zbiorniku) ale
      też często wytarciu ulegają styki na wyłaczniku przy kierownicy. Zacznij od
      sprawdzenia czy napięcie dochodzi do pompki. Jeśli nie, uszkodzony wyłacznik
      mozesz wymienić (dość drogi) albo próbować zregenerować pokrywajac powierzchnię
      styków cyną. Jeśli napięcie jest na pompce a pompka nie pracuje to juz sprawa
      jasna.
    • robertek Re: Spryskiwacze w astrze 04.04.06, 12:11
      > Witam! nie wiem dlacego ale ostatni przestaly mi dzialac spryskiwacze,
      > sprawdzale plyn jest i niby nie mam zatkanego wlotu plynu. jak sprawdzic co
      > to moze byc? czy mozna cos takiego samemu usunac czy lepiej jechac do
      > mechaniak??

W astrach bywa, że spryskiwacz nie działa lub działa z opóźnieniem jak jest mało
      płynu - tak jest u mnie. Jak jest płynu tylko 1/4 zbiornika to pompka chodzi, a
      płyn nie leci. Antidotum proste - dolewam płyn do pełna i wszystko jest ok. Ale
      tak jest u mnie - sprawdź, czy pompka działa. Jak tak, to sprawdź dyszę i
      przewody, dolej płynu. Jak pompka nie chodzi (jak jej nie słychac po włączeniu
      spryskiwacza) to jedź do elektryka, być może problem z zasilaniem lub pompka
      umarła i trzeba ją wymienić.
      • pollena1 Re: Spryskiwacze w astrze 05.04.06, 09:03
        dzieki wszystki za rade, okazało sie ze mam cos z kabelkami i teraz juz chodzi,
        dzieki wam moge teraz znoau korzystac ze spryskiwaczy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka