Dodaj do ulubionych

Rozrząd w Passacie B5

IP: *.net.external.hp.com 20.01.03, 17:44
Witam,
Lada dzien kupie Passate B5 1,8 (bez turbo) z przebiegiem 70 tys kilometrow.
Jak do tej pory nie byl wymieniany pasek rozrzadu. Kiedy bede musial to
zrobic? Jedni sugeruja, ze przy 75tys, inni ze przy 90.
To jak jest wlasciwie?
Obserwuj wątek
    • Gość: polokokt Re: Rozrząd w Passacie B5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.03, 18:13
      A jestes pewien przebiegu na 100%? Przestawic licznik elektroniczny w Passacie
      to zaden problem, wystarczy wziac gazete z ogloszeniami.
      Wymiana paska to czynnosc niezbyt droga, ja bym wymienil zaraz po kupnie ( i
      traktowal to jeszcze jako koszt zakupu). teraz zaplacisz jakas tam kwote za
      wymiane (niezbyt wygorowana), a jak Ci peknie i sie tlok z zaworem spotka
      bedzie kosztowalo sporo wiecej.
      Pozdrawiam
      • Gość: Mikie Re: Rozrząd w Passacie B5 IP: *.net.external.hp.com 20.01.03, 18:33
        Jestem pewien na 100% - samochod biore od siebie z firmy - od 1998 jezdzi nim
        jeden wlasciciel - samochod nie byl nawet zarysowany - on praktycznie jezdzi
        nim do pracy 15 kilometrow w jedna strone.
        Tak wiec cofanie licznika nie wchodzi w gre.
    • adam.grabalowski Re: Rozrząd w Passacie B5 20.01.03, 21:19
      Mam przed sobą tabelę z danymi dla poszczególnych marek i niektórych modeli i
      co czytam ? Dla benzynowych passatów 1.8/2.0 wyprodukowanych po roku 2000
      zalecana jest wymiana paska rozrządu przy przebiegu 180 tys.km. Wobec tego, że
      są tak duże rozbieżności propnuję jednak zdobyć książkę obsługową samochodu
      względnie zajrzeć do tabeli w autoryzowanym przedstawicielstwie vw. To akurat
      nie powinno kosztować nic a spokój będzie święty.
    • Gość: Mikie Re: Rozrząd w Passacie B5 IP: *.net.external.hp.com 21.01.03, 09:31
      Witam

I dziekuje za rady.

Pozdrawiam,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka