Dodaj do ulubionych

Mam problem z Poldkiem 1.9D POMOCY !!!!

05.10.03, 13:46
POdczas jazdy autem gasnie mi silnik szczegolnie jak zredukuje biegi z 3 na
2i na zakretach tak jakby tracil obroty silnika i tez gasnie .NIe mam
zielonego pojecia co zrobic .POMOCY
Obserwuj wątek
    • rapid130 Re: Mam problem z Poldkiem 1.9D POMOCY !!!! 05.10.03, 15:29
      Plizzz!
      Więcej szczegółów na temat samochodu (przebieg, jak serwisowany) i na temat
      defektu (np. czy po za tym o czym napisałeś, zachowuje się normalnie?)
      • zencol Re: Mam problem z Poldkiem 1.9D POMOCY !!!! 05.10.03, 22:48
        Sprawdź przewody paliwa dochodzące do filtra paliwa i do pompy. Miałem podobny
        problem w swoim dieslu, okazało się, że sparciał przewód paliwowy na końcówce
        pompy wtryskowej.
        • kuzdro Re: Mam problem z Poldkiem 1.9D POMOCY !!!! 07.10.03, 13:49
          dzieki :)
      • kuzdro Re: Mam problem z Poldkiem 1.9D POMOCY !!!! 07.10.03, 13:52
        tajk pozatym zachowuje sie dobrze czasami nie potrafi podjechac pod gorke ale
        to rzadko sie zdarza.Przebieg ma 120000 nie cale .Pozatym raczej normalnie sie
        zachowuje .wieszz zserwisowaniem jest maly problem bo moj ojciec rzadko do
        niego zagladal i teraz sie wszytko zaczyna psuc :) dopiero ja sie za niego
        biore ale malo sie jeszcze zanm .
        • mariusz_d1 Re: Mam problem z Poldkiem 1.9D POMOCY !!!! 07.10.03, 14:49
          Miałem coś podobnego, ale bardzo szybko objawy sie nasiliły do tego stopnia, że
          okazało się iż jazda jest praktycznie niemożliwa. Wyglądało to tak: ruszam,
          rozpedzam samochód zmieniając biegi i w pewnej chwili robi ..łeee (silnik
          gaśnie). Okazało się, że miałem brudny zbiornik paliwa. Mnóstow piasku,
          farfocli i innych tego typu rzczy. Pojawiło sie to w miesiąc po kupieniu przeze
          mnie samochodu (też 1,9 D).
          Możesz sprawdzić jak wygląda zbiornik i paliwo w środku - jezeli wiesz którą
          strona trzyma sie srubokret to sprawa jest do zrobienia max w 40 - 50 min.
          Wystarczy wyjać koło zapasowe. Pod kołem zapasowym jest klapka mocowana na 2
          wkręty. Jak zdejmiesz tą klapkę to masz pod nią czujnik poziomu paliwa.
          Popryskaj WD 40 po śrubkach i delikatnie spróbuj odkrecic (klucz nasadowy 7)
          nakrętki mocujace go do zbiornika. Z wyczuciem bo można je pourywać. Jak ci sie
          porusza to zdejmij przewody paliwowe i elektryczne z czujnika. Po odkręceniu
          nakretek możesz wyjąć czujnik i zajrzeć do zbiornika i stwierdzić czy wymaga
          płukania. Montaż w odwrotnej kolejności.
          Sorry jezeli wiesz jak zajrzeć do zbiornika, napisałem to troche
          łopatologicznie na wypadek gdybys pytał jak tam zajrzeć. Od tamtej pory
          zrobiłem ok. 12 kkm bez najmniejszych problemów. Profilaktycznie wymień filtr
          paliwa - kosztuje poniżej 20 zeta.
          • kuzdro Re: Mam problem z Poldkiem 1.9D POMOCY !!!! 07.10.03, 15:29
            dzieki bardzo a czy czasem to nie jest pompa ??? zobacze ten zbiornik dzieki
            bardzo za pomoc aha i filtry sa wymienione .
            • mariusz_d1 Re: Mam problem z Poldkiem 1.9D POMOCY !!!! 08.10.03, 08:02
              Czy jak wymieniałeś filtr paliwa to zwróciłes uwagę jak wyglądało paliwo w
              filtrze - kolor, ilość śmieci, ew. woda.
              • kuzdro Re: Mam problem z Poldkiem 1.9D POMOCY !!!! 08.10.03, 11:49
                Jak wymienilem filtr czlowieku tam bylo wszystko chyba .Syf brudy i BOg wie co
                jeszcze .....
                • mariusz_d1 Re: Mam problem z Poldkiem 1.9D POMOCY !!!! 09.10.03, 07:44
                  No to chyba mamy jasność. Na 90% masz zapaprany układ paliwowy. Możesz sie
                  tylko modlić aby filtr, który wymieniłes był dobry i nie puścił tego świństwa
                  do pompy wtryskowej. Mam nadzieję, że spuściłeś cały ten syf z filtra.
                  Prawdopodbnie masz tez brudny zbiornik i czeka cię jego mycie. W moim filtrze
                  (wtedy kiedy samochód robił mi ten cyrk z gaśnięciem) bryja kolorem i
                  konsystenją przypominała kakao (na mleku) :-))
                  Niedawno zaglądałem do filtra to była tylko odrobina osadu na dnie. Mycie
                  jednak pomogło.
    • marcin.klonowski Re: Mam problem z Poldkiem 1.9D POMOCY !!!! 06.10.03, 10:52
      może coś z filtrem paliwa?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka