Dodaj do ulubionych

problem z Seicento

04.09.08, 18:50
Mam nastepujący problem z Fiatem Seicento - mechanik wymienił w nim - nie wiem czy użyje dobrej nazwy - "silnik krokowy" twierdząc, że jest jakis problem z obrotami. Efekt jest taki, że po odpaleniu samochodu po dłuższym kilkugodzinnym postoju samochód dostaje bardzo wysokich obrotów. Po kilku, kilkunastu sekundach obroty samoczynnie wracają do normalnej pracy lub czasami pomaga włączenie biegu i naciśnie pedału gazu. Ale czasami po chwilowym uspokojeniu sytuacja się powtarza w trakcie początkowej jazdy ale ta sytuacja jest znacznie rzadsza. Takie sytuacje zdarzają sie tylko po kilkugodzinnym postoju - jak silnik jest ciepły to wszystko jest ok. Mechanik przeglądał już dwa razy samochód i twierdzi, że wszystko jest w porządku i sam jest w kropce bo nie wie o co chodzi. Jedyne podejrzenia jakie mi przychodzi do głowy to może jakiś problem z tym "silnikiem krokowym", tylko że jakoś mechanik nie kwapi się do jego reklamacji, mimo że sam go zakupił. Czy ktoś ma jakiś pomysł gdzie tkwi problem?
Obserwuj wątek
    • stavic Re: problem z Seicento 19.09.08, 21:41
      Rozumiem ,że w aucie nie ma gazu?? Jeśli nie , to niestety ale FIAT montował
      dość awaryjne silniczki krokowe w modelach Seicento,Bravo,Brava i Marea. Nie
      wiem z jakiego roku jest Twoje auto ,ale sama zmiana silnika na nowy nie pomoże.
      Trzeba wyczyścić przepustnicę + autoadaptować silnik krokowy- (silniczki krokowe
      produkowane w autach od 99 r.)podłączyć się do kompa i wrzucić mu ustawienia
      silniczka.
      Generalnie , nie znam Fiata który nie ma lub nie miał "przygód" z obrotami.
      Pozdrawiam!!
    • michaldolek Re: problem z Seicento 24.10.08, 12:38
      hmmm...jeżeli potrzebujesz częsci w dobrych cenach do swojego samochodu to
      zapraszam do zapoznania się z ofertą sprzedawcy na allegro działającego pod
      nickiem em-car oraz emglas
      Solidna firma !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka