morfeusz.1 19.11.03, 08:37 jak takie połączenie sie sprawuje (zużycie paliwa, eksploatacja). mam na myśli autko z silnikiem 900cm3. thx Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bigczeslaw Re: CC + LPG 28.11.03, 08:02 Ja miałem cienkiego z gazem, to była 700. Jesli chodzi o instalację to działała bez zarzutu. Nie było w niej żadnej elektroniki więc sam musiałem pstrykać i przełączać, ale może właśnie dlatego się nie psuła. Na gaziku chodził jak złoto. Przejeździłem 20 tys. na gazie. Spalanie było mniej więcej 6 - 6,5 l na 100 km, przy instalacji nie ma oszczędności na spalaniu, za to są oszczędności na cenie litra paliwa. Stosunek ceny litra benzyny a litra LPG jest oczywisty. Wyglądało to mniej więcej tak: jak jeździłeęm jeszcze na beznyne to raz na tydzien na stacji zostawiałem 100zł, na gaziku jedynie 25zł. Wnioski: sama instalacja - spox, zwróciła się w 6 m-cy i działała super; koszty - o połowę mniejsze. Cienki i tak się psuł, ale nie z winy gazu. Sprzedałem gada, jeśli (p)osłowie nie zrobią jakiegoś zamachu na ceny LPG, to super sprawa. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
marbeer Re: CC + LPG 01.12.03, 20:12 Witam! Moja kolezanka ma SC 900 z gazem. I na ta pore pali jej 8 w miescie i ma male problemy z jazda na benzynie. Nie wiem czy to wina monterów czy instalacji. Ogolnie jest zadowolona. Pozdrawiam marbeer Odpowiedz Link Zgłoś