44r44 26.04.09, 11:47 Nie mogę odkręcić nakrętki z wentyla opony. Próbowałem WD-40. Próbowałem na siłę. Bez efektu. Problem, że trzeba czasami sprawdzać ciśnienie w oponie. Ma ktoś jakiś pomysł, poza wizytą u wulkanizatora. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tymoteusz.a Re: problem z nakrętką wentyla 26.04.09, 12:00 Jeżeli plastikowa to przeciąć ostrym nożykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
porando Re: problem z nakrętką wentyla 26.04.09, 23:38 w przypadku nakretki metalowej - dwie pary kombinerek jesli to mozliwe - jednymi uchwycic wentyl na doleaby sie nie krecil a drugmi probowac odkrecic.. oczywiscie ostroznie aby nie odksztalcic nakretki. WD-40 moze pomoc - kolo musi byc obrocone tak aby wentyl byl na samym dole i nalac na niego wd-40 a potem poczekac az przesiaknie. Jesli nic powyzszego nie pomoze to mozna probowac naciac nakretke pilniczkiem aby nie zniszczyc gwinu wentla i delikatnie podwazyc malutkim srubokretem Odpowiedz Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: problem z nakrętką wentyla 05.05.09, 02:12 porando napisał: > WD-40 moze pomoc - kolo musi byc obrocone tak aby wentyl byl na > samym dole i nalac na niego wd-40 wentyl musi byc u dolu - wiesz aby o czym piszesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
porando Re: problem z nakrętką wentyla 05.05.09, 22:31 Masz racje aby mozna bylo "nalac" WD-40 do nakretki - wentyl musi byc na gorze a nie na dole.. Odpowiedz Link Zgłoś