cynamonika 22.07.09, 11:09 Chciałam zamówić opony przez oponywysylka.net, ale nie wiedziałam, że żeby to zrobić trzeba znać tyle szczegółów. Może mi ktoś powiedzieć, jak mam sprawdzić te wszystkie parametry? Gdzie to jest opisane? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aprox99 Re: dobieranie opon 22.07.09, 11:51 wszystko jest napisane na oponie,np:205/55R16 H90.szerokosc opony- 205mm,wysokosc opony-55% szerokosci,R-radial-innych sie nie produkuje,16-srednica felgi-16 cali,H-dopuszczalna predkosc-tu do 210km/h,90-obciazenie opony,do ilu kilogramow jest opona dopuszczona,tu 600kg.proste,nie Odpowiedz Link Zgłoś
obydopiatku Re: dobieranie opon 22.07.09, 12:19 ona chciała tylko kupić opony do benzyniaka. Odpowiedz Link Zgłoś
cynamonika Re: dobieranie opon 23.07.09, 12:36 Dziękuję, rzeczywiście prostsze niż mi się wydawało :) Opony zamówiłam, zawsze mogę wymienić, gdyby było coś nie tak, ale dziękuję za pomoc aprox99. Odpowiedz Link Zgłoś
gogggo Re: dobieranie opon 22.07.09, 13:04 1-Wszstko jest napisane w instrukcji obsługi pojazdu. 2-Jesli nie wiesz,co masz zrobić nie rób nic.Nie narobisz głupstw. a/porozmawiaj z ojcem. Odpowiedz Link Zgłoś
zimnokrwisty Re: dobieranie opon 22.07.09, 14:11 > 2-Jesli nie wiesz,co masz zrobić nie rób nic.Nie narobisz głupstw. Przeciez ona wcale nie chce kupic zadnych opon, tylko jest to kolejna próba zareklamowania sklepiku internetowego wysyłkacostam.pl Od jakiegos czasu w wątkach o oponach zawsze jest adres tego sklepiku. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monter-christo Re: dobieranie opon 27.07.09, 23:12 zimnokrwisty napisał: > Przeciez ona wcale nie chce kupic zadnych opon, tylko jest to > kolejna próba zareklamowania sklepiku internetowego wysyłkacostam.pl he he, tylko w paru postach na 37 nie zamiescila adresow reklamowych do roznych produktow :-( tiny.pl/hhdcw Odpowiedz Link Zgłoś
haan87 Re: dobieranie opon 25.07.09, 00:31 najlepiej wejdź sobie tutaj i zapytaj sprzedawcę, mają tabele wszelkich wymaganych parametrów na stronie i pomogą Ci dobrać opony odpowiednie dla Ciebie. Sama korzystałam z ich rady, dlatego polecam jako kobieta:) Odpowiedz Link Zgłoś
mariankcn Re: dobieranie opon 26.07.09, 23:18 Ja nie miałem o tym pojęcia ale w Feu-vert mi doradzili. W ASO toyoty potwierdzili dobry wybór i sporo taniej bo promocja była. Odpowiedz Link Zgłoś