Dodaj do ulubionych

Gimnazjum nr 54

IP: *.kosson.com 08.06.04, 23:02
Co sadzicie o gim 54 przy ul. Elblaskiej 51??
interesuje mnie doslownie wszystko.
bede wdzieczny
Obserwuj wątek
    • Gość: wkurzona Re: Gimnazjum nr 54 IP: *.chello.pl 11.06.04, 09:57
      Niezłe, za wyjątkiem polonistek. Jedna jest nudna, uczy głównie gramatyki, ale
      za to druga - rewelacyjna nauczycielka, ale psychopatka. Intryguje, urzadza bez
      przeszkolenia testy pseudo-psychologiczne, po czym oznajmia, które dzieci są w
      klasie najmniej lubiane, powtarza jednym dzieciom co mówiły na nie inne itd.
      • Gość: gim54 Re: Gimnazjum nr 54 IP: *.kosson.com 11.06.04, 16:34
        Czy to nie jest przypadkim Dębińska??
    • bartllomiej Re: Gimnazjum nr 54 12.06.04, 09:43
      fajne gimnazjum.

pozdro
    • Gość: Ol Re: Gimnazjum nr 54 IP: *.dynamic.mm.pl 20.05.13, 22:46
      Więc w gimnazjum 54 może i są dobre opinie itd. , ale nauczyciele i dyrekcja jest beznadziejna. Osobiście ja jestem uczennicą tego gimnazjum i nie jestem zadowolona.Odradzam zapisanie się do tej szkoły.Jest milion lepszych.Głowna dyrektorka P.Garnuszek wgl. nie interesuje się młodzieżą , a vice mówi zacytuje "nie zależy mi na tej pracy , bo mam bogatego męża" więc myślę , że to nie jest zbyt zachęcające...nauczyciele niektórzy owszem są bardzo fajni i mają stosunek do młodzieży , ale niektórzy nie potrafią uczyć ani się z nią dogadać.Budynek dobrze się prezentuje tak samo jak sprzęt , bo jest nowoczesny np. tablice interaktywne.Ale to chyba jedyny plus tej szkoły.No i oczywiście nie chcę urazić dobrych i naprawdę sympatycznych nauczycieli.Mój wychowawca nie zna połowy klasy więc haha to nie jest normalne.Oczywiście są też plusy : zielone szkoły , imprezy , pomoc naukowa.Ale znacznie więcej jest wad niż zalet.Pozdrawiam mam nadzieje , że pomogłam. :)
      • Gość: ewa Re: Gimnazjum nr 54 IP: *.dynamic.chello.pl 24.06.13, 18:03
        Posiadanie bogatych narzeczonych jest specjalnością tej Pani od ponad 25 lat :)
        • Gość: hubcio Re: Gimnazjum nr 54 IP: *.warszawa.mm.pl 29.08.13, 09:23
          Tej Dębińskiej ?
      • Gość: Znana redakcji Re: Gimnazjum nr 54 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.13, 23:25
        A ja jestem rodzicem i mogę tylko potwierdzić te słowa. Wychowawcy po latach nauki nie znają imion swoich wychowanków. Stosunek nauczycieli do uczniów niech najlepiej wyrażają ich słowa wyzywajace uczniów od głąbów i stada baranów itp. - nie chciałam wierzyć. Mniejszość nauczycieli to osoby z powołaniem. Niestety jest ich tylko garstka. Niektórzy to frustraci o niespełnionych ambicjach, jakby uczyli w tej szkole za karę i swoje życiowe niepowodzenia. Nie wiem czy wynika to z niskiego poziomu ich merytorycznego przygotowania? Kiepskich wyników ich przygotowania czy rzeczywiście już nikt inny nie miał ochoty w tej szkole uczyć i pochodzą z łapanki? Znam co najmniej dwa przypadki, które sygnalizują, że mogłyby być co najmniej dyrektorami tej szkoły. Tak się "chwalili" przed uczniami. Jak to można nazwać inaczej? Moim zdaniem powinno się tym zinteresować chyba kuratorium, i zaradzić by nie było za późno. Szkołę z wcześniejszymi rekomendacjami coś powinno zmobilizować do tego by wizerunek nie odbiegał az tak od rzeczywistości. Podzielam więc opinię uczennicy. Owszem, są też nauczyciele wymagający ale i sprawiedliwi. Jednak nie o nich piszę i dzielę się opinią na temat postępów nauczania naszego syna. Dobry poziom nauczania i przekazywania wiedzy to co innego. Nie zawsze trfią dzieciaki na dobrego wykładowcę z darem przekazywania i zainteresowania wiedzą. Niepokoi mnie sytuacja z innych względów. Nie wylewan o to pretensji. Niepokoi mnie co innego. Tylko słuchać nikt z tej szkoły tego nie chce. Cisza to spokój i o to chyba chodzi. To nie dobre.
        To, że panuje też cisza ze strony, jednak zainteresowanych rodziców (wiadomo dlaczego), wcale nie oznacza, że nie obserwują tego co się za murami dzieje i nie potrafią tego ocenić! Nikłe zinteresowanie młodzieżą i aby do 15.30. To nie tak miało być!
        W chwili obecnej to nawet marketing szwankuje. Kamery i inne cuda techniki nie załatwią porządnego przygotowania w dobrze wyglądającej nieruchomości. Na szkołe to zdecydowanie za mało! Ale nie to jest najgorsze. "Pedagodzy" mają wpływ na ukształtowanie psychiki i postaw naszych pociech w ich przyszłym, dorosłym życiu. Poważnie się obawiałam, że niestety ich frustracja ich przerasta , wręcz zaryzykuję "wyżywanie się" na młodzieży przez osoby dorosłe odniesie opłakany skutek. Czuję się wraz z rodziną ogromnie zawiedziona i zdegustowana. Widać nie wszystko złoto co się świeci. Następnego dziecka juz do tej "budy" z pewnością nie poślę!!! Odradzam. Ale to nasza opinia i zaryzykować każdy może. Jednak czy warto ryzykować zdrowiem naszych pociech?!!! Pozdrawiam i zachęcam, by się zastanowić. Rejonizacja i wygoda rodziców nie jest w edukacji najważniejsza.
      • Gość: Rebel Re: Gimnazjum nr 54 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.14, 23:59
        Jestem jego uczennicą i jestem zirytowana brakiem zorganizowania nauczycieli.Szczególnie pewnej pani od matematyki.O ważnych rzeczach takich jak np.egzamin na półmetku gimnazjum musimy dowiadywać się od kolegów z równoległych klas.Nie można nas przecież poinformować, bo po co?Kiedy czegoś nie rozumiałam i w trakcie lekcji poprosiłam o pomoc usłyszałam słowa(pozwolę sobie zacytować):"To jest lekcja a nie czas na tłumaczenie przykładów."Poza nauczycielami mającymi nas gdzieś zdarzają się mili zainteresowani i przede wszystkim zorganizowani jak np.Pani od geografii.Dziękuję za uwagę
        • Gość: uczennia2 Re: Gimnazjum nr 54 IP: *.dynamic.mm.pl 24.03.14, 21:10
          Szkoła jest beznadziejna, gdyby nie Pani K. od języka polskiego albo Pani od geografii, to byłby już sam muł i wodorosty. Szkoła podczas rekrutacji sporo obiecuje, dość trudno się do niej dostać i trzeba naprawdę ostro pracować w szkole podstawowej - bez konkursów ani rusz... Dużo się obiecuje, mało się realizuje. Pani Wicedyrektor potrafi wydrzeć się na środku korytarza do ucznia ''gó...arzu''. Średnia szkoły dość niska, ok. 3,5
      • Gość: Lafonda Re: Gimnazjum nr 54 IP: *.chomiczowka.waw.pl 02.04.14, 23:16
        Czy Ty mówisz, że nasza pani wicedyrektor mówi że nie zależy jej na tej pracy?!!?!?!? Bo ma bogatego męża!?!?!? TY CHYBA NIE JESTEŚ UCZENNICĄ TEGO GIMNAZJUM!!!!!! Absolutnie się nie zgadzam!!!!!!!!!!!!!! Osobiście mam polski z tą panią i JEST ONA NAJLEPSZĄ NAUCZYCIELKĄ W CAŁEJ SZKOLE Ona jak nikt potrafi zainteresować przedmiotem, na jej lekcji panuje cisza, każdy wynosi dużo z każdej lekcji i mogłabym tak długo wymieniać. Nikt nie daje tej szkole tyle co ta pani, wkłada w nią czas, duszę, serce, energię, wszystko co ma, widać jak się stara. Ma szacunek do uczniów i to bardzo wyraźny. Wszystkim zawsze we wszystkim pomoże nie ważne czy masz problem z jakąś osobą czy z nauką, czy cie uczy czy nie. Czasem też proponuje tłumaczenie z innych przedmiotów niż tego którego uczy. Widać że ta szkoła jest dla niej bardzo ważna i chyba jak nikomu na tym gimnazjum tak nie zależy jak Jej. Osobiście jestem zadowolona z tej szkoły, jeżeli ktoś oczekuje, że będą go głaskać po główce za dodanie 2+2 to nie tutaj. Szkoła zależy od podejścia uczniów, jeżeli myślą, że wszystko im się należy bo się dostali to powodzenia.
        • Gość: . Re: Gimnazjum nr 54 IP: *.dynamic.chello.pl 04.04.14, 11:40
          Większość nauczycieli bardzo dobra :) Szczególnie Pani od geografii. Pani wicedyrektor wyjątkowo sympatyczna i pomocna. Można załatwić z nią wiele spraw. Widać, ze wkłada duzo serca w swoją pracę. Atmosfera bardzo przyjazna, nauczanie na dobrym poziomie :) Polecam.
      • Gość: Ojola Re: Gimnazjum nr 54 IP: *.free.aero2.net.pl 07.05.14, 16:52
        Bardzo proszę o pomoc. Czy znacie jakieś przyjazne dzieciom i dobre gimnazja na żoliborzu i bielanach?
        Pozdrawiam i proszę o odpowiedź
    • Gość: rodzic Re: Gimnazjum nr 54 IP: *.chomiczowka.waw.pl 04.04.14, 21:05
      Gimnazjum 54 to bardzo dobra szkoła. Stawia na rozwijanie pasji, prospołeczną postawę, aktywność i inicjatywę. Po szk. podstawowej uczniowie i ich rodzice przyzwyczajeni są do tego, że dostają wszystko "na tacy" a zachowanie wzorowe ma być wówczas gdy dziecko jest tylko (albo aż) grzeczne...ale nie w tym gimnazjum, bo tu to nie wystarczy. Warto także spojrzeć na stronę szkoły - sporo dzieci zajmuje miejsca w konkursach, wiele dzieci jest aktywnych, ta szkoła żyje, jest dużo zajęć dodatkowych, tylko trzeba chcieć. W harmonogramie dostępnym na stronie sa informacje o testach i egzaminach semestralnych, wystarczy tam zaglądać. Nauczyciele są otwarci, nie odmawiają pomocy, nie zgadzam się z tym, że nie znają uczniów. w tej szkole można rozmawiać z nauczycielem i wspólnie znaleźć rozwiązanie problemu. Pani Wicedyrektor zaś jest bardzo zaangażowana,zna uczniów i to najlepszy Nauczyciel jakiego znam, warto dostać się pod jej polonistyczne skrzydła. Bardzo w porządku jest też m.in. pani od geografii i fizyki.Moje dziecko nie zamieniłoby tej szkoły na żadną inną. Polecam tę szkołę i mam nadzieję że moje drugie dziecko też tu się dostanie.
      • Gość: mama_ucznia Re: Gimnazjum nr 54 IP: *.dynamic.mm.pl 18.04.14, 18:25
        NIKOMU NIE POLECAM !!!!
        Pani od fizyki to dobra nauczycielka??? To jakieś żarty??? Ta kobieta potrafi się przyczepić o cokolwiek aby obniżyć punkty na sprawdzianie !!!! Żaden ze znajomych mojego syna, ba, żaden z uczniów tej szkoły nie wypowiada się dobrze o pani od fizyki !!!
        Nie wiem, czy wicedyrektor jest dobrą polonistyką, ale przydałby się jej kurs savoir-vivru - potwierdzam słowa pare postów wyżej - ta kobieta jest niewychowana, nie ma poczucia dobrego smaku i potrafi zbluzgać ucznia bardzo krzywdzącymi i dosadnymi epitetami - ty gó...arzu, ty nieogarnięty gó...arzu, zacznij myśleć itp....
        ODRADZAM WSZYSTKIM !!!!!!
        • Gość: uczennice Re: Gimnazjum nr 54 IP: *.pwx-net.pl 27.05.14, 19:49
          CO ZA BZDURA!!!!!!!!
          To jest świetne gimnazjum i każdy kto chcę się uczyć ma w tej szkole taką możliwość, jednak gdy komuś nie zależy na nauce nauczyciele nie naciskają. Nauczyciele są bardzo dobrzy i wyrozumiali, jednak wymagają od uczniów szacunku i chęci do pracy. Pani od fizyki jest wymagająca, ale jest znakomitą nauczycielką. Pani vice dyrektor jest osobą niezwykle zaangażowaną. Bardzo przejmuje się uczniami i często staje pomiędzy nauczycielem a uczniem.
          JEDNAK W TEJ SZKOLE NIE JEST TOLEROWANE CHAMSTWO I LENISTWO I DLA TAKICH UCZNIÓW NAUCZYCIELE SĄ BARDZO SUROWI.
        • Gość: martin Re: Gimnazjum nr 54 IP: *.mlnet.pl 16.12.15, 17:18
          haha,
          większych bzdur nie czytałem! V-ce dyrektorka angażuje się w życie szkoły jak nikt inny i do uczniów w ten sposób się nie zwraca.
    • Gość: absolwentka Re: Gimnazjum nr 54 IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.16, 16:39
      Jestem absolwentką tego gimnazjum i uczęszczałam do niego w zeszłym roku. Złożenie podania do tej szkoły było najlepszą decyzją w moim życiu [jak do tej pory oczywiście ;)]. Panuje tam cudowna atmosfera, jest dużo eventów, dni tematycznych itp. Ponad to są tam możliwości do rozwijania się z ulubionych przedmiotów czy pogłębiania swoich zainteresowań (różne koła tematyczne, artystyczne, fakultety uzupełniające i rozszerzające wiedzę). Zupełnie nie zgadzam się z opiniami na temat naszej dyrektorki. Wkłada w tę szkołę całą siebie. Jest pomocna, życzliwa, zawsze uśmiechnięta. Kiedy ma się konflikt z nauczycielem zawsze można do niej z nim przyjść, a ona obiektywnie go rozpatrzy (daje to możliwość uczniowi wyrażenia swojego zdania). Co więcej, uczeń zawsze może do niej przyjść np. z propozycją nowego koła zainteresowań, dyrektorka jest bardzo otwarta na nowe pomysły. Ponad to kiedy dochodzi do szkoły nowy rocznik ona zawsze jedzie z nim na wyjazd integracyjny (nawet jeśli nie ma tam wychowawstwa) i uczy się imion uczniów. Jednak zawsze lepiej jak nauczyciel powie do Ciebie "Marysiu" a nie przez pół korytarza krzyczy "Dziewczynko w paski!".
      W związku z tym co napisałam powyżej absolutnie nie zgadzam się z wcześniejszymi opiniami na temat dyrekcji tej szkoły. Co do ogółu nauczycieli - zależy na kogo się trafi. Myślę,że nie ma szkoły, w której każdy nauczyciel jest perfekcyjny. Natomiast muszę przyznać, że jest bardzo wysoki poziom geografii i języka polskiego. Z reszty przedmiotów poziom również jest bardzo dobry. Większość uczniów tej szkoły ma bardzo dobre wyniki na egzaminie gimnazjalnym i dostaje się do wysokich w rankingach liceów. Z ręką na sercu polecam to gimnazjum.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka