costam09 06.04.05, 13:09 Witam. amierzam zdawać w tym roku n a informatykę, ale nie wiem na jaką uczelnię. Czy są tu jacyś studenci/wykładowcy, którzy mogliby mi polecić jakieś szkoły wyższe? Będę bardzo wdzięczny za opinie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: limeryk Re: Chcę studiować informatykę... gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 12:26 Ostatno duzo dobrego slyszalem o WIT (nowa nazwa WSISIZu). Sam studiuję na uczelni państwowej i żałuję już że tak daleko jestem na tych studiach. Pracuję, o kasę się nie martwię, ale mnie cholera bierze jak muszę na wydział iśc... :/ Jakbym wybierał jeszcze raz to pewnie bym poszedł na prywatne, na ten WIT, co by daleko nie szukać, bo naprawdę niezłe opinie ma wśród studentów, a i na stronce informacje ciekawie wyglądają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gronek Re: Chcę studiować informatykę... gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 11:07 tylko prywatne. panstwowe uczelnie traktuja studnta jakbynic nie znacyl, a na prywatnych jestes kims - placisz, wymagasz. nie ma zadnych glupich akcji, wszystko jasne, wykladowcy zachowuja sie okej, a nie zajmuja sie toba z przymusu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xisor Re: Chcę studiować informatykę... gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 16:59 Na państwowych chyba nie jest aż tak źle, ale ja też polecałbym płatne uczelnie - jestem na wsisiszie i nie narzekam zupełnie. Dobra uczelnia, jest spokój i porządek - płacisz trochę, a dostajesz świetne wykształcenie informatyczne. Czego wymagać więcej od uczelni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Chcę studiować informatykę... gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 18:01 Proponuję informatykę na Uniwerku Warszawskim... Wydzial Informatyki jest najlepszy w kraju, w rankingach trzeci na świecie. Tylko trudno się dostać - 22 osoby na miejsce. I jeszcze podobno PJWSTK jest niezła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damokles Re: Chcę studiować informatykę... gdzie? IP: *.dickensa.waw.pl / *.crowley.pl 13.04.05, 01:40 Nie wiem jak to jest z tą infą na UW, bo gdzieś na forum gazety widziałem głosy dość negatywne o informie na UW... Natomiast jak paru kolegów wcześniej mogę polecić WsiSiZ, bo to dobra uczelnia jest. Niezły poziom studiów, dobre zaplecze naukowe i laboratoryjne... A powoli wśród ludu dojrzewa opinia, że prywatne też dają wykształcenie i na ryknu pracy nie masz się już co martwić o papiery. Martw się tylko o to, co masz w głowie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojciu Re: Chcę studiować informatykę... gdzie? IP: 213.241.67.* 20.04.05, 23:31 Ja od razu WSISiZ polecam. Bardzo dobra uczelnia, bardzo wysoki poziom nauczania dzięki świetnej kadrze (PANowska + wykładowcy z UW i PW...), świetny sprzęt. Mimo że to studia prywatne, to nie spodziewajcie się laby i zaliczeń za same czesne - trzeba często przysiąść fałdów i pokuć. No i w najnowszym rankingu Wprost uczelnia ta zajęła 1-sze miejsce wśród szkół wyższył niepaństwowych niebiznesowych. Tak że jest w co inwestować, to na pewno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartosz Re: Chcę studiować informatykę... gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 11:00 ja tez na studia zdaje w tym roku. matura w toku, a ja nadal nie wiem gdzie dokla dnie cce zdawac. na pewno na informatyke, ale nie wiem na jaka uczelnie. na uw na pewno sie nie dosane - nie ta klasa :/ ale ten wsisiz to naprawde taki dobry? bo moze bym sie tam wybral...? opinie dajecie pozytywne, ale nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzechu Re: Chcę studiować informatykę... gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 13:27 Powiem tak. UW jest dla najlepszych z najlepszych i dla suchych programistów - prawie zero praktyki, itp. WSISiZ jest naprawdę dobry. To świetna uczelnia informatyczna - z bardzo dobrą, profesjonalną kadrą ludzi z UW, PW i PANu. Jst wysokiej klasy sprzęt i można z nimi sporo zrobić. Poziom (zważywszy na kadrę) jest wysoki. I nie odstaje od żadnych Polibud czy PolJapów. A jest taniej niż na PJWSTK... Plus są fajni ludzie i niezgorsi ludzie w kadrze, choć jak wszędzie - zdarzają się i buce :P No i ranking Wprostu mówi otwarcie, że uczelnia jest najlepsza w swojej kategorii, a to jest najstarszy rankging uczelni wyższych w Polsce. Więc raczej wiedzą co robią. Ja polecam WSISiZ na pewno. Jeśli lubisz, interesujesz się informatyką i chcesz się kształcić w tym zawodzie - to szkołą dla Ciebie :) Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
maranka Re:możecie rozszyfrowac skrót WSISIZ 10.05.05, 09:49 co to za uczelnia ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: Chcę studiować informatykę... gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 11:21 Popieram grzecha. WSISiZ to świetny wybór. Bardzo dobre i solidne miejsce do nauki. Pierwsze miejsce w rankingu 'Wprost' (wśród niepaństwowych), a w rankingu 'Polityki' na drugim (w tejże kategorii). Reszta faktów tak jak mówił przedmówca - ja polecam. Powodzenia w zdawaniu, zatem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Chcę studiować informatykę... gdzie? IP: *.acn.waw.pl 07.05.05, 22:09 Studiuje na WSISiZ i musze przyznac, ze jestem mile zaskoczony poziomem uczelni w porownaniu z uczelnia panstwowa z ktorej zrezygnowalem. Uczelnia trzyma wysoki poziom i duzo wymaga od studentow. Jesli chcesz dobrze zainwesowac w siebie polecam ta uczelnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klarens Re: Chcę studiować informatykę... gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 11:13 No ba. WSISiZ nie jest jedną z tych uczelni prywatnych gdzie płaciz i dostajesz zaliczenia raz-dwa. Tu naprawdę trzeba sie do nauki przyłozyć i studiować. Porządny poziom, dobre warunki do nauki, neizła kadra... Naprawde dora uzcelnia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojciu Re: co to jest wsisiz ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 15:13 Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie. Świetna warszawska informatyczna szkoła prywatna... Odpowiedz Link Zgłoś
sillypuppy Re: Chcę studiować informatykę... gdzie? 08.06.06, 22:57 Nie zgodzilabym sie z kolegami, ze WIT to taka wspaniala uczelnia. Wyczuwam tutaj forme autoreklamy ;) Jestem po informie (INZ) na PW i powiem bylo ciezko. Zajecia to jest 10% tego co informatyk powinien wiedziec ale na pewno PW daje dobre postawy i uczy myslenia (zero-jedynkowego ;)). W tej chwili studiuje zaocznie na WSISIZ i powiem ze plan jest ambitny tylko brakuje checi studentow. Wielu jest takich ktorzy zakladaja ze jak placa to im sie uda i co jest najgorsze, im sie naprawde udaje. PW przynajmniej eliminowala takie przypadki... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grevious Re: Chcę studiować informatykę... gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 12:08 Ja polecam prywatne. A z prywatnych - WSISiZ/WIT. Po pierwsze - wytłumaczą wszystko od początku, jakyś nie był zbyt zaawansowany, badź miał jakieś zaległości z podstaw. Po drugie - ta uczelnia prezentuje bardzo wysoki poziom kształcenia oraz wykształcenia kadry. Po trzecie - wiele dróg specjalizacyjnych umożliwia ukierunkowanie się na konkretną, interresującą Cię dziedzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komornik Re: Chcę studiować informatykę... gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 11:44 calkowicie popieram greviousa. prywatne bardziej sie nadadza, a wsisiz w warszawie to najlepsze prywatne studia informatyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Constars Re: Chcę studiować informatykę... gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 12:33 Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania. Najlepsza szkoła informatyczna w W-wie. Świetny poziom i kadra. Każdy znajdzie tu coś da siebie i każdy wyniesie ze studiów wiedzę potrzebną do pracy w zawodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Chcę studiować informatykę... gdzie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 16:46 Zastanawiający jest ten zalew postów gloryfikujących WIT. To samo było nie dawno na innym forum. Proponuję lepiej zajrzeć na ich stronę internetową i dokopać się do opisu programu studiów (swoją drogą dla informatyki widzę tylko ogólny opis specjalizacji, lista przedmiotów jest chyba tylko dla Zarządzania i Marketingu). Na moje oko, to to jest szkoła programowania i obsługi róznego rodzaju softu. Nie żeby było w tym coś złego, ale czy to zasługuje na miano studiowania informatyki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mck_snk Re: Chcę studiować informatykę... gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 21:20 jak najbardziej zasluguje na miano studiowania .... widac ze nie przekopales stronki wystarczajaco dokladnie .... najpierw przejrzyj to :info.wsisiz.edu.pl/informatyka/kand_wi.html a potem mow ze wit nie jest wspanialy :P <lol2> ( chodzcie zalozymy fanklub witowski :P:P ) ehhhh a co myslicie o poziomie polsko-japonskiej ... ? czesne jest kosmiczne .... ale czy przeklada sie ono proporcjonalnie do tego czego mozna oczekiwac od uczelni ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mck_snk Re: Chcę studiować informatykę... gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 22:02 a jeszcze mnie takie cos interesuje czy wit ma jakis akadeik ? jesli tak dajcie linka do jakiegos info o nim, cenach, wyposarzeniu itp ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: Chcę studiować informatykę... gdzie? IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 16.06.05, 16:21 A co z Polibudą? Tam też jezst duży wybór jeżeli chodzi o Informatyke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maszynohurt Re: Chcę studiować informatykę... gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 17:05 Witam, z tego co wiem nie ma wlasnego akademika, ale wspolpracuja z bursa przy Ksiecia Janusza w Warszawie (niedaleko uczelni), o wyposazeniu i komforcie niewiele moge powiedziec, ale raczej nie odbiega od standardow warszawskich akademikow :-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaiko Re: Chcę studiować informatykę... gdzie? IP: *.bydgoska.krakow.pl 20.06.05, 15:00 o k.... ale żenada z tymi wątkami o WSIZIE na forum student też jest tego od cholery coś dużo czasu macie na tym WSIZIE że tyle na forum siedzicie (jeśli to przypadkiem nie jest tak że pare osób bez przerwy zakłada jakieś żenujące wątki o tej uczelni i sama daje sobie odpowiedzi) Odpowiedz Link Zgłoś
rincewindthemage Re: Chcę studiować informatykę... gdzie? 29.06.05, 22:16 WS(coś tam...) ma ambicje porównywać się z PW i UW no nie, żartownisie na forum się panoszą.... Odpowiedz Link Zgłoś
magdawegner Re: Chcę studiować informatykę... gdzie? - SWPS ? 08.02.06, 20:12 A co sądzicie o informatyce w Szkole Wyższej Psychologii Społecznej? Odpowiedz Link Zgłoś