Gość: mkm IP: *.udn.pl 21.09.06, 16:53 Co sądzicie o UKSW? Czy to jest dobra uczelnia? Warto na niej studiować? Proszę o opinię. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: go ść Re: UKSW-??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 23:32 Proszę, daruj sobie. Nie stać Cię na nic lepszgo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkm Re: UKSW-??? IP: *.udn.pl 28.09.06, 21:04 O co Ci chodzi? Chcę się czegoś dowiedzieć o tej uczelni, a nie mam znajomych wśród studentów tej uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: UKSW-??? IP: *.crowley.pl 30.09.06, 17:07 Czy warto to pewnie zależy od kierunku. Co Cię dokładnie interesuję? Odpowiedz Link Zgłoś
bester.a Re: UKSW-??? 02.10.06, 21:13 Już Ci odpowiedziano, daruj sobie, nie stać Cie na nic lepszego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkm Re: UKSW-??? IP: *.udn.pl 03.10.06, 14:31 Nie stać mnie na nic lepszego? Czyli to uczelnia ogólnie o niskim poziomie, tak? Interesuje mnie politologia i stosunki międzynarodowe. Proszę jednak o jakies konkretny, a nie zdania typu: daruj sobie. Thx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: UKSW-??? IP: *.crowley.pl 03.10.06, 15:43 Na uczelni nie ma kierunku stosunki międzynarodowe. Słuszałam, że ma być utworzony w przyszłym roku na Wydziale Prawa, ale ile w tym prawdy to nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: UKSW-??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 22:24 Nieważne jaki kierunek, daruj sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkm Re: UKSW-??? IP: *.udn.pl 08.10.06, 19:30 Ale kurcze, powiedzcie czemu. Konkrety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: UKSW-??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 22:37 na prawie Z PEWNOSCIA warto. I nie sluchaj tego dziwnego frustrata w roznych postaciach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkm Re: UKSW-??? IP: *.udn.pl 17.10.06, 12:33 Czy osoby, ktore mi odpowiadaly, studiują na tej uczelni? A moze macie jakich znajomych, ktorzy sie tam ucza? Prosilabym o jakies skrotowe przedstawienie mi tej uczelni (z punktu widzenia studenta). To dla mnie wazme, bo w koncu studia to nie byle co. Z gory bardzi dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: UKSW-??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 00:32 Mam kilku znajomych na UKSW na filozofii chrześcijańskiej, teologii, administracji a także informatyce i ekonometrii. Co do filozofii - słyszałam ostatnio, ze stoi na znacznie wyższym poziomie niż na UW (ale, jak podkreslam, są to subiektywne odczucia osoby, która miała styczność z tym kierunkiem na obydwu tych uczelniach); moi koledzy są bardzo zadowoleni zarówno z poziomu merytorycznego zajęć, jak i ludzi, z którymi studiują; dodać jednak należy, iż jest to filozofia chrześcijańska, która nie każdemu musi się podobać; Teologia - no cóż, w Warszawie chyba bezkonkurencyjna ;) Nie jest trudno tam sie dostać, jednak trzeba przejść rozmowę kwalifikacyjną; ponoć studenci są bardzo ciekawi ;) Administracja oraz inf. i ekonometria - no cóż, znajdują sie na Wóycickiego - co ma swoje wady i zalety; wady - bo to jest strasznie daleko (oczywiscie, jeśli mieszka sie w Łomiankach to jest znacznie bliżej ;) Jednak wiekszość studentów nazywa ten oddział UKSW Uniwersytetem Koło Samej Warszawy :]); zalety - bo jest Marc Pol :] Przez co czasem ciężko jest dotrzeć na zajęcia ;) Studiujacy tam bardzo chwalą sobie atmosferę studiów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkm Re: UKSW-??? IP: *.udn.pl 20.10.06, 21:01 O! Wreszcie jakaś opinia- dziękuję Ci ;) Bardzo mi pomogłaś ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkm Re: UKSW-??? IP: *.udn.pl 02.11.06, 19:54 A może ktoś jeszcze ma coś do powiedzenia na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: UKSW-??? IP: *.crowley.pl 03.11.06, 11:46 Napisałaś wcześniej że interesuje Ciebie politologia, niestety nic na ten temat nie mogę powiedzieć. Znam jedynie Wydział Prawa i Administracji. Na poziom merytoryczny zajęć nie słyszałam narzekań, atmosfera tam panująca też jest ok, ludzie są w porządu. Nie ma tzw. wyścigu szczurów, notatki zawsze ktoś pożyczy. Nie którzy skarżą się na dojazd, ale ja wychodzę z założenia, że każdy przecież wiedział gdzie wybiera sobie szkołe i gdzie będzie musiał dojeżdżać, więc nie powinnien marudzić. Ale co za to Marcpol rekompensuje nie którym te nie dogodności:) Aha wcześniej wspominano też o stosunkach międzynarodowych, tego kierunku nie ma na UKSW. Odpowiedz Link Zgłoś