IP: *.udn.pl 21.09.06, 16:53
Co sądzicie o UKSW? Czy to jest dobra uczelnia? Warto na niej studiować?
Proszę o opinię.
Obserwuj wątek
    • Gość: go ść Re: UKSW-??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 23:32
      Proszę, daruj sobie. Nie stać Cię na nic lepszgo?
      • Gość: mkm Re: UKSW-??? IP: *.udn.pl 28.09.06, 21:04
        O co Ci chodzi? Chcę się czegoś dowiedzieć o tej uczelni, a nie mam znajomych
        wśród studentów tej uczelni.
        • Gość: aa Re: UKSW-??? IP: *.crowley.pl 30.09.06, 17:07
          Czy warto to pewnie zależy od kierunku. Co Cię dokładnie interesuję?
    • bester.a Re: UKSW-??? 02.10.06, 21:13
      Już Ci odpowiedziano, daruj sobie, nie stać Cie na nic lepszego?
      • Gość: mkm Re: UKSW-??? IP: *.udn.pl 03.10.06, 14:31
        Nie stać mnie na nic lepszego? Czyli to uczelnia ogólnie o niskim poziomie, tak?
        Interesuje mnie politologia i stosunki międzynarodowe.
        Proszę jednak o jakies konkretny, a nie zdania typu: daruj sobie.
        Thx
        • Gość: aaa Re: UKSW-??? IP: *.crowley.pl 03.10.06, 15:43
          Na uczelni nie ma kierunku stosunki międzynarodowe. Słuszałam, że ma być
          utworzony w przyszłym roku na Wydziale Prawa, ale ile w tym prawdy to nie wiem.
        • Gość: gosc Re: UKSW-??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 22:24
          Nieważne jaki kierunek, daruj sobie.
          • Gość: mkm Re: UKSW-??? IP: *.udn.pl 08.10.06, 19:30
            Ale kurcze, powiedzcie czemu. Konkrety.
    • Gość: mm Re: UKSW-??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 22:37
      na prawie Z PEWNOSCIA warto. I nie sluchaj tego dziwnego frustrata w roznych
      postaciach.
      • Gość: mkm Re: UKSW-??? IP: *.udn.pl 17.10.06, 12:33
        Czy osoby, ktore mi odpowiadaly, studiują na tej uczelni? A moze macie jakich
        znajomych, ktorzy sie tam ucza? Prosilabym o jakies skrotowe przedstawienie mi
        tej uczelni (z punktu widzenia studenta). To dla mnie wazme, bo w koncu studia
        to nie byle co. Z gory bardzi dziekuje.
        • Gość: Maja Re: UKSW-??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 00:32
          Mam kilku znajomych na UKSW na filozofii chrześcijańskiej, teologii,
          administracji a także informatyce i ekonometrii.

Co do filozofii - słyszałam ostatnio, ze stoi na znacznie wyższym poziomie niż
          na UW (ale, jak podkreslam, są to subiektywne odczucia osoby, która miała
          styczność z tym kierunkiem na obydwu tych uczelniach); moi koledzy są bardzo
          zadowoleni zarówno z poziomu merytorycznego zajęć, jak i ludzi, z którymi
          studiują; dodać jednak należy, iż jest to filozofia chrześcijańska, która nie
          każdemu musi się podobać;

Teologia - no cóż, w Warszawie chyba bezkonkurencyjna ;) Nie jest trudno tam sie
          dostać, jednak trzeba przejść rozmowę kwalifikacyjną; ponoć studenci są bardzo
          ciekawi ;)

Administracja oraz inf. i ekonometria - no cóż, znajdują sie na Wóycickiego - co
          ma swoje wady i zalety; wady - bo to jest strasznie daleko (oczywiscie, jeśli
          mieszka sie w Łomiankach to jest znacznie bliżej ;) Jednak wiekszość studentów
          nazywa ten oddział UKSW Uniwersytetem Koło Samej Warszawy :]); zalety - bo jest
          Marc Pol :] Przez co czasem ciężko jest dotrzeć na zajęcia ;) Studiujacy tam
          bardzo chwalą sobie atmosferę studiów ;)

• Gość: mkm Re: UKSW-??? IP: *.udn.pl 20.10.06, 21:01
            O! Wreszcie jakaś opinia- dziękuję Ci ;) Bardzo mi pomogłaś ;)
            • Gość: mkm Re: UKSW-??? IP: *.udn.pl 02.11.06, 19:54
              A może ktoś jeszcze ma coś do powiedzenia na ten temat?
              • Gość: aa Re: UKSW-??? IP: *.crowley.pl 03.11.06, 11:46
                Napisałaś wcześniej że interesuje Ciebie politologia, niestety nic na ten temat
                nie mogę powiedzieć. Znam jedynie Wydział Prawa i Administracji. Na poziom
                merytoryczny zajęć nie słyszałam narzekań, atmosfera tam panująca też jest ok,
                ludzie są w porządu. Nie ma tzw. wyścigu szczurów, notatki zawsze ktoś pożyczy.
                Nie którzy skarżą się na dojazd, ale ja wychodzę z założenia, że każdy przecież
                wiedział gdzie wybiera sobie szkołe i gdzie będzie musiał dojeżdżać, więc nie
                powinnien marudzić. Ale co za to Marcpol rekompensuje nie którym te nie
                dogodności:)
                Aha wcześniej wspominano też o stosunkach międzynarodowych, tego kierunku nie
                ma na UKSW.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka