Gość: piękna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 18:19 z taką twarzą nie dziwie się, że nie ma nic lepszego do roboty Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pleasure.seeker Studenci tropią tęgoryjca IP: *.oppilastalo.phnet.fi 15.01.08, 18:26 Pani autorka Anna S. Debowska to sama moze sobie zbadac swoj "kod genetyczny"!!! Zalosny jest poziom tej gazety. Skad wy bierzecie takich dziennikarzy?! Nawet krotkiego artykulu nie potrafia napisac bez razacych bledow merytorycznych. Wstyd!!! Nauczcie sie raz w koncu, ze kod genetyczny to kazdy organizm na Ziemi, od bakterii po czlowieka, ma dokladnie taki sam (cztery ukldajace sie w rozne ciagi, czytane po 3)! Natomiast informacja genetyczna zapisana kodem genetycznym dla kazdego organizmu jest unikalna. I to wlasnie ta informacje odczytuje sie. Poza tym nie sadze zeby studentka organizowala dzieciakom zajecia z sekwencjonowania ich calego genomu. Nastepnym razem jak Pani Anna cos pisze, to niech pisze rzetelnie i dopyta sie dokladnie o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mario-radyja Re: Studenci tropią tęgoryjca 15.01.08, 23:41 ooo, odezwał się purysta językowy. :) Nadgorliwość jest gorsza od ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: Studenci tropią tęgoryjca IP: *.chello.pl 20.01.08, 00:13 Akurat ta "reporterka" nie pierwszy raz pisze głupoty w swoich artykulikach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alles.gut Re: Studenci tropią tęgoryjca IP: *.npgo.pl 22.02.08, 08:25 To jest nauka, tu trzeba precyzji! w poezji to se można używać słownictwa bez ograniczeń.. A przypadek "kodu genetyczneg" jest wszechobecny, nikt z dziennikarzy (szczególnie w TV) nigdy nie użył go we właściwym znaczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Jeden z Kaczyńskich? IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 15.01.08, 19:23 bo nie wiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drojb Skąd u was taki defetyzm? Zazdrość? IP: 212.76.37.* 16.01.08, 01:10 Dzieci do wieku 4-5 lat wolą rozwalać klocki, niż z nich budować. Niektórym to zostaje do końca życia. Pewnie to ci, którzy byli karani cieleśnie. Nie marudźcie, zróbcie coś sensownego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Studenci tropią tęgoryjca IP: *.ch.pw.edu.pl 16.01.08, 12:22 Może i tropią. Pod warunkiem że uda im się znaleźć na te pomysły sponsora. Z tym już jest znacznie gorzej. Co do wózka inwalidzkiego więcej można poczytać www.polibuda.info/art6760_Wozek_inwalidzki_XXI_wieku_z_Politechni i o komercyjnym projekcie www.ibotnow.com/about-ibot.html . Innym ciekawym pomysłem jest satelita studencki www.tvpw.pl/art6818 . Pozdrawiam wszystkich którym się chce bawić nauką pomimo braku kasy na badania. Do zobaczenia w USA lub starej UE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klarisson Studenci tropią tęgoryjca IP: *.ramtel.pl 27.01.08, 18:05 "Wyróżniają się studenci fizyki z Naukowego Koła Sztucznej Inteligencji, którzy zamierzają skonstruować robota z podzespołów i klocków lego." Czym konkretnie się wyróżniają? Taki zestaw do zbudowania robota to Lego Mindstorm; kosztuje chyba około 1000zł, więc kupuje się klocki, składa i programuje. Krakowski AGH organizuje od kilku lat zawody dla takich robotów. Wystarczy, że studenci 2 dni przed zawodami dostaną klocki i już są w stanie nieźle sobie radzić na zaprojektowanych na zawody torach przeszkód, więc to chyba nie jest takie trudne? Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 Studenci OK, ale pani redaktor Anna nie. 28.01.08, 13:52 Studenci z kół naukowych wyróżniają się swymi pomysłami - ale Pani Anna S. z Dębowskich jest trochę za daleko w ożywianiu robotów. Nie słyszałem by rzeczownik "ROBOT" żywotnym był, wśród innych męskoosobowych. Ma on do kompletu taki np. "komputer". Jakoś nie słyszałem, by (W BIERNIKU) ktoś mówił "mam starego komputera". Mówią: [...komputer]. A tu Pani Anna natrętnie pisze: [...Konstruują robota...], [...zamierzają skonstruować robota...] Anna S. z Dębowskich widziała kampusa, miała komputera, pomysła i napisała artykuła. Tym samym OŻYWIŁA dopełniaczAA. *********** {Dalatato} - mistrzemś ortografii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niedar61 zbyt ożywiony trefny dar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 17:45 so.pwn.pl/lista.php?co=robot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rekin Studenci tropią tęgoryjca IP: *.aster.pl 01.02.08, 14:30 Tęgoryjce to są w sejmie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magnus Pytanie - dowcip IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.08, 20:09 No to teraz powiedzćcie mi co takiego ciekawego robią studenci śląskiej polibudy np wydziału chem. na którym jestem? Odpowiedz Link Zgłoś