domek_19 29.01.08, 01:36 Witam, Czy ktoś mógłby podzielić się info na temat Szkoły na Dembego. Interesuje mnie oddział na Dembego 12 z Przedszkolem i młodszymi klasami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: American Way of Poczytaj wątek o Meridianie-to ten sam styl;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 12:27 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: IAS International American School Dembego 12 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 19:22 przeczytalam watek o meridianie i w ias nie jest tak samo. oczywiscie nie wysztko jest tam cacy, ale dzieci otrzymuja wszystko na dobrym poziomie. nauczyciele wykwalifikowanie, moze za czesto sie zmieniaja, ale sa to osoby wyksztalcone i nawet z tytulami naukowymi. obecna nauczycielka ias Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: IAS International American School Dembego 12 IP: *.aster.pl 07.03.08, 19:48 Ale jeśli nauczyciele się za często zmieniają, to chyba raczej ani nie jest dobre dla dzieci (zwłaszcza małych, ale nie tylko), ani nie świadczy dobrze o szkole. A swoją drogą dlaczego się często zmieniają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matina Re: IAS International American School Dembego 12 IP: *.spray.net.pl 02.04.08, 19:05 Zdecydowanie odradzam. Bardzo duże pieniadze, a dzieci nie sa przygotowywane do polskich sprawdzianów (certyfilaty amerykaćskie niewiele warte - nie są honorowane na uczelnich, a wchodzący dopiet system IB pozostawia tam duzo do zyczenia)- Można by duzo mówić, ale...dzieci płacą za wszystko - b.drogie podręczniki, wszystkie wyjścia, obiady...A czesne olbrzymie. Nauczyciele z zagranicy, niektórzy oczywiście, nie mają uprawnien do prowadzenia zajeć. Odpowiedz Link Zgłoś
ndowson Re: IAS International American School Dembego 12 26.03.08, 13:07 Witaj, ja zdecydowałam sie posłać do IAS córkę od września tego roku, oczywiście jeszcze do przedszkola. Dostałam duzo różnych opinii, ale generalnie jestem swiadoma, że nie ma idealnych szkół a ta mi odpowiada. Jesli masz pytania to zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: IAS International American School Dembego 12 IP: 212.160.172.* 07.01.09, 14:29 ndowson ja tez wstępnie zdecydowałam posłac córeczkę do tego przedszkola od przyszego roku. Czy mogłabys troszke opisac jaki masz wrazenia z opieki i nauki jezyka w tym przedszkolu, bo jak rozumiem Twoja córcia juz tam chodzi. Bedę bardzo wdzieczna. Odpowiedz Link Zgłoś
ndowson Re: IAS International American School Dembego 12 10.02.09, 11:18 Witaj, my jesteśmy bardzo zadowoleni. Oczywiście jest to bardziej szkoła niż przedszkole aczkolwiek wszystko robione z głową i rozsądkiem. Córka bardzo lubi tam chodzic. Dużo się dzieje, dużo przynosi piosenek, wierszy. Angielski super, już potrafi się spokojnie komunikowac. Podejscie nauczycieli bardzo rozsądne, każdy zasygnalizowany problem jest szybko rozwiązywany. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: double mum Re: IAS International American School Dembego 12 IP: *.tll.elisa.ee 21.05.09, 09:24 Ja tez mysle o poslaniu tam dziecka od pzryszlego roku. Cieszy mnie ze dzieci tam chetnie chodza. Wiecie czy sa tam dzieci roznych narodowosci czy glownie polskie? Czy opiekunki to native speakers? Odpowiedz Link Zgłoś