Gość: trapp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 13:00 jak w temacie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: trapp Re: WSKPiSM - jak jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 16:21 podbijam - nie ma tu nikogo, kto by tam studiował? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: huba Re: WSKPiSM - jak jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 17:28 Raczej w porządku. Było zamieszanie przy zmianie właściciela, ale teraz jest spokojnie. Wykładowcy ok, wiadomo trafiają się lepsi i gorsi, ale większość na plus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były student Re: WSKPiSM - jak jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 01:03 Niepolecam, studiowałem i przeniosłem sie, afera za aferą stanowcze nie! narazzie wiem ze sie uspokoiło ale kto wie co jeszcze może ta szkoła wymodzić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z rezerwą Re: WSKPiSM - jak jest? IP: *.76.rev.vline.pl 13.08.08, 01:03 Ja też nie polecam , zwiałem na czas , kanclerzem jest Marek Grzelewski a rektoraem PAweł Bromski . Wpiszcie sobie w przeglądarkę . Ukradli 10 melonów a teraz przeniśli siedzibę na Bemowo gdzie zalegają jakieś 500 tyś . Tak twierdzi burmistrz , to chyba nie zmyśla ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: WSKPiSM - jak jest? IP: *.xdsl.centertel.pl 15.01.09, 19:18 Jest ok, w sumie od kiedy zmienily sie rok temu wladze to jest spokoj, stypendia sa wyplacane i wreszcie nie ma zadnych hockow klockow jak przy poprzednich wladzach. Wykladowcy fajni w wiekszosci wiec to tez przy szkole trzyma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: WSKPiSM - jak jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 11:33 Jest spoko. Właśnie zaliczyłem sesję!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: WSKPiSM - jak jest? IP: *.centertel.pl 21.05.13, 21:29 A mediacje ktoś tam studiował? warto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anglistyka Re: WSKPiSM - jak jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.09, 15:20 Miałam nieszczęście studiować tam (o ile to można nazwać studiowaniem). Zapisałam się do tej szkoły głównie ze względu na jej lokalizację. 3 lata temu było to w PKiN. Zmienili nam potem siedzibę na Rakowiecką. Wynajmowali sale w jakimś technikum fryzjerskim, potem, przerzucili nas w okresie sesji na Rozłogi do Wyższej Szkoły Amerykanistyki ale 3 rok studiów spędziliśmy w białym "pałacyku" na Batalionów Chłopskich czyli tam, gdzie diabeł mówi dobranoc. To był zwykły dom wynajęty przez szkołę ( a raczej jego połowę bo w drugiej części było przedszkole). Niczego nie można wyegzekwować w tej szkole, wiecznie robią problemy i nie przejmują się studentami. Rektorem jest zaś osoba, która w Wańkowiczu zdefraudowała jakąś sumę pieniędzy więc drogi "przyszły studencie", zastanów się 5 razy nim złożysz tam papiery. Życzliwy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sTUDENT Re: WSKPiSM - jak jest? IP: *.koscierzyna.vectranet.pl 16.07.09, 11:22 BEZNADZIEJA! oszuści!!!!!!!!!!!!!!!!!! oszuści!!!!!!!!!!!!! oszuści!!!!!!!!!!!! i nasza sprawa będzie w najbliższym czasie nagłośniona w mediach i pewnie trafi na drogę sądową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bziul Re: WSKPiSM - jak jest? IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.09, 11:53 ale jaka sprawa??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: WSKPiSM - jak jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.09, 10:48 Chyba sprawa Karoliny J. córki byłego kanclerza, która procesuje się o zapłatę kilkuset tys. za rzekomo wypożyczane szkole meble i sprzęt (!) Ta to ma tupet, wyprowadzała kasę z WSKPiSM i jeszcze jej mało! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: WSKPiSM - jak jest? IP: *.tvteletronik.pl 21.10.09, 14:58 Ta szkoła to banda kretynów i złodziei nawet stypendium nie mają z czego wypłacić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentWSKPiSM Re: WSKPiSM - jak jest? IP: *.chello.pl 22.06.10, 13:17 NIE POLECAM!!!!!! PRACUJĄ TAM SAMI NIEKOMPETENTNI LUDZIE, NIKT SIE NAMI (STUDENTAMI) NIE PRZEJMUJE, ODNOSZĄ SIĘ DO NAS JAK DO DZIECI- TO JAKAŚ ŻENADA!!!! DZIĘKI BOGU TO JUZ OSTATNI ROK!TAK JAK NAPISAL MÓJ POPRZEDNIK -PRZEZUCALI NAS Z MIEJSCA NA MIEJSCE-CALY TEN KANCLERZ...I JESZCZE TERAZ- POTRAKTOWANO NAS W SPOSÓB NIEDOPUSZCZALNY- JAK ZŁODZIEJI - NIE DOPUSCILI CZĘŚĆ UCZNIÓW DO EGZAMINÓW, KTÓRZY RZEKOMO NIE PŁACĄ ZA NAUKĘ - CO JEST JAKĄŚ NIEDORZECZNOŚCIĄ!!!! ZGŁOSZĘ TO DO MEN-a, MOZE W KOŃCU NIMI TAM POTRZĄSNĄ!!!! NAPRAWDĘ, ZASTANÓWCIE SIĘ 5 RAZY ZANIM ZŁOŻYCIE TAM PAPIERY !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stu Re: WSKPiSM - jak jest? IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.10, 14:43 Nie zgodzę się, skończyłam już studia i twierdzę, że był to dobry wybór uczelni. Nie miałam żadnych problemów ani z opłatami ani z komunikowaniem się. Zajęcia i egzaminy również były w porządku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentt Re: WSKPiSM - jak jest? IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.10, 10:52 WSKPiSM to jedna z nielicznych szkół w Wawie mająca filologia hiszpańską i jest bardzo dobra. Nie tylko ma przedmioty czysto filologiczne ale również specjalistyczne. Z tego co wiem od znajomych cieszy się też dobrą opinią dziennikarstwo . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demeter Re: WSKPiSM - jak jest? IP: *.toya.net.pl 01.07.10, 20:11 hmm.. ;] ja jestem na dziennikarstwie i jestem bardzo zadowolona ;] a co zdecydowalo o wyborze tej uczelni i tego kierunku ? moje zainteresowania i przede wszystkim swietnym praktykom w TVN !!! :) chyba zadna uczelnia takiego czegos nie ma ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demeter Re: WSKPiSM - jak jest? IP: *.toya.net.pl 01.07.10, 20:11 hmm.. ;] ja jestem na dziennikarstwie i jestem bardzo zadowolona ;] a co zdecydowalo o wyborze tej uczelni i tego kierunku ? moje zainteresowania i przede wszystkim swietnym praktykom w TVP !!! :) chyba zadna uczelnia takiego czegos nie ma ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były student Re: WSKPiSM - jak jest? IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.10, 11:52 Szkoła nowoczesna, dynamicznie rozwijająca się dająca studiującym duże możliwości rozwoju zawodowego i intelektualnego. Polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EXSTUDENT Re: WSKPiSM - jak jest? IP: *.acn.waw.pl 12.07.10, 16:21 Dla mnie WSKPiSM to fantastyczne 3 lata w moim życiu. Zawsze powtarzam, że będę miała co wspominać! Nawet te przeprowadzki, które początkowo były kłopotliwe, okazały się ciekawym doświadczeniem. Niech inni mówią co chcą, ale czasy na Rakowieckiej były NAJLEPSZE! Poznałam tam wielu wspaniałych ludzi, w tym wykładowców o których zawsze będę dobrze mówić i wspominać z pewnym sentynentem. Tu warto wymienić Panią dziekan Burek, która jest świetną babką (i nie mam pojęcia dlaczego niektórzy mówią inaczej), Panią redaktor Raczyńską- Weinsberg, ciepłą i przemiłą kobietę, Pana redaktora Utlińskiego, Panią Biankę Biernat,Panią Szlagowską,dr Michalika, dr Izę Andrzejuk- notabene NAJ promotora i wielu innych którzy kiedyś pracowali na nasze wykształcenie :) nawet Panowie Bomski i Grzelewski nie są tacy straszni, dr Zandberg też nie okazał się taki zły jak go przedstawiały starsze roczniki. Tylko Pani dr Rózga pozostawiła po sobie przykre wspomnienia i chyba większośc studentów jeśli nie wszyscy tak uważa. Pozdrawiam wszystkich przyszłych studentów WSKPiSM i życzę WAM takich wspomnień jak moje, albo jeszcze lepszych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mily_study Re: WSKPiSM - jak jest? IP: *.radomsko.vectranet.pl 19.07.10, 09:09 Witam. Potwierdzam to co kolega napisał. Fantastyczna szkoła ,super klimat, genialna(!) kadra. Doświadczenie jakie moge zdobyć na tej szkole jest bezcenne. Gdybym miał jeszcze raz wybrać szkołę na sto procent byłaby to WSSMiA!! Gorąco Polecam. Artur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: WSKPiSM - jak jest? IP: *.radomsko.vectranet.pl 26.07.10, 10:37 Jezeli o mnie chodzi to tylko WSSMiA ! Naprawde bardzo dobra szkoła!. Powiem więcej, moim zdaniem najlepsza ze wszystkich 'prywatnych' szkół w Warszawie. Fakt, płacimy czesne, ale chociaż wiem na co wydają nasze pieniążki. No i na mega plus dla tej szkoły jest kadra. Naprawde polecam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moment34 Re: WSKPiSM - jak jest? IP: *.radomsko.vectranet.pl 26.07.10, 10:43 Siema. Też studiuje na WSKPiSM i śmiało polecam. Studia jak studia. Jak na prywatne to całkiem niezłe. Czesne nie jest zbyt wygórowane, zajęcia spoko. I mogę się spokojnie podpisac pod wcześniejszymi komentarzami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek83 Re: WSKPiSM - jak jest? IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.10, 13:13 Kadra świetna przyznam. Specjalizacje zajebiste i ludzie, z którym można się dogadać. Więc polecam. Szkoła co prawda nie wywyższa się na tle innych, ale kierunki przyciągają w szczególności filologia hiszpańska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ew przyszły studen Re: WSKPiSM - jak jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.14, 13:03 Zwróćcie uwaę na adresy IP wszystkie pochlebne informacje są powtórzone po 2/3/4 z jednakowych adresów IP. Chyba na prawde nie jest tam za dobrze skoro tak nieumiejętnie walczą w sieci z konstruktywną krytyką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: WSKPiSM - jak jest? IP: *.adsl.inetia.pl 02.09.10, 21:20 Szkoła dobra, ze względu na kierunki i wykładowców, niestety kiepska z powodu Pani z sekretariatu, która jest niemiłym gburem, który potrafi tylko warczeć... ale jakby nie patrzeć nie wybiera się szkoły ze względu na personel ale przekazywanie wiedzy, a to jest w porządku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rokars Re: WSKPiSM - jak jest? IP: *.adsl.inetia.pl 09.09.10, 12:17 Tych wszystkich sporów dotyczących tej uczelni nie trzeba komentowac. Szkoła broni się sama. Przecież mało która uczelnia może pochwalic się taką kadrą i tu szczególne pozdrowienia dla prof. dr hab. Piotra Ostaszewskiego i dr Aleksandry Burek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: WSKPiSM - jak jest? IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.10, 13:46 Patrząc na swoje studia na tej uczelni to sądzę, że jej podstawowym zadaniem jest rozbudzić ciekawość do danej tematyki. I nie tylko rozbudza zainteresowania ale daje wiele perspektyw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: WSKPiSM - jak jest? IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.10, 22:05 SUPER CZADOWA! Z PERSPEKTYWY CZASU CIESZE SIĘ ,Że WYBRAŁEM TĘ A NIE INNĄ UCZELNIE PRZYNAJMNIEJ NIE STRACIŁAM 5LAT NAUKI NA BZDURY!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pauulla Re: WSKPiSM - jak jest? IP: *.adsl.inetia.pl 15.09.10, 10:33 Trochę bałaganu w biurokracji, ale gdzie go nie ma... Jestem juz po studiach - bylo bardzo ciekawie, z mala dawka stresu, latwo znalazlam prace, uwazam, ze dobrze wybralam uczelnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: WSKPiSM - jak jest? IP: *.acn.waw.pl 29.09.10, 15:43 Nie polecam. Bałagan. Brak zorganizowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: WSKPiSM - jak jest? IP: *.adsl.inetia.pl 16.09.10, 08:33 Profesjonalnie zarządzana szkoła, kadra nauczająca o wysokich kwalifikacjach, bogata oferta kierunków nauczania, przyjazny klimat do nauki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FUJ! Re: WSKPiSM - jak jest? IP: *.128.30.50.static.crowley.pl 05.11.10, 10:03 Większość postów brzmi jak napisane przez kogoś z władz uczelni lub z dziekanatów: wzorowo zarzadzana, oferta edukacyjna, kwalifikacje, rozwój zawodowy. To jest zwykły szeptany marketing na tym forum, w dodatku bardzo nie umiejętnie zrobiony. Wielkie FUJ za wprowadzanie świadomie internautów w błąd!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: umiejetny Re: WSKPiSM - jak jest? IP: *.xdsl.centertel.pl 05.11.10, 20:35 "nie umiejętnie", orle, pisze się natomiast tak: "nieumiejętnie". i - choć nie wiem, co to za uczelnia - to szczerze wątpię, by ktoś z władz jakiejkolwiek uczelni zajmował sobie d..pe czymś takim jak internetowe forum, wyrocznio wszechwiedząca z konkurencji - jak można mniemać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darr Re: WSKPiSM - jak jest? IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.10, 20:21 ciekawie zorganizowana i umożliwiająca rozwój zawodowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nin Re: WSKPiSM - jak jest? IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.10, 20:22 Szkoła wzorowo dba o studenta. Zupełnie inaczej niż w innych uczelniach prywatnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: WSKPiSM - jak jest? IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.10, 20:23 Studiowałam w wielu miejscach i tu wreszcie spełniam się jako studentka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student TVN Warszawa o WSKPiSM IP: *.147.214.223.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.07.10, 22:11 Ustawowo 13 proc., w praktyce 164: uczelnia karze studentów www.tvnwarszawa.pl/-1,1663418,0,,ustawowo_13_proc__w_praktyce_164_uczelnia_karze_studentow,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absol Re: WSKPiSM - jak jest? IP: *.adsl.inetia.pl 26.07.10, 11:22 Polecam. Dziennikarstwo na WSKPiSM ma świetne specjalizacje, z tego co wiem została otworzona teraz specjalizacja dziennikarstwo śledcze :) i korespondent zagraniczny :) no i możliwość nauki chińskiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: WSKPiSM - jak jest? IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.10, 09:52 :)hmmm... nawet nie myślałam, że ta szkoła budzi tyle kontrowersji, bo słyszałam o niej zawsze pozytywne opinie, do których się przyłączam... najważniejsze jest to, że nie stoi ona w miejscu, a ciągle się rozwija :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: WSKPiSM - jak jest? IP: *.128.30.50.static.crowley.pl 05.11.10, 09:59 Nie było nawet 1 zajęć z chińskiego ( podobno zbyt mało chętnych). Specjalizacje to mit: kiedyś tez były 2- dziennikarska i komunikacyjna i nagle po wakacjach okazało się, że specjalizacji już nie ma. Ta szkoła to narzędzie do robienia pieniędzy a nie do kształcenia studentów. Ale jeśli ktoś ma ochotę się przekonać to proszę bardzo. Dla mnie dramat w trzech aktach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: utopione 20 tyś zł Re: WSKPiSM - jak jest? IP: *.chello.pl 02.10.10, 12:48 Utopione 20 tyś zł i końca nie widać - przez tą szkołę zszedłem na kres osobistego bankructwa i nadal chcą pieniądze - hajs hajs - kobiety z sekretariatu to wredne su... odnoszą się do ludzi jak do gó... nie wiem, cz one mają ciągle PMS ? Czy nie potrafią zrozumieć, że student może chcieć się czegoś dowiedzieć i, że niekoniecznie wie jak o to zapytać ? Najlepiej to się przygotować do rozmowy, mieć argumenty i iść do dziekanatu jak na rozprawę sądową - dochodząc swoich praw. Kochana Pani .... Milcz głupcze.. żenada. Stworzą chyba portal Wsk-pisd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: WSKPiSM - jak jest? IP: *.sochaczew.mm.pl 16.10.10, 15:53 Masakra, ciągną tylko kase i kase, kilka zjazdów w ciągu semestru w dodatku abym czegoś się nauczyła nie czuje . Zresztą, dziennie 10 zł odsetek za czesne chyba mówi samo za siebie ... Oszukują a władze co innego mówią studentom co innego robią... bardzo nieprofesjonalnie ...zimno... studiowałam w 3 miejscach, ta szkoła to żenada . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: WSKPiSM - jak jest? IP: *.xdsl.centertel.pl 05.11.10, 20:39 az sprawdzilem w koncu co to za szkola i tam chyba maja tylko licencjackie po 2400 pln. to ile ty studiowales glabie, ze "utopiles" 20 tysia??? zenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katinka Re: WSKPiSM - jak jest? IP: 82.160.208.* 03.02.11, 16:26 A ja jestem bardzo zadowolona z tej uczelni. Bardzo dobrzy wykładowcy i widać że starają się by jak najlepiej przekazać wiedzę. Aż chce się uczęszczać na zajęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: WSKPiSM - jak jest? IP: 89.78.246.* 24.08.11, 20:58 Niestety z przykroscia stwierdzam ze ta szkola to starta czasu, pieniedzy i nerwow. Niesety-bo ja konczylam, i az wstyd sie przyznac:( totalny balagam z platnosciami! szkola nie dba o studentow- jak ktos wczesniej napisal-to jakas totalna sciema!!!! dba tylko o pieniadze! bardzo niski poziom na filologii ang, czesc wykladowcow ok, ale ogolnie poziom tej szkoly tro totalne dno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sin Re: WSKPiSM - jak jest? IP: *.tktelekom.pl 01.09.11, 14:48 KOSZMAR!!! Najgorsze 3 lata mojego życia - wszystko zmarnowane na ten kretyński przybytek, tego się nawet szkołą nie da nazwać. Filologia angielska to kompletna bujda, zajecia na tym kierunku to jak uczęszczanie na rozbudowane, męczące korepetycje! Maturzyści mają wyższy poziom niż my mieliśmy na egzaminach! Do tego ciągłe zmiany wysokości czesnego, jak na karuzeli, informacje na intranecie pojawiają się jak chcą, czasem za 5 dwunasta, czasem 2 tygodnie przed czasem. A czasem po fakcie. I MÓDLCIE się, żeby nie dostać prof. Ostaszewskiego jako promotora pracy licencjackiej - z przeproszeniem OSRYWA on studentów i w ogóle się nie przejmuje, ze przez jego niedbalstwo i niewykonywanie obowiązków studenci muszą płącić 900 zł miesięcznie za opóźnienie w oddaniu pracy!! DNO I KLOAKA! To nie jest uczelnia, to jest CYRK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karibu Re: WSKPiSM - jak jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.11, 12:59 No nie, ale trzeba być pacanem, żeby się tu załadować w kłopoty. Akurat wykładowcy są MEGAprzyjaźni - i wiem co mówię, studiowałam na państwówce, mam porównanie. Ostaszewski fakt, czegoś wymaga, nie można mu wydruku z Wikipedii oddać, ale po pierwsze BEZ PRZESADY, a po drugie kaman, można wybrać innego promotora. Szkoła jak szkoła, wykładowcy różni, ale generalnie spoko, koleś w dziekanacie zakręcony, ale idzie się dogadać. Wiadomo, ze to nie Oxford, ale jak ktoś tu idzie, to chyba nie Oxfordu szukał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Studentka Re: WSKPiSM - jak jest? IP: *.180.18.119.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.10.11, 11:52 Moim zdaniem z większości prywatnych najlepiej jest w Skarbku, na ZWSHiFM i na WSSE - idealna platforma e-lerningowa, nie trzbe sterczec po kilka godzin na korytazach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly pracownik Re: WSKPiSM - jak jest? IP: *.xdsl.centertel.pl 06.05.13, 21:54 Odradzam WSKPISM jesli chcecie sie czegokolwiek nauczyc i miec cos warty dyplom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brow Re: WSKPiSM - jak jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.14, 20:07 Ja również jestem zadowolony z uczelni,ukończyłem ją w 2012 roku i z zadowoleniem stwierdzam,że nie odbiegam wiedzą od absolwenta UJ!Wiem,bo często dyskutujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
niunia_dziunia Re: WSKPiSM - jak jest? 07.12.14, 01:56 błagam, przecież tam już nie ma wykładowców, uczyła cie pani z dziekanatu czy pani dziekan? bo nikt inny już tam latami nie uczy odszedł każdy mądry profesor Odpowiedz Link Zgłoś